Σε κακούργημα μετατρέπεται το αδίκημα του βασανισμού ζώων

Κοινοποίηση:
ζωα

Σε κακούργημα μετατρέπεται ο βασανισμός ζώων μετά τα αυξανόμενα κρούσματα κακοποίησης που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα, μετά από απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του υπουργού έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου με σκοπό να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων».

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό τα «περιστατικά βίας εις βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνοούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή τόσο σε βάρος της πολιτείας όσο και της ελληνικής κοινωνίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων» αναφέρει το υπουργείο σε δελτίο Τύπου.

Αποτρόπαια επίθεση στη Νίκαια

Σημειώνεται ότι το πιο πρόσφατο περιστατικό κακοποίησης ζώου σημειώθηκε στην Άνω Νεάπολη Νίκαιας, όπου το πρωί της Τρίτης ένας άνδρας μαχαίρωνε σκύλο, με τέτοιο μένος που του τρύπησε τον πνεύμονα, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Ο σκύλος ήταν ημιλιπόθυμος γιατί είχε χάσει πάρα πολύ αίμα, ωστόσο, ο δράστης δεν σταματούσε.

Ο δράστης συνελήφθη και δικάζεται στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Η Χαρά Πετρακοπούλου, δικηγόρος για την υπόθεση κακοποίησης, σημείωσε ότι ο δράστης έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά του ιδιοκτήτη του σκύλου για σωματική βλάβη εξ’ αμελείας.

Τον αποτροπιασμό της για το περιστατικό εξέφρασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία σε ανάρτησή της στο Facebook, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει πως «τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία».

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Πέτσας: Η Τουρκία απέδειξε την αναξιοπιστία της και εξαπάτησε την Ευρώπη

Posted: 16 Oct 2020 12:42 AM PDT
«Το κλίμα το οποίο υπάρχει είναι ότι η Τουρκία απέδειξε την αναξιοπιστία της», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις Έξι», αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο είναι σε εξέλιξη.
«Ακόμη και ορισμένες χώρες, οι οποίες πίστευαν ότι η Τουρκία θα κάνει αυτά που λέει, διαψεύστηκαν από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών», σημείωσε για να προσθέσει: «Επομένως, έχουμε ένα κλίμα, το οποίο δείχνει ότι η υπομονή της Ευρώπης εξαντλήθηκε γιατί η Ευρώπη εξαπατήθηκε από την Τουρκία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι κάθε αντιπροσωπεία πάντα μπορεί να επικοινωνεί με τους συνεργάτες της, απαντώντας σε ερώτημα για τις φήμες ότι στη Σύνοδο Κορυφής οι συμμετέχοντες έλαβαν οδηγία να αφήσουν εκτός αιθούσης κινητά και τάμπλετ. «Τα ζητήματα ασφαλείας είναι θέματα που αλλάζουν κάθε φορά και δεν θα ήθελα να δώσω μεγαλύτερη έκταση».

Σχετικά με το τι περιμένουμε και το τι θα κάνουμε εμείς, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι υπάρχει ένα πλαίσιο τριών αξόνων:

– Το πρώτο είναι μία σαφέστατη καταδίκη της προκλητικότητας της Τουρκίας και στην Αμμόχωστο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
– Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι πρέπει να πάμε ένα βήμα παραπέρα από τα προηγούμενα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 1ης και 2ας Οκτωβρίου γιατί έχουμε δύο ξεκάθαρες παραβιάσεις δύο σημείων, του σημείου 18 και του σημείου 20 των προηγούμενων συμπερασμάτων από την Τουρκία, άρα δεν μπορούμε να παραμείνουμε σταθεροί.
– Το τρίτο είναι να περιγραφεί ένα πλέγμα για το πώς θα εξειδικευθεί το πλέγμα τής στήριξης -αν η Τουρκία υπαναχωρήσει από τις προκλήσεις- ή των κυρώσεων εάν συνεχίσει η Τουρκία τις προκλήσεις».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως ήδη από χθες είδαμε ότι υπάρχει κλίμα για ένα σαφές χρονικό πλαίσιο μίας εβδομάδας, όπως είπαν οι Γερμανοί, οι Γάλλοι κι άλλες αντιπροσωπείες, «κι εμείς αυτό που κοιτάμε είναι πώς θα εξειδικευθούν αυτές οι παρεμβάσεις που θα χρειαστούν, αυτό το πλέγμα μέτρων και κυρώσεων, ώστε η Τουρκία να καταλάβει ότι η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να επιβάλει κυρώσεις όταν η ίδια το κρίνει, μέσα από τον χρονικό ορίζοντα των επόμενων εβδομάδων».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως «η κόκκινη γραμμή είναι προάσπιση πάντα της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Όσον αφορά την κυριαρχία, το ζήτημα είναι ξεκάθαρο, τα χωρικά ύδατα έχουν σαφή προσδιορισμό, είναι τα 6 ναυτικά μίλια με πάντα φυσικά το δικαίωμα της χώρας μας να επεκτείνει αυτά τα χωρικά ύδατα έως τα 12 ναυτικά μίλια, όποτε η ίδια το κρίνει σκόπιμο στο μέλλον. Το θέμα των κυριαρχικών δικαιωμάτων έχει να κάνει με την υφαλοκρηπίδα, που δεν είναι σαφώς οριοθετημένη και δεν αφορά τα υπερκείμενα ύδατα.

