Σάμος: Ακρωτηριασμένο δελφίνι βρέθηκε στις ακτές – «Το άφησαν να πεθάνει από αιμορραγία»

Κοινοποίηση:
delfini

Το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος με καταγγελία του αναφέρει τη σκόπιμη θανάτωση δελφινιού στις ακτές της Σάμου Πρόκειται για ένα ζωνοδέλφινο, το οποίο, σύμφωνα με την καταγγελία, αφέθηκε «να πεθάνει αργά και βασανιστικά, αιμορραγώντας στην επιφάνεια της θάλασσας».

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτηση στα social media αναφέρεται: «Άλλο ένα περιστατικό σκόπιμης θανάτωσης δελφινιού εντοπίστηκε τις προηγούμενες ημέρες από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος στις ΒΔ ακτές της Σάμου.

Στη συγκεκριμένη περιοχή όπου ζουν σημαντικοί πληθυσμοί από 4 είδη δελφινιών, ενώ επίσης καταλήγουν έντονα θαλάσσια ρεύματα, δεν είναι σπάνιο να εντοπιστούν νεκρά θαλάσσια θηλαστικά – περιστατικά τα οποία συνήθως δεν δημοσιοποιούμε.

Όμως στο συγκεκριμένο περιστατικό, το ζωνοδέλφινο είχε ακρωτηριαστεί στην ουρά με αιχμηρό αντικείμενο. Η βίαιη θανάτωση ενός υγιούς δελφινιού που αφήνεται να πεθάνει αργά και βασανιστικά αιμορραγώντας στην επιφάνεια της θάλασσας καθώς προσπαθεί να αναπνεύσει, δεν μπορεί να είναι πλέον ανεκτή στις μέρες μας.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι στην ίδια περιοχή πέρυσι, στο τέλος της άνοιξης, είχαμε εντοπίσει άλλα 4 νεκρά ζωνοδέλφινα τα οποία είχαν θανατωθεί με παρόμοιο τρόπο. Τόσο τις προηγούμενες εβδομάδες, όσο κατά την ίδια περίοδο που θανατώθηκαν τα ζωνοδέλφινα το 2023, υπήρχε στα διεθνή ύδατα της περιοχής, δραστηριότητα από μεγάλα αλιευτικά συγκροτήματα γρι γρι που αλιεύουν με κυκλικά δίχτυα και δεν φέρουν ελληνική σημαία.

Δεδομένης της ανησυχίας μας τόσο για το συγκεκριμένο περιστατικό ηθελημένης θανάτωσης, όσο και για άλλα που τυχόν προκληθούν, το σκάφος του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος παραμένει στο ανοιχτό πέλαγος στην περιοχή καταγράφοντας κάθε αλιευτική δραστηριότητα που θα μπορούσε να σχετίζεται με αυτά τα περιστατικά».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Γιατι τα ντοπια γιδια ειναι παρθενες παναγιες? ! Βλεπετε ακρωτηριασμενα γατακια Β.Ελλαδα σαν πρωτο παραδειγμα!

  2. Εμεις φταιμε πρωτοι απ’ολους. Δεν σεβαστηκαμε τη φυση ποτε και για τιποτα. Πρεπει οι νομοι να γινουν πιο αυστηροι και μαθηματα στα σχολεια. Μονο απο την παιδεια θα βρουμε σωτηρια, αλλα να μου πεις τωρα, με το γονεας 1 και γονεας 2 τι περιμενεις.

  3. Βουλιάχτε τα τουρκοκάικα τότε. Μην λέτε παπάτζες λες και φταίω εγώ ή ο διπλανός μου.

Leave a Response