Σε δημοπρασία τα γάντια του «Rocky» και άλλα αναμνηστικά του Σιλβέστερ Σταλόνε

Κοινοποίηση:
sylvester-stallone

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε θεωρείται από τους κορυφαίους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, δεδομένου έχει συμμετάσχει σε 46 ταινίες, με σχεδόν τις μισές από αυτές να βρίσκονται στην κορυφαία θέση του box office.

Στην λίστα των ταινιών αυτών συμπεριλαβάνεται το “Rocky” (1976), το “Rambo: First Blood” (1982), το “Cliffhanger” (1993), το δράμα “Driven” (2001) και το “The Expendables” (ταινία δράσης του 2010 που πρωταγωνίστησε και σκηνοθέτησε ο ίδιος).

Όλα αυτά δείχνουν πόσο εντυπωσιακό είναι το επίτευγμα του Σταλόνε, δεδομένου ότι είναι πολύ δύσκολο να χτίσεις μια καριέρα στο Χόλιγουντ που να διαρκεί δεκαετίες, πόσο μάλλον να στηρίζεται σε οικονομικά επιτυχημένες ταινίες – όποια κι αν είναι η κλίμακα τους.

Αυτός είναι ο λόγος που η δημοπρασία με τίτλο “Property from the Life and Career of Sylvester Stallone” του  οίκου Julien’s Auctions, η οποία θα αποτελείται αποκλειστικά από αναμνηστικά από την προσωπική συλλογή του ηθοποιού, αναμένεται να αποφέρει περίπου 1,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει πολλά αντικείμενα που θα δελεάσουν τόσο τους σινεφίλ, όσο και τους θαυμαστές του Σταλόνε, όπως τα προσωπικά σημειωματάρια του από τις τέσσερις πρώτες ταινίες Rocky (αναμένεται να κοστίσουν μεταξύ 40.000 και 60.000 δολάρια το καθένα), καθώς και τα γάντια του μποξ από την ταινία Rocky ΙΙΙ (10.000- 20.000 δολάρια).

Για όσους αγαπάνε τις υπόλοιπες ταινίες του Σταλόνε, θα διατεθούν τα σετ μαχαιριών από τις τρεις πρώτες ταινίες Rambo (8.000 έως 10.000 δολάρια) και η εμβληματική κορδέλα που φορούσε στο Rambo: First Blood Part II (8.000 έως 10.000 δολάρια). Θα υπάρχει επίσης το κοστούμι Gianni Versace που φορούσε στην ταινία Judge Dredd (10.000 έως 20.000 δολάρια) και ένα γλυπτό του χεριού του από τον Cliffhanger (5.000 έως 7.000 δολάρια).
“Με μια αξιοσημείωτη καριέρα που ξεκίνησε πριν από 50 χρόνια, η οποία δεν δείχνει σημαδια επιβράδυνσης, ο Σταλόνε άλλαξε το σύμπαν των ταινιών δράσης δίνοντάς μας δύο μεγάλους ήρωες που έγιναν πολιτιστικά σύμβολα του Χόλιγουντ, τον Ρόκι και τον Ράμπο”, ανέφερε σε δήλωσή του ο CEO του οίκου δημοπρασιών Ντάρεν Τζούλιεν.

Αν αναρωτιέστε γιατί ο Σταλόνε αποχωρίζεται τόσα πολλά αναμνηστικά του, το Reuters αναφέρει ότι πρόκειται να μετακομίσει και θέλει να “καθαρίσει” λίγο τον χώρο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: