ΣΤΑ ΥΨΗ Η ΦΕΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ “ΑΛΜΥΡΗ” ΕΝΩ ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Ή ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ! ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ Η ΤΙΜΗ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ! ΔΕΙΤΕ ΝΑ ΦΡΙΞΕΤΕ!

Κοινοποίηση:
FETA-2

Στα ύψη η τιμή της φέτας την ώρα που η τιμή στο γάλα παραμένει στα ίδια επίπεδα ή μειώνεται σταδιακά

Ακόμα και η φέτα συνεχίζει να είναι αρκετά… «αλμυρή» με την τιμή της στο ράφι του σούπερ μάρκετ να είναι υψηλή.

Όπως λένε οι αγρότες, ένα κιλό φέτα χρειάζεται 1,5 κιλό γάλα με το κόστος να είναι από 3 έως 5 ευρώ αλλά στο ράφι η τιμή να τριπλασιάζεται.

Σύμφωνα με τον Οικονομικό Ταχυδρόμο σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ η χύμα φέτα πωλείται 13,40 ευρώ το κιλό ενώ η συσκευασμένη ανεβαίνει στα 14 με 15 ευρώ ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 16.72 ευρώ.

Το 1,5 λίτρο γάλα, με το οποίο φτιάχνουμε ένα κιλό φέτα κοστίζει από 3 μέχρι 5 ευρώ την ώρα που το 1 κιλό φέτα από μόνο του χύμα κοστίζει 13,40 ευρώ και η συσκευασμένη 16.72 ευρώ.

Πώς γίνεται λοιπόν να μην ακριβαίνει το γάλα αλλά η φέτα;

Σύμφωνα με συνεταιρισμούς οι τιμές στο πρόβειο γάλα κινούνται στα περσινά επίπεδα στην αρχή της σεζόν ωστόσο αίσθηση προκαλεί το πόσο έχει ακριβύνει η φέτα μέσα σε λίγους μήνες.

Για παράδειγμα:

Φέτα Ελασσόνας: 9.98€ (12/23) στα 10.89€
Φέτα Τριπόλεως: Από 13.15€ (03/23) στα 15.60€
Φέτα συσκευασμένη: Από 12.11€ (08/23) στα 16.40€

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

21 Σχόλια

  1. Δε τρωμε φετα, εχει πολλα λιπαρα κι αλατι

  2. Δεν πειράζει φάτε 41% να χορτάσετε, γίδια.

  3. Η φέτα θέλει ως γνωστόν πρόβιο και γίδινο γάλα. Το ότι αφού γαμήθηκε συστηματικά η Ελληνική κτηνοτροφία παράγουμε ελάχιστο γίδινο το γνωρίζετε ? Από Ιράν εισάγουμε την πλειονότητα του γίδινου γάλακτος και βουτύρου !
    Πρόβιο εισάγουμε από τα βόρεια σύνορά μας.
    Περιμέντε να δείτε που θα πάει η φέτα μόλις χτυπηθεί το Ιράν.

  4. Αντεχει ο Ελληνας . Και 30 ευρω το κιλο να παει δεν εχει κανενα προβλημα. Παλι τον Κουλη θα ψηφισει γιατι δεν φταει ο Κουλης που κερδοσκοπουν οι κτηνοτροφοι που θελουν να κανουν τα παιδια τους δικηγορους ?

  5. 41τακατο και η φέτα στον ουρανό… έτσι έτσι…
    Όποιος έχει φτιάξει 1 κιλό τυρί απο 1,5 κιλό γάλα να μας πεί τι μαγικά έκανε.
    απο 5 κιλά γάλα θα πάρεις 1 κιλό τυρί με το ζόρι …

  6. Ζητάνε όσα τους λείπουν, γιατί απλά ο κόσμος αγοράζει και η φέτα διατηρείται περισσότερο από το γάλα στο βαρέλι και στο ψυγείο…. Η λύση είναι απλά ο κόσμος να κόψει την φέτα. Στο εξωτερικό η φέτα δεν έχει τόση ζήτηση γιατί οι ξένοι δεν έχουν μεγαλώσει με φέτα. Μόνο οι Έλληνες την τρώμε συστηματικά. Οι ξένοι άντε να την φάνε στα νησιά το καλοκαίρι. Κόφτε την φέτα και πάρτε άλλα τυριά, ή θα την πετάξουν ή θα ρίξουν τη τιμή. Μάθετε να ψηφίζετε με το πορτοφόλι σας. Αγορά και ζήτηση. Καπιταλισμό έχουμε, σταματήστε να λειτουργείτε σαν κομμουνιστές που θέλετε το κράτος πατερούλης να ρυθμίσει τη τιμή της φέτας με ένα νόμο κι ένα άρθρο. Απλά όταν βλέπετε πως κάτι είναι ακριβό, μη το αγοράσετε, πάρτε κάτι άλλο. Ο καταναλωτής ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΗ!