Είναι το ζήτημα που βρίσκεται προς διευθέτηση με την τουρκική πλευρά και γι’ αυτό υπάρχει το πλαίσιο των διερευνητικών επαφών προκειμένου να οριοθετηθεί και αυτό το ζήτημα, που είναι μία εκκρεμότητα δεκαετιών για να λυθεί και αυτή η πηγή δηλητηρίου στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών αλλά και γενικά στην Ανατολική Μεσόγειο». Μάλιστα, υπογράμμισε ότι τέτοιου είδους εκκρεμότητες με την Ιταλία και την Αίγυπτο διευθετήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν, πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Σε αυτό το σημείο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία ντε φάκτο κατάσταση στην παρανομία. Παράνομο ήταν και το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο υπεγράφη πέρυσι το φθινόπωρο, παράνομες είναι και όλες αυτές οι ενέργειες που κάνει η Τουρκία και δεν δημιουργούν τίποτα, κανένα προηγούμενο. Σημασία έχει η αποφασιστικότητα της καταδίκης απ’ όλους, όπως είναι στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στη Ρωσία, όπως είναι παντού στον κόσμο. Αυτές οι τουρκικές ενέργειες. Εμείς θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται και αυτό που χρειάζεται αυτήν τη στιγμή είναι με την ψύχραιμη αυτοπεποίθηση που αποδεικνύουμε να ενισχύουμε τη στρατηγικές μας συμμαχίες για να μπορέσει η τουρκική πλευρά να νιώσει την πίεση από παντού».

Σχετικά με τη διατυπωμένες από την αξιωματική αντιπολίτευση θέσεις για επέκταση στα 12 μίλια, ο κ. Πέτσας είπε πως «όταν είναι κανείς στην αντιπολίτευση μπορεί να επιδιώκει μικροπολιτικά οφέλη, υψώνοντας τόνους δεξιά και αριστερά. Όχι όμως στα εθνικά θέματα. Εδώ χρειάζεται σοβαρότητα και η σοβαρότητα που χρειάζεται επιδεικνύεται από την ελληνική κυβέρνηση». Παράλληλα, ανέφερε ότι στην ενημέρωση που υπήρξε από τον υπουργό Εξωτερικών προς όλα τα κόμματα διαπιστώθηκε μία εθνική ομοψυχία, που «πάνω σ’ αυτή θα χτίσουμε. Ας αφήσουμε λίγο στην άκρη τις μικροπολιτικές κορώνες».

Κληθείς να σχολιάσει το λεγόμενο μανιφέστο του Τζο Μπάιντεν για τις κινήσεις που θα έκανε έναντι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εάν εκείνος ήταν στην Προεδρία, ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε αυτό το κείμενο θετικό αλλά «και η σημερινή ηγεσία, όχι μόνο σε επίπεδο Προέδρου αλλά και σε επίπεδο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, των Ηνωμένων Πολιτειών έχει αποδείξει ότι έχει απομακρυνθεί από την πολιτική των ίσων αποστάσεων και στηρίζει ξεκάθαρα τις ελληνικές θέσεις, γιατί είναι το δίκαιο με το μέρος μας και οι σύμμαχοί μας πάντα στέκονται στο πλευρό μας».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η στάση των ΗΠΑ είναι εποικοδομητική αλλά εμείς -από την πλευρά μας- σε αυτό το χρονικό σημείο πρέπει να επιδείξουμε ψυχραιμία γιατί οπωσδήποτε το διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να αναλάβει η νέα ηγεσία θα μπορούσε η Τουρκία να το χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει διάφορες αναταράξεις. Γι’ αυτό, πέραν της ψυχραιμίας, χρειαζόμαστε και πιο στενή συνεργασία με τους Ευρωπαίους και τους άλλους συμμάχους μας, «προκειμένου να φθάνει το σωστό μήνυμα στην Άγκυρα».

Επίσης, ο κ. Πέτσας αναγνώρισε πως «σε γενικές γραμμές, παρά το γεγονός ότι κινείται με αργά βήματα η Ευρώπη, εναρμονίζεται τελικά και δείχνει την αποφασιστικότητα και την ενότητα που χρειάζεται. Εκείνο που πρέπει στο σημείο αυτό να γίνει σαφές στην Τουρκία είναι πως η Ευρώπη δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει από τις δικές της θέσεις όταν η Τουρκία δείχνει ασυνέπεια προς τον διάλογο και την ειρηνική επίλυση οποιονδήποτε διαφορών».

