Σεργκέι Λαβρόφ: “Η Μόσχα είναι ανοικτή σε συνομιλίες με την Δύση”

Κοινοποίηση:
ΛΑΒΡΟΦ

Η Μόσχα είναι ανοικτή σε συνομιλίες με την Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ωστόσο σημειώνει ότι δεν έχει λάβει σοβαρή πρόταση για διαπραγματεύσεις.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να μιλήσει με τις ΗΠΑ ή την Τουρκία για τους τρόπους τερματισμού του πολέμου και πρόσθεσε ότι αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι έχουν πει ότι οι ΗΠΑ είναι ανοικτές σε συνομιλίες, αλλά η Ρωσία τις έχει αρνηθεί. «Αυτό είναι ψέμα. Δεν έχουμε δεχτεί σοβαρές προτάσεις για επαφή».
Ο Λαβρόφ είπε ακόμη ότι δεν θα απέρριπτε πρόταση για συνάντηση ανάμεσα στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 (G-20) στα μέσα του Νοεμβρίου στην Ινδονησία και ότι θα εξετάσει την πρόταση αν την δεχθεί. «Εχουμε επανειλημμένα πει ότι δεν αρνούμαστε ποτέ συναντήσεις. Αν υπάρξει πρόταση, τότε θα την εξετάσουμε».

Σχολιάζοντας την πιθανότητα η Τουρκία να φιλοξενήσει συνομιλίες ανάμεσα στην Δύση και την Ρωσία, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα είναι πρόθυμη να ακούσει οποιαδήποτε πρόταση, αλλά δεν μπορεί να πει εκ των προτέρων ότι αυτή θα έχει αποτελέσματα και πρόσθεσε ότι ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα έχει την ευκαιρία να διατυπώσει προτάσεις προς τον Πούτιν όταν θα συναντηθούν αύριο στην Αστάνα του Καζακστάν.

Οι δηλώσεις του έρχονται έπειτα από την ουκρανική αντεπίθεση που ξεκίνησε στις αρχές του Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα οι ρωσικές δυνάμεις να υποστούν σειρά από ήττες που ανέτρεψαν τα δεδομένα επί του πεδίου των επιχειρήσεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Οι Ουκρανοί μπορούν αν θέλουν να υιοθετήσουν τον Αμερικανικό η Εβραϊκό ύμνο!
    Επίσης οι Αμερικανοί από το να στέλνουν όπλα συνέχεια μπορούν αν είναι άντρες καουμπόηδες να πάνε στην Ουκρανία να πολεμήσουν και όχι σαν αδερφές να στέλνουν μόνο όπλα και να σκοτώνονται Ουκρανοί για αυτούς και αυτοί να αράζουν μαζί με τους Άγγλους στα καφέ και στα μπαράκια!

Comments are closed.