Σα να μη συνέβη τίποτα ο Τζανάκης: «Να εμβολιαστούν κανονικά οι Έλληνες με το AstraZeneca – Συγκυριακές οι επιπλοκές» [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
tzanakis-1

Συγκυριακές χαρακτήρισε ο κ. Τζανάκης τις επιπλοκές από το εμβόλιο της AstraZeneca.

Στην ανάγκη να εμβολιαστούν κανονικά οι Έλληνες με AstraZeneca επέμεινε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο Mega.

«Δυστυχώς οι παλινωδίες πολιτικού χαρακτήρα, παρέσυραν επικοινωνιακά και τους πιστοποιητικούς οργανισμούς του ΕΟΦ σε σιβυλλική απόφαση, ότι το εμβόλιο ενδεχομένως σχετίζεται με επεισόδια θρόμβωσης, χωρίς να πιστοποιείται ότι είναι συχνό γεγονός. Αν επικρατούσε αυτή η λογική, εκατοντάδες φάρμακα θα είχαν βγει off.

«Εμείς θα πρέπει να δούμε τον δικό μας τον οργανισμό, την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού. Μέχρι τώρα έχει τηρήσει στάση ψυχραιμίας. Πρέπει να πειθαρχήσουμε σε ότι αποφασίσει. Ο κίνδυνος να πάθουμε κάτι ενώ πηγαίνουμε στο εμβολιαστικό κέντρο είναι δεκάδες εκατοντάδες φορές μεγαλύτερος από τον κίνδυνο που πιθανόν να προκαλέσει το εμβόλιο.

Στο διάστημα της αναβολής του εμβολίου, εκατοντάδες ή χιλιάδες άνθρωποι σε επίπεδο Ευρώπης θα χάσουν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό ενώ δεν θα την είχαν χάσει» δήλωσε ο ίδιος, τονίζοντας την ανάγκη εμβολιασμού των Ελλήνων με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

«Δεν ξέρουμε καν αν το εμβόλιο προκαλεί επιπλοκή. H φράση που χρησιμοποίησε ο ΕΜΑ ήταν ‘’ενδεχομένως’’. Είναι τόσο σπάνια τα περιστατικά των επιπλοκών, που στις κλινικές δοκιμές, χρειάζεσαι εκατομμύρια ανθρώπων για να βρεις 1-2 τέτοια περιστατικά και να το παρακολουθείς» πρόσθεσε.

«Συγκυριακά τη στιγμή του εμβολιασμού παρατηρήθηκαν επιπλοκές και ο γιατρός είναι υποχρεωμένος να το γνωστοποιήσει” σχολίασε για τις εν Ελλάδι επιπλοκές. “Αυτά τα περιστατικά πρέπει να διερευνηθούν. Τα αίτια της θρόμβωσης είναι πολλά. Όπως ο καρκίνος, να έχει χειρουργηθεί πρόσφατα, να μην κινείται πολύ».

Και συνέχισε τις…απίστευτες τοποθετήσεις του:

«Χάπια όπως τα αντισυλληπτικά προκαλούν πολύ περισσότερο θρομβωτική διάθεση και πνευμονική εμβολή.

Το να πάθεις κορωνοϊό επειδή δεν εμβολιάστηκες είναι μια τραγική απόφαση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

 1. Ο μυστακιοφόρος γιατρουδάκος αναφέρεται στις βραχυχρόνιες συνέπειες…για τις μακροχρόνιες… κουβέντα..

 2. Κάνε εσύ και τις δύο δόσεις με το συγκεκριμένο και η νεκροψία αργότερα θ’αποφανθεί ότι συγκυρία θα είναι,ότι σου συμβεί.

 3. Δεν μπορώ να καταλάβω νομίζουν είμαστε χαζή από εδώ και πέρα οι αριθμοί θα πέσουν.

 4. Μία απάντηση στόν κ.Κομπογιαννίτη.
  Τό πανεπιστήμιο τής Οξφόρδης σταμάτησε τίς κλινικές δοκιμές μέ παιδιά μεταξύ 6 καί 17 χρόνων λόγω θρομβώσεων.Κρούσματα θρομβώσεων σέ 30 άτομα στήν Αγγλία.
  Γερμανία: O ΕΜΑ συνιστά:Εμβολιασμούς μέ AstraZeneca μόνο γιά άτομά άνω τών 60 χρόνων.
  Αγγλία:Εμβολισμός μέ AstraZeneca μόνο γιά άτομα άνω τών 30 χρόνων.
  Η διευθύντρια τού ΕΜΑ-Ευρωπαικός Οργανισμος Φαρμάκων-Εμερ Κούκ-Emer Cooke φαρμακο-
  ποιός από τήν Ιρλανδία ήταν πολλά χρόνια λομπίστας τών μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών.
  Μέχρι τό 1998 ήταν ή Εμερ Κούκ αντιπρόσωπος τής AstraZeneca καί τής Pfizer στήν Ευρώπη.
  Τόν Νοέμβριο τού 2020 διορίστηκε διευθύντρια τού ΕΜΑ.Ενα μήνα αργότερα έδωσε άδεια κυκλοφορίας τών εμβολίων τής AstraZeneca καί τής Pfizer.
  Είναι φανατική υπερασπίστρια τών εμβολίων τής AstraZeneca.Εμερ Κούκ σήμερα:”Τά εμβόλια τής AstraZeneca είναι κατάλληλα γιά όλες τίς ηλικίες.Αυτή ή αναξιόπιστη κυράτσα ήταν σχεδόν όλη της τήν ζωή λομπίστας τής AstraZeneca καί τώρα θέλει μέ τό ζόρι νάς μάς χώσει τήν βελόνα.
  Οποιος θέλει νά εμβολιαστεί μέ AstraZeneca πρέπει πρώτα νά κάνει τήν διαθήκη του.
  Γιάννης Λάκων

Comments are closed.