Σας προειδοποιεί ότι θα ψωνίζετε από το σπίτι! Ο Άδωνις Γεωργιάδης βλέπει το… τοπίο να αλλάζει! “Θα αυξηθεί η ανάγκη για μεγαλύτερα logistics και ισχυρές εταιρείες ταχυμεταφορών”

Κοινοποίηση:
adonis-shop

Διαφορετική θα είναι η εικόνα της αγοράς μετά την covid 19 σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, που εκτιμά ότι αυξάνεται η ανάγκη για μεγαλύτερα logistics και πιο ισχυρές εταιρείες ταχυμεταφορών.

Ο υπουργός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε διαδικτυακή εκδήλωση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), χαρακτήρισε εντυπωσιακό το ξεκίνημα της επαναλειτουργίας του εμπορίου, τις δύο πρώτες ημέρες λειτουργίας του και προσέθεσε ότι, από τα στοιχεία που έχουν φθάσει στα χέρια του, οι τζίροι είναι υψηλοί, ενώ την ίδια στιγμή καταγράφεται πιστή τήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της διάδοσης της πανδημίας.

«Ούτε εγώ, κατά τη διάρκεια της βόλτας που έκανα στην αγορά, ούτε οι υπηρεσίες μου, διαπίστωσαν κάποια σοβαρή παράβαση», σημείωσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι αν συνεχίσουμε έτσι, θα αποδειχθεί ότι το εμπόριο δεν θα επιδράσει στη διασπορά της covid-19 και θα δικαιωθούμε που επιμείναμε στον άνοιγμα του.

Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε προβληματισμένος για την κίνηση το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς τα καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν και την Κυριακή. Όπως είπε ο υπουργός «έχω μια ανησυχία, δεν το κρύβω, αλλά θα είμαστε παρόντες να λάβουμε κάθε μέτρο που απαιτείται».

Παρεμβαίνοντας σε αυτό το σημείο, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας, έκανε λόγο για την υπεύθυνη στάση που επέδειξαν οι έμποροι, προτείνοντας για το ερχόμενο Σαββατοκύριακα στα “ύποπτα σημεία”, δηλαδή σε εμπορικές πιάτσες που θα μπορούσε να καταγραφεί συνωστισμός, να υπάρχει παρουσία των ελεγκτών.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η επόμενη μέρα, μετά την πανδημία, δεν θα είναι ίδια για το εμπόριο, καθώς η αναστολή της λειτουργίας του για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, οδήγησε τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές στις ηλεκτρονικές πωλήσεις και αγορές. “Το χρονικό αυτό διάστημα”, συνέχισε ο υπουργός, “είναι ικανό να διαμορφώσει νέες καταναλωτικές συνήθειες, ωστόσο δεν θα πρέπει να μας πιάνει πανικός από την ευρεία χρήση του ηλεκτρονικού εμπορίου, ότι δηλαδή θα χαθούν οι εμπορικοί δρόμοι την επόμενη ημέρα”.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η πανδημία επιτάχυνε κατά πολλά χρόνια τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγοράς, σημειώνοντας ότι από αυτή την εξέλιξη θα υπάρξει ανάγκη για μεγαλύτερους χώρους logistics και πιο ισχυρές εταιρείες ταχυμεταφορών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Αυτό γίνεται για να έχουν πλήρη έλεγχο σε τι αγοράζεις με ΦΠΑ και όχι μαυρα ανάλογα το εισόδημά σου..στο ευρώ θα είμαστε μέχρι το 24 ο κόσμος να χαλάσει ….αλλά μέχρι τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ άσχημα

  2. Ο/Η πουλακοs φρονιμηδηs τα αποφαγια του ζωγραφου ομιλουνε... λέει:

    το πουλεν του περιστεροχεσμενου το κοντοκλωτσι τσι βγαινιωσ ειναι τοιουτο;;;;

  3. Δεν μας χέζεις ρε Σπύρο, εμείς θα ψωνίζουμε από καταστήματα και με μετρητά, εσυ αμα θες κάνε τατουάζ το 666 και ψώνιζε και τσάμπα.

  4. οι μαγαζάτορες ψς ποτε θα αφήνουν αυτο το πραμα να τους κανει κομάντο ??? αν δε κανουν κατι δε θα φταίει ο ηδονής μα το κεφαλι τους το ξερο κι ο φοβος τους

Leave a Response