Για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε ερώτηση για το πολιτικό κομμάτι που αφορά στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σημείωσε πως «τέτοιου είδους μορφώματα γεννιούνται και θεριεύουν σε καταστάσεις κρίσης. Το ίδιο έγινε το Μεσοπόλεμο, το ίδιο έγινε και στην Ευρώπη σε έναν βαθμό στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης». Συμπλήρωσε ότι στην Ελλάδα «γιγαντώθηκε γιατί η κρίση η οικονομική ήταν πολύ βαθύτερη και γιατί ένας λεγόμενος αντισυστημικός λόγος είχε πέραση σε μία μεγάλη μάζα συμπολιτών μας όταν δυσκολεύονταν να πληρώσουν από το ρεύμα μέχρι το νερό και μέχρι να βρουν βασικά είδη για να καλύψουν τις απαιτήσεις της οικογένειάς τους».

Όπως εξήγησε, σε αυτό το έδαφος ο λαϊκιστικός λόγος μπορεί ευκολότερα να βρει απήχηση, αλλά η κοινωνία μας έδειξε ωριμότητα όσο περνούσαν τα χρόνια, το πολιτικό σύστημα άντεξε, απέβαλε τα μορφώματα αυτά γιατί κατάλαβε ότι είναι νεοναζιστικά, τα απέβαλε από τη Βουλή και η Δικαιοσύνη στάθηκε στη συνέχεια στο ύψος των περιστάσεων και τα καταδίκασε ως αυτά που ήταν ως εγκληματικές οργανώσεις. Ακόμη, τόνισε πως «πρέπει να τα αφήσουμε όλα αυτά πίσω» και πρόσθεσε πως μετά την ανακοίνωση των ποινών η κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλία για να λυθούν εκκρεμότητες, όπως αυτές που προκύπτουν με τα πολιτικά δικαιώματα.

Για τα τοπικά lockdown

Περνώντας στο θέμα της υγειονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο κ. Πέτσας μίλησε για το τοπικό lockdown στην Κοζάνη και επεσήμανε: «Έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν πως όπου υπάρχουν ζητήματα πρέπει να επεμβαίνουμε γρήγορα και αποφασιστικά, γι αυτό επιβάλλεται αυτή η περιχαράκωση των κρουσμάτων για να μην αποτελέσουν πηγή κινδύνου για ευρύτερες περιοχές».

Επιπλέον, τόνισε ότι «αν χρειαστεί και σε άλλες περιοχές να ληφθούν τέτοια μέτρα, θα ληφθούν» γιατί η χώρα μας έχει αποδείξει πως δρα πιο γρήγορα και αποφασιστικά από άλλες χώρες.

Για τις δημοσκοπήσεις

Ο κ. Πέτσας, σχολιάζοντας δημοσκοπήσεις που δίνουν σημαντικό προβάδισμα στο κυβερνών κόμμα, ανέφερε πως «δεν υπάρχει καμιά συζήτηση για εκλογές που θα γίνουν το 2023». Παράλληλα, υποστήριξε ότι «αυτό που αποτυπώνουν όλες οι μετρήσεις είναι μία εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση. Πιστεύει ότι στα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, η κυβέρνηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση είτε είναι στην οικονομία είτε στα εθνικά θέματα είτε στα ζητήματα της πανδημίας».

Μάλιστα, τόνισε πως ένα «βασικό ζητούμενο της κοινωνίας είναι η φυγή προς τα εμπρός, με μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και φέρνουν μεγαλύτερο εισόδημα στην τσέπη του και όχι ενασχόληση με το παρελθόν».

Κλείνοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξετάζει διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα απάντησε πως οι αλλαγές είναι προνόμιο του πρωθυπουργού αλλά τις απέκλεισε για τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα με 100% επιδότηση για 3.000 ανέργους 18-30 ετών

Posted: 16 Oct 2020 12:35 AM PDT
Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, και ώρα 13:00, ξεκινούν οι αιτήσεις εργοδοτών στον ΟΑΕΔ για το νέο «Ειδικό πρόγραμμα προεργασίας για 3.000 ανέργους νέους, ηλικίας 18-30 σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού, δημοσίου και κοινωνικού τομέα, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», στο πλαίσιο των νέων δράσεων ανάσχεσης της ανεργίας και προώθησης της απασχόλησης μέσω της επιδότησης της εργασίας
Στόχος είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας και η αντιμετώπιση της διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού. Το πρόγραμμα διαρκεί 7 μήνες και ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει σε 3.000 ωφελουμένους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εντάσσονται στο πρόγραμμα, ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν, ως εξής:

Εργοδότες με Προσωπικό έως
Ανώτατος Αριθμός Ωφελουμένων
3 άτομα 1
4-9 άτομα 2
10-19 άτομα 3
20-30 άτομα 5
31-50 άτομα 8
άνω των 50 ατόμων 20% του απασχολούμενου προσωπικού, έως 20

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη εργοδότη στο πρόγραμμα, είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του κατά τη διάρκεια ενός τριμήνου ,πριν από την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 20.000.000 € και θα καλυφθεί από πόρους του ΟΑΕΔ. Οι εργοδότες που δραστηριοποιούνται στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού www.oaed.gr

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Τρέχουν οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ για προσλήψεις σε Δήμους, αστυνομία και φορείς

Posted: 16 Oct 2020 12:34 AM PDT
ΑΣΕΠ: Κάντε αίτηση για προσλήψεις σε Δήμους, αστυνομία και ΔΕΥΑ – Δείτε τις 6 νέες προκηρύξεις.
Τρέχουν οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ για νέες θέσεις εργασίας με 6 προκηρύξεις σε Δήμους ΔΕΥΑ και την αστυνομία – Δείτε ολόκληρες τις προκηρύξεις στα παρακάτω Link.

