Σάρωσαν τα σύνορα Ουκρανίας-Πολωνίας: Η μεγαλύτερη έως τώρα ρωσική αεροπορική επίθεση

Κοινοποίηση:
Tu-160-1-2

Ταυτόχρονη μαζική επίθεση με πυραύλους κρουζ από πολεμικά πλοία και στρατηγικά βομβαρδιστικά δέχεται η κεντρική, δυτική και ανατολική Ουκρανία με τους Ρώσους να έχουν απογειώσει εννέα Tu-160 και Tu-95 με δυνατότητα εκτόξευσης έως και 108 πυραύλων.

Oι Ρώσοι κτύπησαν κυρίως τις ουκρανικές περιοχές, Λβιβ, Λουτσκ και Κοβέλ, που συνορεύουν με την Πολωνία με αναβαθμισμένους πυραύλους κρουζ. Το γεγονός αυτό ίσως αποτελεί ένδειξη προετοιμασίας χερσαίας επίθεσης από την Λευκορωσία.

Ίσως πρόκειται για την μεγαλύτερη σε εύρος επιχείρηση των Ρώσων μέχρι τώρα στον ουκρανικό πόλεμο. Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ηχούν σε όλη την Ουκρανία με τους πυραύλους να πλήττουν κρίσιμες υποδομές της χώρας.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, εννέα στρατηγικά βομβαρδιστικά ικανά να μεταφέρουν 108 πυραύλους κρουζ απογειώθηκαν ταυτόχρονα για να πλήξουν ουκρανικούς στόχους.
Καθένα από αυτά μπορεί μεταφέρει 12 πυραύλους κρουζ διαφόρων τύπων, συνολικά 108 πυραύλους.

“Ουκρανικές πηγές αναφέρουν την εκτόξευση πυραύλων X-101 από βομβαρδιστικό Tu-160. Φέρεται ότι υπάρχουν εννέα (!) τέτοια αεροσκάφη στον αέρα τώρα”, αναφέρουν ρωσικές πηγές.

Κατά τη διάρκεια των μαζικών επιδρομών με πυραύλους κρουζ εναντίον της Ουκρανίας σήμερα, χρησιμοποιήθηκε μια ασυνήθιστη τακτική.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στο δυτικό τμήμα της χώρας, οι ρωσικοί πύραυλοι κρουζ άλλαξαν απότομα την τροχιά τους, αποφεύγοντας την αεράμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και εξαπολύοντας πλήγματα στη Vinnitsa και το Lutsk.

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, ορισμένοι από τους πύραυλους άλλαξαν τροχιά και αντί να πετάξουν πάνω από τις περιοχές Khmelnitsky και Ternopil, κατευθύνθηκαν προς την περιοχή Ivano-Frankivsk χτυπώντας με ακρίβεια στόχους στην περιοχή Lutsk.

Οι Ουκρανοί έχουν αναπτύξει συστήματα αεράμυνας σε αυτές τις περιοχές για να προστατεύουν τις οδούς ανεφοδιασμού όπλων από τη Δύση.

Αυτό παρατηρείται για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια μιας μαζικής επίθεσης.

Επιθέσεις σε Ρίβνε και Λούτσκ – Πλήρες μπλακ άουτ στο Νικολάεφ

Επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υποδομής ζωτικής σημασίας πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές Rivne, Lutsk και το Κόβελ, στην περιοχή Βολίν.

Στο Νικολάεφ μετά από πρωινές επιθέσεις σε κρίσιμες εγκαταστάσεις υποδομής, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κόπηκε εντελώς.

Διακοπή ρεύματος υπάρχει επίσης στις περιοχές Kirovograd, Οδησσός, Rivne, Lutsk και Khmelnytsky. Στην Οδησσό, οι αστικές ηλεκτρικές συγκοινωνίες σταμάτησαν.

Στις περιοχές του Κιέβου, του Τσερνιχίφ, του Τσερκάσι και του Ζιτομίρ έχουν εισαχθεί περιορισμοί στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο Kropyvnytskyi, στην περιοχή Kirovohrad.

Πύραυλοι παρατηρήθηκαν επίσης πάνω από την περιοχή της Πολτάβα και ισχυρές εκρήξεις στο Ντνεπροπετρόβσκ.

Υπάρχουν δύο αφίξεις πυραύλων στο αντικείμενο της ενεργειακής υποδομής της περιοχής της Οδησσού, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει φως σε αρκετούς οικισμούς της περιοχής της Οδησσού, ο επικεφαλής της OVA(Gauleiter), Marchenko

Σήμερα το πρωί, η Ρωσία έπληξε εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής σε:

▪️Κίεβο

▪️ Οδησσός

▪️ Khmelnytskyi.

▪️Dnepropetrovsk.

▪️Lutsk

▪️ Sumy

▪️ Volyn

▪️ Kovel

▪️ Λβιβ

▪️ Νικολάεφ

▪️ Kirovograd

▪️ Chernihiv

▪️ Rivne

ΠΗΓΗ: warnews247.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Μάλλον κάποιο λάθος κάνεις! ΚΚ€, τσίριζα και αριστεροί κατεδίκασαν από την πρώτη στιγμή τους Ρώσους!!! Κάτι απολύτως φυσικό αφού είναι πιστοί στο κατοχικό τόξο. Δεν ξέρω αν θα αυτοκτονήσει ο Πούτιν (γιαυτά που ΘΑ πάθουν), αλλά ο Κούλης και τα άλλα ΝΑΤΟικά παρατρεχάμενα μέχρις στιγμής δεν δείχνουν καμία διάθεση να αυτοκτονήσουν γιαυτά που παθαίνουμε ΤΩΡΑ!!! Βέβαια είναι και απασχολημένοι με την συγκάλυψη των παιδοβιαστών και ίσως δεν είχαν χρόνο.

  2. όσες περιοχές δεν προβλέπεται να ‘απελευθερωθούν’ θα ισοπεδωθούν. Κάπου τελειώνουν οι γλύκιες και αρχίζουν οι μπόμπες. Στη συνθήκη ειρήνης θα προβλέπεται ότι ό,τι μείνει από Ουκρανία θα είναι αποστρατιωτικοποιημένο, μια ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ. Με τους Ρώσους να έχουν μόνιμα στρατιωτικά κλιμάκια ελέγχου. Φυσικά ο ΟΗΕ θα είναι απών…

  3. Μας τάραξαν στις συγκεντρώσεις και πορείες για τους φονιάδες των λαών Ρώσους το κκε ο σύριζα καί οι αριστεροί.Ο πουτιν καλύτερα να αυτοκτονήσει με αυτά που θα πάθει η ρωσια.Ευλογημενοι οι Έλληνες πού δεν γνωρίσαμε κομμουνισμό.

    1. Κακόμοιρε να ήξερες και τι λες. στα χαμένα είσαι. Πήγαινε για αποτοξίνωση απο το αλκοόλ και μετά έλα να τα πούμε. Η Ρωσία δε θα πάθει τίποτα. η βρωμοΔύση θα πάθει που με τη λίγδα και τη δυσωδία της έχει βρωμίσει τον πλανήτη. Τώρα έρχονται τα καλύτερα Γιωργάρα μου μπεκρή!!! Άσε τους κομμουνισμούς και τους πατριωτισμούς και κοίτα πως θα την περάσεις γιατι δε σε βλέπω καλά με τα μυαλά που κουβαλάς! Για Κουλομάχο σε κόβω καημένε.

    2. Νά ήταν κουλομάχος, πάει στό καλό….
      Τούτος είναι κιποφόρος (το σκουφάκι…. γιού νόου….) από τούς βαμμένους κιπά….
      Και λίγα σού είπε η Αγία Σύλβια, με τό γάντι σού ‘ξηγήθηκε καημένε.
      Ελπίζω να είναι κάμποσα τα σεκέλ πού πληρώνεσαι τουλάχιστον έρμε….

    3. Μάλλον κάποιο λάθος κάνεις! ΚΚ€, τσίριζα και αριστεροί κατεδίκασαν από την πρώτη στιγμή τους Ρώσους!!! Κάτι απολύτως φυσικό αφού είναι πιστοί στο κατοχικό τόξο. Δεν ξέρω αν θα αυτοκτονήσει ο Πούτιν (γιαυτά που ΘΑ πάθουν), αλλά ο Κούλης και τα άλλα ΝΑΤΟικά παρατρεχάμενα μέχρις στιγμής δεν δείχνουν καμία διάθεση να αυτοκτονήσουν γιαυτά που παθαίνουμε ΤΩΡΑ!!! Βέβαια είναι και απασχολημένοι με την συγκάλυψη των παιδοβιαστών και ίσως δεν είχαν χρόνο.

Comments are closed.