ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ το πανελλήνιο ο διευθυντής του «Αγία Όλγα»: “Με θλίψη και ντροπή παραιτούμαι, στα όρια παραφροσύνης οι γιατροί μου”

Κοινοποίηση:
0de233a0e5c331a4acfce50b438a91be_XL

Δραματική συνεχίζει να είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και όχι μόνο με το προσωπικό να έχει φτάσει στα όριά του μην αντέχοντας άλλο τη μεγάλη πίεση που δέχεται εδώ και ένα χρόνο από τότε που εμφανίστηκε η πανδημία.

Την χαοτική αυτή κατάσταση αποτυπώνει ο παθολόγος Ιωάννης Ιωαννίδης, ο οποίος σε επιστολή-κόλαφο κάνει λόγο για γιατρούς στα όρια της παραφροσύνης, ασθενείς σε αναμονή και αφόρητη πίεση σχολιάζοντας ότι «αυτό δεν αποτελεί ακριβώς επίτευγμα σχεδιασμού, αλλά πλήρη αποτυχία και άγνοια των πραγματικών συνθηκών».

Ενημερώνει επίσης ότι «με θλίψη και ντροπή» υποβάλει την παραίτησή του από διευθυντής του παθολογικού τομέα του νοσοκομείου επισημαίνοντας ότι «ούτως ή άλλως μόνο διακοσμητικό ρόλο παίζω».

Σύμφωνα με την περιγραφή του Ι. Ιωαννίδη, στις 9 το βράδυ της Πέμπτης οι γιατροί του νοσοκομείου ήταν στα όρια παραφροσύνης, ασθενείς περίμεναν ακόμα για εξετάσεις ενώ στον 6ο όροοφο συνυπήρχαν ασθενείς με covid και κοινά περιστατικά και «μέσα σε όλα τηλέφωνα βουλευτών» που έκαναν παράπονα ότι δεν είδαμε τους «δικούς τους»!

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του Ιωάννη Ιωαννίδη:

«Προς Ιατρική ΥπηρεσίαΚαι ΔιοικητήΚοινοποίηση: Διευθυντές κλινικών και τμημάτων

Αγαπητοί κύριοι

Σήμερα το πρωί (Πέμπτη 4/3/2021) μάθαμε ότι στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου β, 1 μέρα μόλις μετά την αυστηροποίηση των μέτρων λόγω κορύφωσης της κρίσης, στην πρωινή εφημερία θα είμασταν σε όλη την Αθήνα το μόνο νοσοκομείο για περιστατικά παθολογικά και Covid!!!!!!

Αυτό δεν αποτελεί ακριβώς επίτευγμα σχεδιασμού αλλά πλήρη αποτυχία και άγνοια των πραγματικών συνθηκών.

Ώρα 21.00 βραδινή: Έχουν γίνει ήδη >25 εισαγωγές, περιμένουν ακόμα για εξέταση ασθενείς έξω από τα ιατρεία, οι γιατροί μου στα όρια παραφροσύνης, ο 6ος όροφος γεμάτος θετικά περιστατικά (και εκτός της κλινικής covid) σε συνθήκες συνύπαρξης με κοινά περιστατικά, το νοσοκομείο γεμάτο παθολογικά περιστατικά, >70 ασθενείς συνολικά και βεβαίως η ομάδα συντονισμού αυτής της περίφημης κατάστασης ζήτησε εξιτήρια!!! μέχρι τις 11 το πρωί (ακόμα περιμένουμε ουσιαστική βοήθεια από άλλους γιατρούς και ενίσχυση). Και μέσα σε όλα αυτά και τηλέφωνα από γραφεία βουλευτών για παράπονα συγγενών ότι δεν είδαμε τους ασθενείς τους: Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα κύριοι βουλευτές!

Μαζί με τη θλίψη μου (και την ντροπή που αισθάνομαι) παρακαλώ όπως δεχθείτε την άμεση παραίτησή μου από την θέση του διευθυντή του παθολογικού τομέα (ούτως ή άλλως διακοσμητικό ρόλο και μόνο διαδραματίζω). Διατηρώ την θέση του διευθυντή στην Α’ Παθολογική μόνο και μόνο για να μπορέσει να διατηρηθεί η λειτουργία της σε αυτή την κρίσιμη φάση.

Ο Διευθυντής της ΚλινικήςΙ. Ιωαννίδης, παθολόγος με εξειδίκευση στον ΣΔ»


ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Να υποθέσω κανένα κανάλι (από τα Πέτσινα) δεν θα ασχοληθεί……Μίσθαρνοι υποτελείς του Κούλη και και του επιτελικού κράτους των πισογλέντηδων….

  2. Γιατί κάποιοι έχουν φιλότιμο και τσίπα απάνω τους!!!

  3. Μπράβο γιατρέ, συγχαρητήρια!!!!!! Είχες προφανώς κ έχεις τ αρχ@@@ κ το κάνεις!!!!!! Αν σου πω ότι ότι δημόσιο υπάρχει σ αυτή τη χώρα, θα το πιστέψεις?! (ειρωνικά το λέω) Μιλάω εκ των έσω τα βιωνω καθ ημέραν. Το παράδειγμα μας να είσαι εύχομαι. Κομμματισμος κ γλείψιμο για να εξεταστεις….. Καληνύχτα Κεμάλ 😀😀😀😀😀

  4. Μπράβο γιατρέ, συγχαρητήρια!!!!!! Είχες προφανώς κ έχεις τ αρχ@@@ κ το κάνεις!!!!!! Αν σου πω ότι ότι δημόσιο υπάρχει σ αυτή τη χώρα, θα το πιστέψεις?! (ειρωνικά το λέω) Μιλάω εκ των έσω τα βιωνω καθ ημέραν. Το παράδειγμα μας να είσαι εύχομαι. Κομμματισμος κ γλείψιμο για να εξεταστεις….. Καληνύχτα Κεμάλ 😀😀😀😀😀

Comments are closed.