Σερβία: “Η Ελλάδα δέχεται πιέσεις για αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, θα «ενδώσει»-Η Αθήνα είναι ο πιο «αδύναμος» κρίκος”!

Κοινοποίηση:
kosyfopedio

Σε μία αποκάλυψη-”βόμβα” προχώρησε το μεγαλύτερο σερβικό ΜΜΕ για το Κοσσυφοπέδιο.

Το δημοσίευμα, αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή, ”η Ελλάδα δέχεται τη μεγαλύτερη επίθεση-πίεση, η οποία στους πολιτικούς κύκλους της Δύσης εκτιμάται ότι είναι η πρώτη που θα «ενδώσει» και τελικά θα «ενθαρρύνει» τα άλλα μέλη της ΕΕ που δεν αναγνωρίζουν το λεγόμενο Κοσσυφοπέδιο, να το πράξουν”!

Αναλυτικά:

”ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία – ενεργοποίησαν όλους τους επίσημους και ανεπίσημους διπλωματικούς τρόπους προκειμένου να αυξήσουν την πίεση στα πέντε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν αναγνώρισαν το Κοσσυφοπέδιο, ούτως να αλλάξουν αυτή τη θέση.

Για χρόνια, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Σλοβακία και η Κύπρος καλούνταν να αναγνωρίσουν το ψεύτικο κράτος του Κοσσυφοπεδίου, το οποίο θα έδινε στους θαμώνες της Πρίστινα τεράστιο περιθώριο ελιγμών και ένα ισχυρό ατού στο λεγόμενο Κοσσυφοπέδιο.

Η εν λόγω συζήτηση για αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, «σπρώχτηκε» σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών και του ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, αυτό θα αποδυνάμωνε περαιτέρω τις θέσεις της Σερβίας στην άμυνα της νότιας επαρχίας.

Από το ξέσπασμα της ουκρανορωσικής σύγκρουσης, οι πιέσεις στην ευρωπαϊκή πεντάδα έχουν κλιμακωθεί, καθώς τα κορυφαία δυτικά κέντρα ισχύος θέλουν να χρησιμοποιήσουν την ολοκλήρωση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου ως ισχυρό επιχείρημα στη σύγκρουσή τους με τη Ρωσία.

Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα δέχεται τη μεγαλύτερη επίθεση-πίεση, η οποία στους πολιτικούς κύκλους της Δύσης εκτιμάται ότι είναι η πρώτη που θα «ενδώσει» και τελικά θα «ενθαρρύνει» τα άλλα μέλη της ΕΕ που δεν αναγνωρίζουν το λεγόμενο Κοσσυφοπέδιο, να το πράξουν.

Ο εκβιασμός, στον οποίο μέχρι στιγμής αντιστέκονται επιτυχώς η Μαδρίτη, η Αθήνα, η Μπρατισλάβα, το Βουκουρέστι και η Λευκωσία, πυροδοτήθηκε αρχικά κατά την πρόσφατη προσπάθεια να ανοίξουν οι πόρτες του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Πρίστινα.

Είναι σαφές στους Αλβανούς ηγέτες από το Κοσσυφοπέδιο, καθώς και στους μέντορές τους, ότι η ευρωπαϊκή πεντάδα αποτελεί σημαντικό βάρος στην ισορροπία κατά τη λήψη απόφασης για ένταξη σε σημαντικούς διεθνείς οργανισμούς. Αυτό αποδείχθηκε και την περασμένη εβδομάδα όταν η Πρίστινα, έχοντας επίγνωση ότι δεν έχει την απαραίτητη υποστήριξη, απέσυρε την αίτησή της για είσοδο στην Ιντερπόλ.

Αφού ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή τον Ιούνιο, υπηρέτησε ανοιχτά τον όρο να αναγνωρίσει η Σερβία το Κοσσυφοπέδιο εάν επιθυμεί ένταξη στην ΕΕ, ακολούθησε μια αλυσίδα παρόμοιων πολιτικών ενεργειών εντός των θεσμών της ΕΕ.

Έτσι, στην ετήσια έκθεση για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, την οποία ενέκρινε πρόσφατα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στα μέλη της ΕΕ να αναγνωρίσουν το λεγόμενο Κοσσυφοπέδιο.

Ο πρώην επικεφαλής της διπλωματίας, Βλάντισλαβ Γιοβάνοβιτς, εξηγεί στη «Novosti» ότι στη Δύση αποφάσισαν σταθερά να ολοκληρώσουν το λεγόμενο σχέδιο του ανεξάρτητου Κοσσυφοπεδίου, το οποίο δημιούργησαν με παράνομα μέσα. Χρησιμοποιούν όλα τα μέσα σε αυτή τη δράση και τώρα στοχεύουν χώρες της ΕΕ που δεν στέκονται στο πλευρό της Πρίστινα:

«Τώρα εκτιμούν ότι η Αθήνα είναι ο πιο «αδύναμος» κρίκος, γιατί εκτός από την οικονομική εξάρτηση από την ΕΕ, έχει και μόνιμο πρόβλημα ασφάλειας με την Τουρκία, για το οποίο, για παράδειγμα, θα μπορούσε να λάβει κάποιες εγγυήσεις.Αν η Ελλάδα το έκανε αυτό, μπορεί να αναμένεται ότι θα τους ακολουθούσε η Κύπρος. Νομίζω ότι τρεις χώρες – η Ισπανία, η Ρουμανία και η Σλοβακία, που είναι γεμάτες με ανοιχτά και σιγοβράζοντα εθνικά προβλήματα, θα αντισταθούν μέχρι το τέλος».

Ο Jovanović επισημαίνει ότι όλα αυτά αποτελούν μέρος της πίεσης που ασκείται στη Σερβία να αναγνωρίσει το ίδιο το Κοσσυφοπέδιο και να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, και ότι οι τακτικές που χρησιμοποιούνται είναι ποικίλες, από ανοιχτές έως τις λεγόμενες επιπόλαιες τελικές απειλές.

Ο Dejan S. Miletić, από το Κέντρο Μελετών για την Παγκοσμιοποίηση (CGS), δεν έχει καμία αμφιβολία ότι οι ισχυρότερες πιέσεις στα πέντε μέλη της ΕΕ προέρχονται από τις χώρες του Quint (ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία)”, αναφέρει το σερβικό δημοσίευμα!

Πηγή: directus.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

 1. Οταν αναγνωρισαν αυτοι πρώτοι τα Σκόπια ήταν καλα; οι Σέρβοι ποτε δεν ήταν συμμαχοι μας παντα καλό βλέπανε την έξοδο στο Αιγαίο μέσω Μακεδονίας.

 2. Και τι κερδίσαμε που δεν αναγνωρίζουμε το κόσοβο; Τίποτα. Ας το κάνουμε λοιπόν διαπραγματευτικό παιχνίδι, όπως κάνει ο τούρκος.

  Οσο για τους σέρβους, ήταν η πρώτοι που αναγνώρισαν τη “Μακεδονία” ενω ήξεραν πολύ καλά οτι αυτό ήταν εχθρικό προς εμάς.

  Επίσης καλό είναι να ξέρουμε οτι η σερβία επι βούσιτς έχει κανει σημαντική φιλοτουρκική πολιτική, και έχουν πολύ στενές στρατιωτικές σχέσεις. Με την Ελλάδα η σερβία πλεον έχει τυπικές σχέσεις.

  Τουμπεκί λοιπόν και μάλιστα ψιλοκομμένο αγαπητά σερβάκια.

 3. Αναγνωρειστε το φτωχοκρατιδιο που βομβαρδιζε καποτε το….γενναιο ΝΑΤΟ ουτως η αλλιως σε λιγο καιρο το μισο θ ανηκει στην Αλβανια και το μισο στη Σερβια λογω εθνικοτητων που το κατοικουν!
  Το ιδιο θα ισχυει και για τη…. Vardarska κοινως Β.Μακεδονια των κ.κ. Αλεκθη και Κουλη μισοι Αλβανοι μισοι Βουλγαρο Γιουγκοσλαβοι!

 4. Ποτε δεν πρεπει η Ελλαδα να αναγνωρισει το Κοσοβο, διοτι θα γυρισει μπουμεραγκ, διοτι εχουμε ανοιχτο το θεμα του κατεχομενου τμηματος της Κυπρου και κανεις δεν γνωριζει τι μπορει να γινει στο μελλον με την Θρακη!!!!!!!! Οι Γερμαναραδες που διελυσαν την πρωην Γιουγκοσλαβια να κοιταξουν τα χαλια τους και να αφησουν τις πιεσεις!!!!!!! Αυτοι και οι Αμερικανοι που κοπτονται τωρα δηθεν για το διεθνες δικαιο ειναι αυτοι που….απεσπασαν με το ετσι θελω ολοκληρη επαρχια της Σερβιας, το Κοσοβο, και το εκαναν ανεξαρτητο κρατος τρομαρα τους!!!!!!! Και η κυβερνηση της ΝΔ που κοπτεται και αυτη για το διεθνες δικαιο, ποτε δεν πρεπει να αναγνωρισει το Κοσοβο!!!!!!!!

Comments are closed.