Σβήνουν τα τσιγάρα.. «ανάβουν» τα τηλέφωνα! Σε λειτουργία από σήμερα η γραμμή καταγγελιών 1142

Κοινοποίηση:
1

Λειτουργεί από σήμερα, στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου η τηλεφωνική γραμμή (1142) ενημέρωσης και υποστήριξης για τους πολίτες.

Καλώντας στο 1142, κάποιος μπορεί να ενημερωθεί για το τι προβλέπει η νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος, να ζητήσει βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος, καθώς και να αναφέρει παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας, που υπέπεσαν στην αντίληψή τους.

Ζητώντας βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος, τα στοιχεία σας καταγράφονται και εντός 48 ωρών, Επαγγελματίας Υγείας αναλαμβάνει να σας ενημερώσει και να σας καθοδηγήσει σε κάποιο Ιατρείο διακοπής καπνίσματος, όπου ειδικοί θα αναλάβουν την υποστήριξη της προσπάθειάς σας.

 

Ταυτόχρονα, στο 1142, μπορεί κάθε πολίτης, δίνοντας το ονοματεπώνυμό του, το τηλέφωνό του και εφόσον διαθέτει, το email του, να αναφέρει παραβάσεις που ο ίδιος διαπιστώνει και αφορούν στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

 

Οι επώνυμες αναφορές ομαδοποιούνται και προωθούνται απευθείας στις Αρχές Ελέγχου ανά κατηγορία  (Ελληνική Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία, Υγειονομικές Διευθύνσεις Περιφερειών ή Λιμενικό Σώμα) και κατόπιν διενεργούνται έκτακτοι ή τακτικοί στοχευμένοι έλεγχοι, με βάση την καταγγελίες που έχουν καταγραφεί στο σύστημα.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η γραμμή 1142 απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, καπνιστές ή μη, και στοχεύει στην καλύτερη επικοινωνία του κράτους με τον πολίτη.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Για τόσο εμμόνη με τον αντικαπνιστικο νομο, και οι ναζοι ειχαν εφαρμοσει και εκαναν τα ιδια (το ναζιστικό κίνημα κατά του καπνίσματος. Η Γερμανία είχε το ισχυρότερο αντιαρματικό κίνημα στον κόσμο στις αρχές της δεκαετίας του 1930 και στις αρχές της δεκαετίας του 1940, περιλαμβάνοντας απαγορεύσεις για το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, απαγόρευση της διαφήμισης, περιορισμούς για τις παροχές καπνού για τις γυναίκες και την πιο εκλεπτυσμένη επιδημιολογία του καπνού, που συνδέει τη χρήση καπνού με την ήδη εμφανή επιδημία καρκίνος του πνεύμονα. Η εκστρατεία κατά του καπνού πρέπει να γίνει κατανοητή στο πλαίσιο της επιδίωξης ναζιστικής φυλετικής και σωματικής καθαρότητας, η οποία προκάλεσε επίσης πολλές άλλες προσπάθειες δημόσιας υγείας της εποχής)Ο Χιτλερ αγαπουσε τον κοσμο τοσο πολυ ή κατι αλλο είθελε ανθρωπους ρομπότ ετσι τροφοδοτουσε την αγορα και τον στρατο με (Pervitin )πχη επελαση των στρατευματων του της Βερμαχτ επι τρεις μερες νυχτες εναντιον της Γαλλιας

Comments are closed.