Σάλος στο Βέλγιο με τον στρατιωτικό χαιρετισμό παιδιών που παίζουν σε ομάδα Τούρκων μεταναστών (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
720_678568_f7ed709712-959d60cd8d0bfed3

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο του στρατιωτικού χαιρετισμού από Τούρκους αθλητές, που θέλουν με αυτό τον τρόπο να δείξουν τη στήριξή τους στην εισβολή στη Συρία.

Η πιο τρανή απόδειξη έρχεται από ομάδα Τούρκων μεταναστών στο Βέλγιο. Από ποδοσφαιριστές της ανδρικής ομάδας αλλά και –το πιο σοκαριστικό- από δεκάχρονους παίκτες.

«Ας είναι η νίκη της ομάδας Κ10 ένα δώρο για τους στρατιώτες μας. Θέλουμε να τους κάνουμε και άλλα δώρα. Όσο είμαστε στη βροχή και το κρύο, θυσιαζόμαστε για την ύπαρξη του τουρκικού έθνους», αναφέρει το σχόλιο που συνοδεύει την φωτογραφία αυτή.

Οπως είναι φυσικό, έχουν προκληθεί τεράστιες αντιδράσεις στο Βέλγιο με τον υπουργό Αθλητισμού της χώρας, Μπεν Βέιτς να παίρνει θέση στο θέμα και να δηλώνει: «Είναι ανήκουστο μικρά παιδιά να χρησιμοποιούνται για πολιτική και στρατιωτική προπαγάνδα. Η ομοσπονδία πρέπει να δράσει γρήγορα. Θα πολεμήσουμε για ξένες συρράξεις μέσα στα γήπεδα μας; Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει τα παιδιά και όχι να τα χωρίζει».Από την πλευρά της, βέβαια, απάντησε και η ομάδα λέγοντας πως «κάθε χρόνο κάνουμε τέτοιες φωτογραφίες, ακόμα και αν δεν υπήρχε σύγκρουση Τουρκίας και Συρίας θα το κάναμε. Γιατί τόση ευαισθησία;».

Για το ζήτημα πήρε θέση και η ομοσπονδία του Βελγίου η οποία αποφάσισε να διεξάγει έρευνα για το θέμα και να αποφασίσει για την τιμωρία που θα επιβληθεί.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.