ΣΥΡΙΖΑ: «Να ενημερώσει η κυβέρνηση αν υπάρχουν όροι πώλησης των F-16 στην Τουρκία»

Κοινοποίηση:
Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, Κυριακή 21 Μαΐου 2023.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Άμεση ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπίας από την κυβέρνηση για το αν έχουν επιβληθεί όροι στην πώληση των F-16 στην Τουρκία,

ζητά με αφορμή την ανακοίνωση του Αμερικανού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ρωτά σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να πιέσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει: «Η σημερινή ανακοίνωση του Γερουσιαστή Μενέντεζ, με την οποία ασκεί κριτική στην Αμερικανική Κυβέρνηση επειδή δεν κατοχύρωσε ουσιαστικούς όρους για την πώληση F-16 στην Τουρκία, ειδικότερα δε ως προς την χρήση τους για παράνομες επιθετικές ενέργειες σε βάρος της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε ένα μείζον θέμα, απέναντι στο σιωπητήριο που έχει επιβάλει ο κ. Μητσοτάκης.

Στηρίζουμε σταθερά τον αγώνα που δίνουν οι ελληνοαμερικανικές οργανώσεις σε αυτό το θέμα και την ίδια στιγμή απαιτούμε απόλυτη ειλικρίνεια αντί για επικοινωνιακά παιχνίδια και συγκάλυψη από τον κ Μητσοτάκη. Η απομάκρυνσή της κυβέρνησης από την ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και η επικοινωνιακή μικροπολιτική διαχείριση των ελληνοτουρκικών από τον κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο δεν ωφέλησε την χώρα, αλλά προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στα εθνικά μας συμφέροντα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Μας λένε ψηφιακή εποχή κλισέ τα προξενεια σου όλα όσα έχεις που δεν χρειαζοντε κλπ 3 στην Αμερική φτάνουν δεν χρειαζοντε παραπάνω κλπ περικοπές στην Ελλάδα και εκεί τίποτε κλπ ξέρεις πόσο μεγάλη η είναι η νοτια Αφρική και όμως ένα προξενείο πρετορια που είναι και για τα διπλανά κράτη μόνο να σκεφτείς Γιοχανεσμπουρκ Κέιπ Τάουν είναι Αθήνα Αυστρία οδικός ψηφιακή εποχή μέχρι εδώ όλοι τους αυτοί έχουν εγκαταστήσει κράτος εκεί και εδώ μας κοροϊδεύουν το ίδιο και Βρετανία το πολλή 2 και πολλά είναι

Comments are closed.