”Σαρώνει” η εθνική δεξιά στην Ιταλία: Σαλβίνι, ”Αδέλφια Ιταλίας” & Μπερλουσκόνι σχηματίζουν άνετα κυβέρνηση – Σοκ σε Βρυξέλλες-Bερολίνο

Κοινοποίηση:
1111

Δημοσκοπική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία από την εταιρία Swg, για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού La7 δείχνει την ιταλική δεξιά να “καλπάζει”.


Στην πρόθεση ψήφου, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, με ποσοστό 23,5%. Το σκληρό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας επιλέγει το 16,3% των ερωτηθέντων, ενώ η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, «σταματά» στο 6,3% .

Σε ότι αφορά τους εταίρους του Τζουζέπε Κόντε, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα πείθει το 19,3% του στατιστικού δείγματος, ενώ τα Πέντε Αστέρια δεν ξεπερνούν το 15,7%. Η δε Ιταλική Αριστερά βρίσκεται στο 3,8%.

Παράλληλα, όμως, μεγάλη μερίδα των Ιταλών τάσσεται υπέρ του να παραμείνει ο Τζουζέπε Κόντε στην πρωθυπουργία. Το 46% του δείγματος θεωρεί ότι η κυβέρνηση μπορούσε να συνεχίσει την πορεία της, έστω και αν στην Γερουσία δεν εξασφάλισε απόλυτη πλειοψηφία.

Το 10% απαντά ότι καλό θα είναι, ο Ιταλός πρωθυπουργός να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, με πιο εύρωστη κοινοβουλευτική υποστήριξη, ενώ το 23% ζητά πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Μόνο το 9%, τέλος, υποδεικνύει ως λύση την σύσταση κυβέρνησης με νέο πρωθυπουργό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. Εδώ τον Μπερλουσκόνι τον απέλυσαν Μέρκελ-Σαρκοζί, στον Σαλβίνι θα κολλήσουν; Και ποιος είναι ο Σαλβίνι που θα πάει κόντρα στα συμφέροντα της Ιταλικής ελίτ που θέλει την Ιταλία μέσα σε Ε.Ε. και Ευρώ;

  2. Εμείς εδώ με Μητσοτάκη και Τσίπρα έχουμε γίνει πλέον και με τη βούλα ισλαμαμπάντ οπότε δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν στην Ιταλία, εμείς εδώ προβάρουμε τις μπούρκες.

  3. Ε ναι σοκ είναι για Βερολίνο και Βρυξέλλες…..γιατί ξέρουν δεν ξεπουλημενοι Έλληνες πολιτικοί….αύριο στο τρένο τα μουσουλμανια και εισιτήρια έτοιμα για Βερολίνο και Βρυξέλλες.

  4. Σαλβίνι ήρθε η ώρα να αποδείξεις αν πάνω απ όλα βάζεις Ιταλία και Ευρώπη ή τα λεφτά της ΕΝΙ που πληρώνει 1.500 δολάρια το μήνα το κεφάλι στους τζιχαντιστές για να φυλάνε τα διυλυστήρια της έξω από την Τρίπολη. Τα δικαστήρια λόγω λαθρομεταναστευτικού ήταν μία καλή δικαιολογία, αφού δεν του έχουν κάνει τίποτα στην ουσία, μάλιστα κάποια δικαστήρια τον δικαίωσαν, ενώ ταυτόχρονα με “άλλη προοδευτική κυβέρνηση “, ο ίδιος νόμος παρέμεινε, εφαρμόστηκε πλήρως και δεν παιρνάει κουνούπι στην χώρα. Ξύπνα Ελληνόφωνε ραγιά, που ακόμα είσαι αποχαυνωμένος και αντί να αυξήσεις τις ανύπαρκτες αντιστάσεις σου, αύξησες την χρήση κατακόρυφα της “κόκα κόλα “.

  5. Και τι μας ενδιαφέρει τι κάνουν σε άλλες χώρες; Το ζήτημα είναι το πως αντιμετωπίζεται η ελληνική μεταπολιτευτική εγκεφαλική μαλάκυνση η οποία είναι τελικού σταδίου και μη αναστρέψιμη και αντιμετωπίζεται μόνο με κάνα Παπαδόπουλο αλλά σοβαρό αυτή τη φορά, δηλαδή ολικής και άμεσης εκκαθάρισης όχι απλά τους πιάνω και τους στέλνω δωρεάν διακοπές σε ξερονήσια και Ικαρίες…

  6. ΜΠΡΑΒOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

    1. Ποια σειρά της Ελλάδας ρε χαχαχαχαχαχ; Οι Έλληνες θα ψηφίσουν Κασιδιάρη δηλαδή; Αφού οι Έλληνες έχουν γίνει ο πιο γελοίος και αυτοκαταστροφικός λαός στο σύμπαν. Πάλι Κούλη και Τσίπρα θα ψηφίσουν οι γελοίοι Έλληνες. Δεν υπάρχει σωτηρία μιλάμε.

      1. Τι σχεση έχει ο Σαλβινι με τον Κασιδιάρη? Ο Σαλόνι δεν στηρίζεται οικονομικά σε καμιά γκόμενα

  7. Δεν νομίζω να είναι καλπασμός το 23%,αλλά σαν σύνολο όπως τα προσθέτετε με τα υπόλοιπα δύο τότε ναι κάτι γίνεται!!!
    Αλλά επειδή στην Ιταλία οι κυβερνήσεις είναι εύθραυστες και πέφτουν εύκολα,δεν λέει κάτι αυτό!!!
    Μην ξεχνάτε την συνεργασία της Λέγκας με το κίνημα των 5 Αστέρων που δεν κράτησε ούτε χρόνο !!!
    Πρωθυπουργός Ντι Μαγιο υπουργός εσωτερικών ο Σαλβινι και φαγώθηκε πρώτα ο Σαλβινι (με δικαστικές περιπέτειες λόγω λαθραίων)και μετά πάει κι ο Ντι Μαγιο αφού παραιτήθηκε κι απ’ την αρχηγία του 5 Αστέρων!!!

  8. Η Μέρκελ ό σατανάς τής Ευρώπης θά απειλήσει θεούς καί δαίμονες γιά νά εμποδίσει τήν νίκη τού Ματέο Σαλβίνι τού σπουδαιότερου πολιτικού τής Ευρώπης.Βοηθός της στήν Ιταλία είναι τό κωλό-
    παιδο Ματέο Ρέντσι υπάλληλος τής Μέρκελ στήν Ιταλία όπως στήν Ελλάδα ό γουρλομάτης.
    Η Μέρκελ καταδιώκει τόν Σαλβίνι γιατί είχε κλεισει τά λιμάνια τής Ιταλίας καί σταμάτησε τίς εισβολές τών λαθροπιθήκων στήν Ιταλία.
    Γιάννης Λάκων

  9. Άμα βγει πρωθυπουργός ο Σαλβίνι, -αν τον αφήσουν δλδ- εγώ θα γίνω πιλότος διαστημοπολοίου της SPACE X χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού.

  10. Τρέμετε αριστερα και φιλελευθερα τσογλανια;;; Καλα θα κανετε να τρεμετε παντως…μακαρι να τον ψηφισουνε πραγματι Ιταλοι και να στειλουνε στον καιαδα των πολιτικων σκουπιδιων τους φιλους του Τσιπρα και του Κουλη…

Comments are closed.