29 άτομα με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

Το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου ανακοινώνει την πρόσληψη 29 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: 10/10/2020-19/10/2020

Επικοινωνία:
25530 26686, 25530 26688, 25530 26681-3

Προκήρυξη

36 άτομα με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής

Το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής ανακοινώνει την πρόσληψη 36 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: 10/10/2020-19/10/2020

Επικοινωνία:
25310 57021, 25310 57014, 25310 57008

Προκήρυξη

15 άτομα με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στο Δήμο Ζωγράφου

Ο Δήμος Ζωγράφου ανακοινώνει την πρόσληψη 15 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, έως 31/07/2021.

Επικοινωνία:
213 2024171, 213 2024151, 213 2024184
Καταληκτική ημερομηνία:
Δευτέρα, Οκτώβριος 19, 2020

Προκήρυξη

14 άτομα με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Ιωαννιτών

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Ιωαννιτών ανακοινώνει την πρόσληψη 14 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: 12/10/2020-21/10/2020

Επικοινωνία:
26510 54500

Προκήρυξη

10 άτομα με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στο Δήμο Σπάρτης

Ο Δήμος Σπάρτης ανακοινώνει την πρόσληψη 10 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: 14/10/2020-23/10/2020

Επικοινωνία:
27310 22226

Προκήρυξη

26 άτομα με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στο Δήμο Παλλήνης

Ο Δήμος Παλλήνης ανακοινώνει την πρόσληψη 26 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών.

Επικοινωνία:
210 6604728

Καταληκτική ημερομηνία:
Παρασκευή, Οκτώβριος 23, 2020

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Τροπολογία για απαλλαγή δημάρχων και δημοτικών υπαλλήλων: Αφορά μόνο νόμιμες πράξεις απαντά το ΥΠΕΣ

Posted: 16 Oct 2020 12:27 AM PDT
Για ξεκάθαρη και διαφανής τροπολογία η οποία κατατέθηκε από τον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Κακλαμάνη και πουέγινε δεκτή μιλά υπουργείο Εσωτερικών ενώ τονίζει ότι δεν έχει γίνει καμία συγκάλυψη και αφορά μόνο νόμιμες πράξεις που έχουν εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο
Με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών σε απάντηση δημοσιευμάτων και αναρτήσεων στο διαδίκτυο, σχετικά με τη βουλευτική τροπολογία του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Νικήτα Κακλαμάνη και έγινε δεκτή από το Υπουργείο Εσωτερικών, η οποία ενσωματώθηκε στο νόμο 4735/2020, διευκρινίζεται από το υπουργείο ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά αποκλειστικά και μόνον, όπως άλλωστε ρητά αναφέρεται και στην αιτιολογική της έκθεση, περιπτώσεις πληρωμών που διενεργήθηκαν κατόπιν ελέγχου των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου και θεώρησης του σχετικού εντάλματος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και οι οποίες κρίθηκαν νόμιμες.

Επισημαίνεται από το ΥΠΕΣ, ότι η εν λόγω βουλευτική τροπολογία κατατέθηκε 3 ημέρες πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή των Ελλήνων και συνεπώς, δεν είναι ακριβείς οι αναφορές για «τροπολογία της τελευταίας στιγμής».

«Περαιτέρω, για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία σε κανέναν πολίτη, εκ του περισσού εισάγεται με διάταξη σε νομοσχέδιο, που κατατίθεται την προσεχή εβδομάδα, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι το πλαίσιο εφαρμογής
της διάταξης, εξαιρεί ρητά τις περιπτώσεις θεώρησης των ενταλμάτων που έγιναν με δόλο από τους υπαίτιους. Η εξάλειψη των φαινομένων διαφθοράς είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς του δημόσιου τομέα. Ειδικά για την Αυτοδιοίκηση, ο έλεγχος νομιμότητας ενισχύεται ακόμη περισσότερο μέσα από το νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης που ετοιμάζει το Υπουργείο Εσωτερικών.» καταλήγει.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Στην Αθήνα το νέο γραφείο του ΠΟΥ Ευρώπης, γιατί επελέγη η Ελλάδα

Posted: 16 Oct 2020 12:25 AM PDT
Η Ελλάδα, συγκεκριμένα η Αθήνα, θα είναι η έδρα του Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ποιότητα της Υγειονομικής Περίθαλψης και την Ασφάλεια των Ασθενών.
Αυτό ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Hans Kluge, μετά τη συνάντησή τους στην Κοπεγχάγη.

