Σε καραντίνα για έξι εβδομάδες η Μελβούρνη…

Κοινοποίηση:
1643549_astynomia-melvourni

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην Μελβούρνη λόγω άνευ προηγούμενoυ μετάδοσης του νέου κορονοϊού σε περιοχή της Αυστραλίας, την ώρα που τα κρούσματα στην Νότια Αφρική ξεπερνούν τα 200.000 και οι νεκροί στην Ινδία τους 20.000. Θλιβερά πρωτεία για ΗΠΑ και Βραζιλία.
Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας θα μπει ξανά σε γενικό «λουκέτο» για έξι εβδομάδες, γιατί η έξαρση του νέου κορονοϊού απειλεί να προκαλέσει δεύτερο κύμα κρουσμάτων στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός της Βικτώρια, Ντάνιελ Άντριους, δήλωσε ότι από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης οι κάτοικοι σε όλη την Μελβούρνη πρέπει να μείνουν σπίτι, αφού η πολιτεία κατέγραψε νέο ρεκόρ στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων, που ξεπέρασαν τα 190 εν μία νυκτί.

Εξαιρούνται οι μετακινήσεις για εργασία, σχολείο, ιατρική περίθαλψη και την πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίας, όπως γινόταν πριν εβδομάδες σε ολόκληρη τη χώρα στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων.

Ασθενείς του Covid-19 καταγράφονται σε πολλές γειτονιές της Μελβούρνης, προκαλώντας μια άνευ προηγουμένου μετάδοση του στην κοινότητα.

«Πρόκειται για μη βιώσιμα υψηλό αριθμό νέων περιπτώσεων», δήλωσε ο Άντριους. «Πρέπει να το πάρουμε τόσο σοβαρά όσο μια πυρκαγιά. Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επέστησε την προσοχή στους νεότερους ή τους υγιείς ανθρώπους ανεξάρτητα από την ηλικία τους λέγοντας ότι δεν θέλει να ακούει από εκείνους την άποψη ότι δεν θα τους επηρεάσει.

«Λοιπόν, θα σας επηρεάσει. Υπάρχουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που έχουν πεθάνει… Όλοι μας ανήκουμε σε οικογένειες. Αγαπημένοι που είναι βαριά άρρωστοι και πιθανώς θα πεθάνουν, αυτό θα σας επηρεάσει επίσης. Και οι περιορισμοί θα σας επηρεάσουν φυσικά» σημείωσε.

«Νομίζω ότι υπήρχε εφησυχασμός και αίσθηση απογοήτευσης και το καταλαβαίνω, πραγματικά δεν το επικρίνω. Το καταλαβαίνω. Όμως, πρέπει να αλλάξει» πρόσθεσε ο ίδιος.

Το νέο «λουκέτο» ξεθωριάζει τις ελπίδες του πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον, ο οποίος είχε ως στόχο να αρθούν οι περαιτέρω οι περιορισμοί στη χώρα, όπως το κλείσιμο των συνόρων μέχρι τα τέλη Ιουλίου, σε μια προσπάθεια αναζωογόνησης της παραλυμένης οικονομίας.

Χθες οι αρχές έκλεισαν τα σύνορα ανάμεσα στις δύο πολυπληθέστερες πολιτείες της Αυστραλίας, τη Βικτόρια και τη Νέα Νότια Ουαλία, θα κλείσουν επ’ αόριστον, για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια, και επιστράτευσε εκατοντάδες αστυνομικούς και άνδρες των ενόπλων δυνάμεων για την εφαρμογή της απόφασης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: