Σάλος στην Αυστρία: Η πρώην υπουργός Εξωτερικών δέχεται απειλές για τη ζωή της γιατί είχε χορέψει με τον Πούτιν

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Οι απειλές που δέχεται για τη ζωή της οδήγησαν την πρώην υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας, Κάριν Κνάισλ, να εγκαταλείψει τη χώρα της, δήλωσε η ίδια στον εφημερίδα Washington Post.

Η Κνάισλ διετέλεσε υπουργός την περίοδο 2017-2019. Το 2018 είχε προσκαλέσει στον γάμο της τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον οποίο χόρεψε βαλς μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Στην κυβέρνηση, η Κνάισλ εκπροσωπούσε το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας, που τασσόταν υπέρ της βελτίωσης των σχέσεων με τη Ρωσία.

Το 2021, η πρώην υπουργός έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rosneft. Αποχώρησε από το συμβούλιο τον Μάιο του 2022. Λίγο προτού συμβεί αυτό, η Rosneft υπέστη τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Εκτός των άλλων, η Κνάισλ αρθρογραφούσε για το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι RT (Russia Today) στο οποίο επίσης έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

Στο άρθρο της εφημερίδας Washington Post δεν διευκρινίζεται, όμως, ποιος συγκεκριμένα απειλούσε την Κνάισλ και αν διεξάγεται έρευνα για την εν λόγω υπόθεση. Ο ανταποκριτής της εφημερίδας ήρθε σε επαφή με την υπουργό, όταν ετοίμαζε υλικό για τις σχέσεις Αυστριακών πολιτικών με τη Ρωσία.

Πολλοί από τους Αυστριακούς πολιτικούς αφού ολοκλήρωσαν την πολιτική τους καριέρα ανέλαβαν θέσεις σε διοικητικά συμβούλια ρωσικών εταιρειών, υπενθυμίζει η αμερικανική εφημερίδα. Αυτή τη στιγμή στην Αυστρία βρίσκεται σε εξέλιξη κοινοβουλευτική έρευνα για τις σχέσεις της Βιέννης με τη Μόσχα.

«Η ρωσική επιρροή στην Αυστρία πρέπει να διερευνηθεί διεξοδικά», δήλωσε η βουλευτής της αντιπολίτευσης Στέφανι Κρίσπερ.

«Για πολλά χρόνια, οι διασυνδέσεις με τη Μόσχα διαπερνούσαν το πολιτικό μας σύστημα. Τώρα, η οικονομική και πολιτική εξάρτηση από τη Ρωσία έχει γίνει επιτέλους ορατή σε όλους ως απειλή για την ασφάλεια», πρόσθεσε η ίδια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Στήν Αυστρία καί στήν Γερμανία απαγορεύεται αυστηρώς νά πείς δημόσια τό όνομα Πούτιν.Αμέσως σύλληψη καί φυλάκιση γιά άγνωστο χρόνο,διότι ό Πούτιν είναι εχθρός τής δημοκρατίας καί δέν δίνει δεκάρα τσακιστή γιά τίς αξίες τής δύσης.Πληροφορίες γιά τίς αξίες τής δύσης στό διαδίκτυο.
    Γιάννης Λάκων

Comments are closed.