«Η επιλογή της Ελλάδας αποτελεί αναγνώριση του έργου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργείου Υγείας και της ελληνικής κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, στην υλοποίηση πολιτικών δημόσιας υγείας, όπως η επιτυχής εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, και στην προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, όπως η ψήφιση του νόμου για την ίδρυση του Εθνικού Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ)», σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, έγινε εκτεταμένη συζήτηση με τα στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και υπήρξε η δέσμευση ότι ο ΠΟΥ θα είναι αρωγός και ισχυρός υποστηρικτής στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Η απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας -όπως επισημαίνει το υπουργείο Υγείας- στηρίχθηκε σε μία σειρά παραμέτρων, όπως:

– Την ανάδειξη Ελλάδας σε πρωταγωνίστρια, καθώς έχει επιδείξει ανθεκτικότητα στις τρέχουσες υγειονομικές προκλήσεις της πανδημίας COVID-19.

– Τη σημαντική γνώση και εμπειρία που απέκτησε η Ελλάδα στον τομέα της ποιότητας της περίθαλψης και της ασφάλειας των ασθενών, με τη νομοθέτηση και την ίδρυση του Εθνικού Οργανισμού για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ). Πρακτικές που μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες και των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας του ΠΟΥ.

– Την επιτυχή διαχείριση στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ο οποίος βελτίωσε το επίπεδο της δημόσιας υγείας και ασφάλειας των ασθενών.

– Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χώρας μας που μπορούν να προστατεύσουν την υγεία και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής, στοιχείο το οποίο δεν έχει ληφθεί υπόψη στην ποιότητα των μοντέλων φροντίδας. Η Ελλάδα, π.χ., με το ρεκόρ της μακροζωίας και τη μεσογειακή διατροφή μπορεί να αποτελέσει το τέλειο παράδειγμα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Ευρώπη.

– Την εμπειρία του Γραφείου του Οργανισμού στην Ελλάδα στο μετασχηματισμό των συστημάτων υγείας, που παρέχει μία ισχυρή βάση και ένα εκτεταμένο δίκτυο, επί του οποίου θα βασιστούν οι μελλοντικές εργασίες, ακόμη και πέρα από το εθνικό επίπεδο.

Όπως αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση:

«Η Ελλάδα πρόσφατα ηγήθηκε σημαντικών εξελίξεων στον τομέα της υγείας, όπως η νομοθεσία που απαγορεύει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, η έναρξη του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του Καπνίσματος και οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης.

Όλα τα προαναφερόμενα, σε συνδυασμό με την αριστεία των ελληνικών ιδρυμάτων υγείας και των κορυφαίων ερευνητών στον τομέα της υγείας και ευεξίας, υποδεικνύουν μία ισχυρή ηγεσία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας και πέραν αυτής.

Επιπλέον, δημιουργούν ένα ιδανικό πλαίσιο για τη δημιουργία ενός πολύ αναγκαίου κέντρου αριστείας στον τομέα της ποιότητας της υγειονομικής περίθαλψης και της ασφάλειας των ασθενών».

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε τον περιφερειακό διευθυντή Ευρώπης του ΠΟΥ για την τιμητική επιλογή της Ελλάδας ως έδρα του νέου Γραφείου του Οργανισμού και τόνισε πως το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης στην υγεία θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση.

τον υπουργό Υγείας συνόδευσαν στην Κοπεγχάγη ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και η επικεφαλής του Γραφείου ΠΟΥ στην Ελλάδα, Marianna Trias.

Το νέο Γραφείο του ΠΟΥ θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των ευρωπαϊκών χωρών, με ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή τεχνικής βοήθειας, υποστήριξης και ηγεσίας στην ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης και της ασφάλειας των ασθενών.

Στόχος του περιφερειακού διευθυντή του ΠΟΥ για την Ευρώπη και του υπουργού Υγείας είναι η λειτουργία του Γραφείου τους επόμενους μήνες και για τα επόμενα πέντε χρόνια.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Ερντογάν: Θα επεμβαίνουμε όπου πάτησαν το πόδι τους οι πρόγονοί μας, απ’ τη Λιβύη ως τη …Σομαλία

Posted: 16 Oct 2020 12:13 AM PDT
Ξεπέρασε τον εαυτό του ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δίνοντας το δικαίωμα (στον εαυτό του) ακόμα και για επέμβαση στη …Σομαλία όταν χρειάζεται.
Σε ομιλία του, ο πρόεδρος της Τουρκίας ισχυρίστηκε ότι υπάρχει βάρος από την κληρονομιά των προγονών, η Τουρκία έχει δικαίωμα να επεκτείνεται και να επεμβαίνει «οπού υπάρχει βία» και οπού είχαν φτάσει οι πρόγονοι των Τούρκων, από τη Λιβύη στη Σομαλία και από την Αρμενία μέχρι οπουδήποτε είναι αναγκαίο.

«Κάποιοι μας λένε ‘’μην επεκτείνεστε’’. Όμως υπάρχει βία… Στη Λιβύη υπάρχει βία. Δεν μπορούμε να σωπάσουμε. Στα 911 χιλιόμετρα των συνόρων μας υπάρχει βία. Στη Συρία υπάρχει βία. Τι να κάνουμε, να σωπάσουμε; Από την άλλη, στη Σομαλία υπάρχει βία. Εμείς δεν μπορούμε να σταματήσουμε.

