Σάββας Καλεντερίδης: Δεν έχει αμυντικό χαρακτήρα η τουρκική Στρατιά Αιγαίου – Τι έπρεπε να κάνουμε

Κοινοποίηση:
ellinotourkika-kalenteridis-768x461

Στην εκπομπή «Kontra News 10» στο Kontra Channel βρέθηκε ο στρατιωτικός αναλυτής, συγγραφέας και αρθρογράφος Σάββας Καλεντερίδης με τη θέση του να είναι ξεκάθαρη απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας.

Ο αναλυτής αναφέρθηκε αρχικά στη στάση που κρατάει η Τουρκία σε ότι αφορά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στους Ρώσους παρέχοντας μάλιστα βοήθεια σε αυτούς.

Η Τουρκία ακολουθεί τη δική της εξωτερική πολιτική σύμφωνα με τον ίδιο με το μπλοκ που επιβάλει στην είσοδο της Φινλανδίας και της Σουηδίας στην ένταξη του ΝΑΤΟ θα αποτελέσει πλήγμα για την ίδια.

Οι εκτιμήσεις του κ. Καλεντερίδη είναι ότι αυτή η στάση δυσχεραίνει την προσπάθεια του Τούρκου πρόεδρου να καταγγείλει την Ελλάδα στην επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ για την αποστρατικοποίηση των νησιών και το μεταναστευτικό.

Η προετοιμασία για τις καταγγελίες που θα γίνουν πρέπει να γίνει από τώρα σύμφωνα με τον ίδιο έτσι ώστε να ενημερωθούν οι χώρες του ΝΑΤΟ από πριν ότι η Τουρκία είναι ο θύτης σε μεταναστευτικό και Αιγαίο και η Ελλάδα το θύμα των προκλήσεων της.

Αναφορικά με την στρατικοποίηση των νησιών ο αναλυτής δήλωσε πως αυτό που έπρεπε να έχει καταγγείλει εδώ και 15 χρόνια την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Αυτή η επιθετικότητα εκδηλώνεται με ασκήσεις, με τον αποβατικό στόλο που έχει αλλά και με τη συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων επιθετικού χαρακτήρα στα παράλια.

«Αν είχαμε καταγγείλει από παλιά η Τουρκία δε θα τολμούσε τώρα να κάνει αυτές τις κινήσεις», ήταν η εκτίμησή του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: