Σήφης Βαλυράκης: Νέα αναβολή για την πολύκροτη δίκη για τον θάνατο του υπουργού του ΠΑΣΟΚ

Κοινοποίηση:
2c9555f9-Sifis-Valyrakis

Για τις 20 Ιανουαρίου 2025 αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η δίκη για τον θάνατο του υπουργού του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο εξαιτίας της καθολικής αποχής που έχει κηρύξει για σήμερα ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας.

Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν η χήρα και τα παιδιά του πρώην υπουργού, αλλά και ο αδελφός του, που δήλωσαν παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας. Η συνήγορος της οικογένειας Βαλυράκη, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζήτησε να δοθεί διακοπή στη δίκη ή μια συντομότερη δικάσιμος.

«Θα παρακαλούσαμε μία συντομότερη δικάσιμο για Σεπτέμβριο-Οκτώβριο-Νοέμβριο δεδομένου ότι 24/1/2025 συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία και η συγκεκριμένη δίκη θα έπρεπε να έχει προσδιοριστεί εντός συντομότερου χρόνου καθώς αρχικώς οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι, ακολούθησε δε μία πολλαπλώς προβληματική και επιλήψιμη χωρίς προηγούμενο στα δικαστικά χρονικά αποφυλάκιση τους, ενώ ήδη κατά την περασμένη περίοδο των εορτών η οικογένεια του δολοφονηθέντος πληροφορήθηκε ότι από πλευράς των κατηγορουμένων έγινε επανειλημμένη οπλοχρησία. Έχουν συμβεί πάρα πολλά. Έχουμε έρευνες που έγιναν και στον εισαγγελικό λειτουργό, ερευνητέες συνθήκες και δύο κατηγορούμενους που απολαμβάνουν σκανδαλώδη μεταχείριση στην Χαλκίδα» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Ωστόσο, η πρόεδρος της έδρας εξήγησε πως είναι αδύνατη συντομότερη δικάσιμος και το δικαστήριο ανέβαλε για τις 20 Ιανουαρίου 2025.

Νωρίτερα, σημειώθηκε ένταση μεταξύ συγγενών των κατηγορουμένων και της υποστήριξης της κατηγορίας με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να βγάζει έναν εξ αυτών φωτογραφία υποστηρίζοντας πως την απείλησε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Τον εφαγε προφανως το βαθυ παρακρατος! Ομερτα κοινως!

Comments are closed.