Υπάρχει μια ιστορική ευθύνη που μάς έχουν φορτώσει οι πρόγονοί μας. Και δε σταματάμε, και προσπαθούμε να κάνουμε το καθήκον μας εκεί που πρέπει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Επίδομα θέρμανσης: Με εισοδηματικά κριτήρια και κάλυψη… φυσικού αερίου, πόσα χρήματα δικαιούστε

Posted: 16 Oct 2020 12:13 AM PDT
Αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης, ώστε να καλύπτει και άλλα καύσιμα πέραν του πετρελαίου προανήγγειλε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Θοδωρής Σκυλακάκης στο πλαίσιο των ανακοινώσεων για την πορεία του Προϋπολογισμού.
Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης, το οποίο διευρύνεται, καθώς στο παιχνίδι μπαίνει και το φυσικό αέριο.

Για παράδειγμα αναφέρθηκαν στην επέκταση της παρέμβασης στο φυσικό αέριο γιατί τούτο, όπως είπαν, γιατί είναι δίκαιο αφού κερδίζει διαρκώς έδαφος. Δεν είναι σωστό οι πολίτες που έχουν κάνει αυτήν την επιλογή να μην έχουν στήριξη, αναφέρθηκε.

Στο θέμα άλλων μέσων θέρμανσης (πχ ξύλο) αναφέρθηκε πως θέλει πολύ προσοχή λόγω των ρύπων.

Οι δικαιούχοι πως θα κρίνονται από τα εισοδηματικά κριτήρια και όχι από το είδος θέρμανσης, ανέφερε πηγή του ΥΠΟΙΚ.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να κυμανθεί από 0,80 έως 0,85 ευρώ ανά λίτρο, σημειώνοντας μείωση περίπου κατά 25% σε σύγκριση με πέρυσι.

Το συνολικό κονδύλι που θα χορηγήσει η κυβέρνηση έως το τέλος του έτους για το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους ανέχεται στα 84 εκατ. ευρώ.

Η κατανομή των ποσών ανά γεωγραφική ζώνη είναι:

Ζώνη Α – επίδομα 250 ευρώ:

Νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας.

Ζώνη Β – επίδομα 180 ευρώ:

Νομοί Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής.

Ζώνη Γ – επίδομα 110 ευρώ:

Νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου.

Ζώνη Δ – επίδομα 80 ευρώ:

Νομοί Αργολίδος, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και Νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Αναδρομικά συνταξιούχων: Εκδόθηκαν τα χρηματικά εντάλματα ύψους 1,4 δισ ευρώ για την πληρωμή τους

Posted: 16 Oct 2020 12:11 AM PDT
Στην τελική ευθεία βρίσκεται το υπουργείο Εργασίας για τα αναδρομικά συνταξιούχων του περιβόητου 11μηνου για τους συνταξιούχους του δημοσίου καθώς εγκρίθηκε η δαπάνη ύψους 900 εκ ευρώ και 500 εκ. ευρώ για την καταβολή των αναδρομικών σε 1,1 εκ. συνταξιούχους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Ειδικότερα εκδόθηκε το χρηματικό ένταλμα για την καταβολή ποσών μειώσεων συντάξεων ιδιωτικού τομέα του ν.4051/2012 και του ν.4093/2012 και για την καταβολή ποσών μειώσεων συντάξεων δημόσιου τομέα του ν.4093/2012.

Στους συνταξιούχους του δημοσίου τα αναδρομικά ποσά θα είναι μειωμένα καθώς θα πάρουν τα ποσά που αντιστοιχούν στις μειώσεις του νόμου 4093/2012 που επέβαλλε μείωση 5% – 20% σε συνταξιοδοτικό εισόδημα άνω των 1.000 ευρώ, όχι όμως και η περικοπή του νόμου 4051 του 2012, η οποία επιστρέφεται μόνο στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα και αφορά συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ. Έτσι οι συνταξιούχοι του δημοσίου θα λάβουν πίσω τα ποσά του 11μηνου που αντιστοιχούν σε μια μείωση και ειδικότερα το «ψαλίδι» 5%, 10%, 15%, 20% για αθροιστικά ποσά 1.000 ευρώ, 1.500, 000 και 3.000 στο άθροισμα κύριων και επικουρικών αντίστοιχα. Άλλωστε, με την απόφαση 1277/2018 της Ολομέλειας Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίθηκε αντισυνταγματική η διάταξη του ν.4093/2012, που αφορούσε στις περικοπές των συντάξεων Δημοσίου πάνω από τα 1.000 ευρώ. Η ίδια φόρμουλα που εφαρμόζεται στο Δημόσιο – με τη μονή επιστροφή για τις συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ – θα ισχύσει και για τους συνταξιούχους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και των άλλων ΝΠΔΔ που διέπονται από το ίδιο με τους δημοσίους υπαλλήλους συνταξιοδοτικό καθεστώς, είτε οι συντάξεις τους βαρύνουν το Δημόσιο είτε άλλα πρώην Ταμεία, καθώς και για το προσωπικό του ΟΣΕ και των υπαλλήλων των ασφαλιστικών Ταμείων του προσωπικού Σιδηροδρομικών Δικτύων.
Στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα θα επιστραφούν τα ποσά δυο αντισυνταγματικών περικοπών, αυτά των νόμων 4093 και 4051 του 2012. Ειδικότερα οι περίπου 350.000 συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα θα λάβουν πίσω τα ποσά του 11μηνου που αντιστοιχούν σε 2 μειώσεις και ειδικότερα τη μείωση 12% στο τμήμα της κύριας σύνταξης που υπερέβαινε τα 1.300 ευρώ (νόμος 4051/2012), καθώς και τη μείωση της κύριας σύνταξης με κλίμακα 5%, 10%, 15%, 20% για αθροιστικά ποσά 1.000 ευρώ, 1.500, 2.000 και 3.000 στο άθροισμα κύριων και επικουρικών αντίστοιχα.
Το μέσο ποσό για όλους είναι 1.300 – 1.500 ευρώ και συγκεκριμένα όσοι είχαν το 2012 άθροισμα συντάξεων :
1.000 – 1.100 ευρώ αναμένεται να λάβουν περί τα 550 ευρώ
1.100 – 1.500 ευρώ αναμένεται να λάβουν περί τα 800 ευρώ
1.500 – 2.000 ευρώ αναμένεται να λάβουν περί τα 2.600 ευρώ
2.000 – 3.000 ευρώ αναμένεται να λάβουν περί τα 5.500 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι από όλα τα πρώην Ταμεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που είχαν κάτω από 1.000 ευρώ κύριες και επικουρικές συντάξεις δεν θα λάβουν τώρα αναδρομικά, καθώς δεν επιστρέφονται οι μειώσεις των επικουρικών και η κατάργηση των Δώρων. Πρόκειται για τους συνταξιούχους του πρ. ΟΓΑ και χαμηλοσυνταξιούχους του

