Σάλος για το ατύχημα με την πόρτα στο σχολείο της Κηφισιάς

Κοινοποίηση:
porta-sxoleio_0

Νευρικότητα επικρατεί σήμερα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς καθώς αμείλικτα παραμένουν τα ερωτήματα για τις συνθήκες του σοβαρού χθεσινού ατυχήματος.

Επί δύο μήνες παρακαλούσαν οι γονείς των παιδιών και η διεύθυνση του σχολείου να αλλάξει η μοιραία πόρτα του σχολείου στην Κηφισιά, που καταπλάκωσε χθες τα παιδιά.

Στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ένας μαθητής οκτώ ετών, μετά από τραυματισμό που υπέστη στη σπονδυλική στήλη, χωρίς αιμορραγία. Αναμένεται να πάρει εξιτήριο σήμερα.

Σύμφωνα με τη Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 13:30 την ώρα που εργάτες πραγματοποιούσαν εργασίες στο προαύλιο του σχολείου. Για το περιστατικό η Αστυνομία συνέλαβε τον εργολάβο του έργου και δύο εργάτες, οι οποίοι αναμένεται σήμερα να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Η απάντηση του Δήμου Κηφισιάς για το ατύχημα
Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Κηφισιάς για το σοβαρό περιστατικό και όπως γνωστοποιεί, ο μαθητής της γ’ Δημοτικού, είναι καλά στην υγεία του χωρίς να έχει υποστεί κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα περί τις 13:00 μμ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικό.

Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του, δίχως να υφίστανται εμφανείς πληγές ή κάποιο τραύμα και θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η βάση μια χαρά φαίνεται στερεωμένη, πάνω στην πόρτα και στην βάση δεν υπάρχουν μεντεσέδες, το πιθανότερο είναι να την είχαν στερεώσει με σχοινί πρόχειρα, την κουνησαν τα παιδιά και έσπασε το σχοινί ή το έλυσαν, σε κάθε περίπτωση εφόσον δεν ήταν τελειωμένη η δουλειά και υπήρχε κίνδυνος, έπρεπε να υπάρχει δάσκαλος να επιβλέπει στα διαλείμματα και στο σχόλασμα, ζώα έ ζώα!!!

Comments are closed.