  7. ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ!…

    ΛΕΤΕ ΌΛΟΙ ΓΙΑ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΚΤΛ!…

    ΕΔΩ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΠΧ, ΨΩΝΙΖΩ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΛΑΪΚΕΣ, ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΤΛ, ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΚΑΙ ΈΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΣ ΊΔΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ(ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ)!…

    ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ;… ΜΗΠΩΣ ΑΠΛΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΙΩΝΙΑ ΑΡΠΑΚΟΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑΡΑ, ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΚΛΑΙΓΕΤΑΙ;…

  8. 300 ευρω να παει αφου δεν σεβεστε τον αγροτη.να σας κοψει η πεινα.εμεις παραγουμε και τρωμε μονοι μας αμα γουσταρουμε.εσεις τι θα φατε;;;;εχετε αναγκη τον αγροτη και τον ελληνα και τον ισπανο και τον τουρκο και τον καθε αγροτη της γης.ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΟΟΟΟΟΟΟΣ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.ΣΚΟΥΞΤΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ!!!!!ΧΩΡΙΣ ΦΑΙ ΔΕΝ ΖΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.ΣΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ.ΤΕΛΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. ειναι δικαιη η αγανακτηση σου. η συμπεριφορα πολλων γκασμαδων εδω μεσα απεναντι στον παραγωγο ειναι ανεπιτρεπτη.

  9. ΦΑΤΕ ΓΕΛΑΔΙΝΗ ΦΕΤΑ, ΒΡΕ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ, ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ, ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΦΤΗΝΗ, ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΥΡΑΔΕΣ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ!…
    ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ 9 ΣΤΟΥΣ 10 ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ!…

    1. Δεν υπαρχει χειροτερο γαλα απο το αγελαδινο το οποιο ειναι υπευθυνο για Διαβητη Τυπου 2 στα παιδια . Μην τρως αυτες τις μαλακιες . Μονο Προβειο ή Κατσικισιο . Μυζηθρα για παραδειγμα , φθηνη κ γευστικη ……

      1. ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ!…
        ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΓΑΛΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΦΕΤΑ!…
        ΟΥΔΕΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΒΕΙΑΣ(ΓΕΜΑΤΗ ΛΙΠΟΣ)!…
        ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΓΑΛΑ ΝΑΙ-ΑΛΛΑ ΒΡΩΜΑΕΙ!…
        ΤΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ, ΚΑΙ ΜΕΣ ΣΤΟ ΛΙΠΟΣ-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ “ΤΣΟΠΑΝΗΣ” ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ!…

        Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΓΛΥΚΑ-ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ-ΣΚ@Τ@ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΙ,
        ΌΧΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑ!… ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΓΝΑ ΕΙΝΑΙ ΌΛΑ-ΆΛΛΟ ΘΕΜΑ!…

      2. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΣΟΒΑΡΑ;…
        ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΖΑΧΑΡΟ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ, Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΑΓΕΛΑΔΙΝΗ ΚΑΙ ΌΧΙ ΠΡΟΒΕΙΑ!…

  10. σιγά μη δώσω 17 ευρώ μισό μεροκάμματο για ένα κιλό φέτα ας την τρίψουν στην μούρη τους τα λαμόγια

  11. Παντου οι μεσαζοντες θησαυρίζουν και κανεις δεν τους ακουμπάει

  12. θα πέσει η τιμή όταν δεν θα πάει να ψωνίσει φέτα και να σαπίσει η φέτα στα ράφια απλό είναι.

  13. Αφου ο μαλακας ο Ελληνας συνεχιζει να την τρωει αντι να κανει εμπαργκο εναν μηνα κ να την παρει στην μιση τιμη !!!!!!!!! Τοσο ηλιθιο – μαλακα λαο , ολον τον Πλανητη να ψαξεις δεν θα βρεις !!!!!! Ρε μαλακες σας οριζει την ζωη ενας μαλακας ( Μητσοτακης ) που σε καθε αλλη Χωρα θα ηταν ειτε στο Νοσοκομειο απο το ξυλο , ειτε Φυλακη !!! Εδω ΤΟΝ ΚΑΝΑΤΕ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΛΑΚΕΣ Ε ΜΑΛΑΚΕΣ !!!!!!! Ζωντοβολα , ηληθιοι , καθυστερημενοι κ πανω απο ολα Κ Ο Τ Ε Σ !!!!! ΚΟΚΟΚΟΚΟ ΚΟΚΟΚΟΚΟΚΟ !!!!! ΜΕΧΡΙ Κ Η ΚΟΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΕΦΤΕΙ Κ ΣΟΥ ΓΑΜΑΕΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ !!!!! ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ !!!!

  14. Τρώγαμε κάποτε ψωμί τυρί ντομάτα κ ελιά και ήμασταν μια χαρά τώρα στην Ελλάδα 2.0 του Μητσοτάκη δεν μπορούμε ούτε αυτά να αγοράσουμε,η οικονομία πάει μπροστά, το economist γράφει για το ελληνικό θαύμα, πήραμε και την επενδυτικη βαθμίδα αλλά ο κόσμος δεν βγάζει μήνα. 🤔🤔🤔🤔
    Τρεχει στην Ινδία ο μητςτακαρος ενώ έχει την πιο πλούσια χώραμε αγροτική παραγωγή με ενέργεια λιγνίτη (που κατέστρεψε) κ πολλά άλλα….και ο Τούρκος απέναντι παραφυλαει….

  15. Έχουμε πληρώσει Βουλγαρική φέτα για Ελληνική φτιαγμένη από σκόνη γάλακτος που πήγε σύννεφο.

  16. Makeleio δεν βλέπω να έπιασες τη πάσα που σου έδωσε ο Καλαιτζιδακης για το Μητσοτάκη

Comments are closed.