ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ! “ΜΑΧΑΙΡΙ” ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ…

Κοινοποίηση:
ΛΕΦΤΑ

Σε συστάσεις περί άρσης των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, προχωρά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρά το γεγονός ότι ο πόλεμος «φουντώνει», με σχετική έκθεσή της προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην εν λόγω έκθεση επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι τα μέτρα στον κανονισμό του Συμβουλίου θεσπίστηκαν σε μια περίοδο όπου οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας είχαν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Για παράδειγμα, τον Αύγουστο του 2022, οι τιμές χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας υπερέβαιναν τα 350 ευρώ/MWh, ενώ τον Δεκέμβριο του 2022 το σημείο αναφοράς ήταν πάνω από 220 ευρώ/MWh.

Ως εκ τούτου, η Κομισιόν βάζει «φρένο» στο μέτρο της επιβολής πλαφόν στα έσοδα των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής (τεχνολογίες που παρήγαγαν υπερέσοδα λόγω της υψηλής τιμής φυσικού αερίου). «Η Επιτροπή επιβεβαιώνει ότι δεν θα προτείνει παράταση αυτών των μέτρων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Κομισιόν, η οποία επισημαίνει ότι αυτά περιλαμβάνουν κίνητρα μείωσης της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, ανώτατα όρια εσόδων για σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και κανόνες καθορισμού τιμών λιανικής.

Η επιστροφή στην προ ενεργειακής κρίσης πραγματικότητα, σημαίνει, πως, σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, τινάζεται «στον αέρα» η ανακοινωθείσα παράταση των επιδοτήσεων στην κατανάλωση ρεύματος μέχρι τον Σεπτέμβριο, με την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιούνη, να καλείται, πλέον, να αντιμετωπίσει κατάλληλα τις παραπάνω εξελίξεις.

Σημειώνεται ότι, όσον αφορά στο φυσικό αέριο, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν στα τέλη Μαρτίου να παρατείνουν έως τον Μάρτιο του 2024, έναν εθελοντικό στόχο να περιορίσουν τη ζήτησή του κατά 15%.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Η ΙΕΡΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΗΜΕΡΑ!!!ΕΜΕΙΣ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΤΣΩΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ???ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΗΘΕΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΡΧΙΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΠΟΥ ΜΑΔΑΝΕ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΧΩΡΕΣ!!!

  2. Αντε να δουμε: Θα μείνει τίποτε ή θα τα κοψουμε ολα;

  3. Δισεκατομμυρια στην Ουκρανια , λιτοτητα στους πολιτες της ΕΕ !!!! Για πολεμο εχουν απειρα λεφτα , για εμας ομως οχι !!!! Απο ποιον παιρνουν τα λεφτα για να τα στειλουν στους Ναζι ;;; Απο ….ΕΜΑΣ !!!!! ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ !!! Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε !!!!!!!!!!!!!!!! ΤΟ 41% ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ Κ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ !!!!!!!!!

  4. Καταραμένη είναι Ευρωπαϊκή “μη” Ένωση !
    Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου !

  5. Ελληνακο ψήφησε Ν.Δ για να δείς το όνειρο σε πραγματικοτητα κ’ μαζί ολοι οι συστημικοί σφουγκοκωλάριοι να μάθετε να λέτε τον δεσπότη Παναγιώτη.!!

  6. Δεν υπαρχει…Ιουνης..!!!! ο μηνας ειναι Ιουνιος….!!!!

Comments are closed.