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
«Αν βρεθεί κάτι θα φάτε χαστούκι»: Καταγγελία μητέρας για τα ΜΑΤ που κράτησαν τα παιδιά της

Posted: 16 Oct 2020 12:09 AM PDT
Μητέρα κατήγγειλε στο Open TV ότι τα δύο της παιδιά που συμμετείχαν στη χθεσινή (15/10) μαθητική πορεία κρατήθηκαν από αστυνομικούς, ενώ απειλήθηκαν και με χαστούκια, χωρίς να συμμετέχουν στα επεισόδια. Μάλιστα βίντεο που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή δείχνει παιδιά να είναι περικυκλωμένα από ΜΑΤ και έναν καθηγητή να προσπαθεί α πείσει τους αστυνομικούς να τα αφήσουν ελεύθερα.
Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή της μητέρας στο Open TV για το περιστατικό: «Τα παιδιά μου είναι 15 ετών. Όταν τελείωσε η πορεία πήγαν στο μετρό για να επιστρέψουν. Πήρα στις 12:30 και δεν απαντούσαν. Κάποια στιγμή τους βρήκα και το σήκωσε ο ανιψιός μου. Μου λέει μας κάνουν έλεγχο κλείνω. Νόμιζα ότι πρόκειται για έλεγχο στο μετρό» και συνέχισε:

«Τα παιδιά μου δεν είχαν ούτε τσαντάκι, ούτε σακίδιο. Οι αστυνομικοί τους έβγαζαν τα μπουφάν τους σήκωναν τις μπλούζες. Αν βρεθεί οτιδήποτε θα φάτε χαστούκι τους είπαν. Τους πήραν φυσικά τα στοιχεία. Δεν τους άφησαν να μας πάρουν τηλέφωνο, αν δεν είχαν επέμβει ένας καθηγητής και ένας βουλευτής θα μπορούσαν να είχαν συλληφθεί. Στο σημείο που ήταν τα παιδιά δεν υπήρχε κάποιο συμβάν» καταγγέλλει η μητέρα των μαθητών.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Σαρώνει η ΝΔ, βυθίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ικανοποίηση για την καταδική της Χρυσής Αυγής

Posted: 15 Oct 2020 11:54 PM PDT
Iσχυρό προβάδισμα διατηρεί η Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll. Ικανοποίηση για την καταδική της Χρυσής Αυγής, ανησυχία για τον κορονοϊό.
Στην έρευνα της Opinion Poll, η «ψαλίδα» βρίσκεται στις 19,9 μονάδες έναντι 21,2% του Σεπτεμβρίου ενώ στα αξιοσημείωτα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ιστορικό χαμηλό με 18,1% έναντι 38% της Ν.Δ., αλλά και η σημαντική αύξηση του ΚΙΝ.ΑΛ., που από 4,5% που είχε βρεθεί τον Μάιο, φτάνει τώρα στο 6,7%.

Το 56% δηλώνει ικανοποιημένο απ’ το έργο της κυβέρνησης έναντι 62% που ήταν τον Ιούλιο ενώ θετική άποψη έχει το 30% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση και 7 στους 10 ψηφοφόρους του ΚΙΝ.ΑΛ.

Το 52% τάσσεται υπέρ της έναρξης διερευνητικών συνομιλιών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, με το 45% να έχει αντίθετη άποψη, ενώ το 58% δηλώνει ικανοποιημένο απ’ τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα θέματα με την Αγκυρα έναντι 67% που ήταν τον Σεπτέμβριο.

Το 85% εκφράζει ικανοποίηση για τη συνολική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ενώ υπάρχει ποσοστό 9% που δηλώνει λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο. Επίσης το 72% τάσσεται υπέρ του νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει ότι οι αλλοδαποί που θέλουν να γίνουν Ελληνες θα πρέπει να δίνουν εξετάσεις για τη γνώση της ελληνικής γλώσσας.

Σε ό,τι αφορά τους δημοφιλέστερους υπουργούς, στις πρώτες τρεις θέσεις βρίσκονται οι Νίκος Δένδιας, Βασίλης Κικίλιας και Τάκης Θεοδωρικάκος. Επονται οι Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Το 51 δηλώνει πολύ και αρκετά ικανοποιημένο για την αντιμετώπιση του κορονοιού στο επόμενο διάστημα έναντι ενός 48% που δηλώνει λίγο ή καθόλου.Την ίδια ώρα το 67% δηλώνει ικανοποιημένο ικανοποιημένο από τον τρόπο που έχει χειριστεί την πανδημία συνολικά η Κυβέρνηση ( 70% τον Σεπτέμβριο).

Το 48% δηλώνει ικανοποιημένο με το σχέδιο που το Υπουργείο Παιδείας άνοιξε και λειτουργεί τα σχολεία.

Το 72% δηλώνει ικανοποιημένο από τον Νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει ότι οι αλλοδαποί που θέλουν να γίνουν Έλληνες και βρίσκονται νομίμως στην Ελλάδα θα πρέπει να δίνουν εξετάσεις για να αποδεικνύουν την γνώση της Ελληνικής γλώσσας

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Κορονοϊός: Κλείδωσε ο οδικός χάρτης, αυτοί θα εμβολιαστούν πρώτοι

Posted: 15 Oct 2020 11:51 PM PDT
Τον οδικό χάρτη που πρέπει να ακολουθήσουν τα κράτη – μέλη για τον εμβολιασμό των πολιτών τους, όταν θα καταστεί διαθέσιμο το εμβόλιο, παρουσίασε η Κομισιόν. Έτσι κατά προτεραιότητα, σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, θα πρέπει να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τις λοιπές μονάδες φροντίδας της υγείας, όπως είναι τα γηροκομεία, ενώ αμέσως μετά ακολουθούν όσοι είναι άνω των 60 ετών.
Το κριτήριο για την πρώτη ομάδα είναι ο αυξημένος κίνδυνος που διατρέχουν τα μέλη της να μολυνθούν από τον κορονοϊό και για τη δεύτερη αυξημένος κίνδυνος που έχουν σε σχέση με νεότερες ηλικίες για να προσβληθούν από σοβαρές ασθένειες οι οποίες, με την επιβάρυνση από τον Covid-19, θα μπορούσαν να αποδειχθούν ακόμη και θανατηφόρες. Η τρίτη ομάδα στις προτεραιότητες που θέτει η Κομισιόν είναι οι πάσχοντες από χρόνιες ασθένειες ή βρίσκονται σε ιδιαίτερες συνθήκες. Ανάμεσα σε αυτές, περιλαμβάνονται, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη, η παχυσαρκία, η υπέρταση, το άσθμα, τα καρδιαγγειακά προβλήματα και η εγκυμοσύνη. Σειρά στη συνέχεια έχουν οι εργαζόμενοι σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία, στους τομείς της γεωργίας, των τροφίμων και των μεταφορών, τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας κι εκείνα των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και αμέσως μετά οι εργαζόμενοι που δεν αδυνατούν λόγω της φύσης της εργασίας τους να τηρήσουν μεταξύ τους αποστάσεις, όπως οι βιομηχανικοί εργάτες, ενώ ο κατάλογος ολοκληρώνεται με κοινωνικοοικονομικές ομάδες που μπορούν να χαρακτηριστούν ευπαθείς με το κάθε κράτος – μέλος να ορίζει το ίδιο ποιες είναι αυτές.

Το εμβόλιο, όπως αναφέρεται στα “ΝΕΑ” δεν αναμένεται πριν από το επόμενο έτος. Οι εθνικές κυβερνήσεις όμως, θα πρέπει να έχουν έτοιμες έως τα τέλη Νοεμβρίου τις υπηρεσίες εμβολιασμού, καθώς και να έχουν προμηθευτεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

[Περικομμένο μήνυμα]  Προβολή ολόκληρου του μηνύματος

ΑπάντησηΠροώθηση

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Μπράβο. Αυτός στην Πάτρα που ξεκοίλιασε 8 γατάκια δεν είναι κακούργος?

  2. Σε αυτον τον τοπο,οι αδελφες και οι σκυλοφιλοι,καταφερνουν να περασουν οτι θελουν.Για την προστασια του ανυπερασπιστου ανθρωπου,θα ασχοληθει καποιος σοβαρα?????

  3. Εύγε!!περιμένουμε καί τον θάνατο διά απαγχονισμού γιά τούς παιδόφιλους.

  4. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Ο κ. ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΖΟΩΝ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΚΤΗΤΕΣ ΖΟΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΙ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΟ ΠΑΡΑΤΑΝΕ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟ

Comments are closed.