ΣΤΑ ΥΨΗ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΗΔΗ ΤΑ 2 ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΙΤΡΟ – ΠΑΡΤΥ ΚΑΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

Κοινοποίηση:
16_mai_2022_kausima_venzini

Νέο ράλι ανόδου παρατηρείται στις τιμές των καυσίμων, καθιστώντας ακόμη πιο απελπιστική την κατάσταση για τους καταναλωτές, που ήδη πληρώνουν «χρυσά» τα προϊόντα πρώτης ανάγκης και παντός είδους υπηρεσίες.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αττικής Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΣΑΠΕΚ), Νίκος Παπαγεωργίου, σε δηλώσεις του στο ΕΡΤNews, από τις αρχές του πολέμου στην Ουκρανία ζούμε μια μόνιμη περίοδο αβεβαιότητας όσον αφορά στα ενεργειακά προϊόντα, με την ανασφάλεια στο διεθνές πεδίο να αφήνει το περιθώριο να ανέβουν οι τιμές σε απρόσμενα επίπεδα, καθώς οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο γεγονός πυροδοτεί την ανασφάλεια της αγοράς και εκτοξεύσει τις τιμές.

Ωστόσο, ο ίδιος επισήμανε ότι ακόμη και αναλυτές του εξωτερικού δεν μπορούν να δικαιολογήσουν γιατί το πετρέλαιο μπρεντ έχει προσεγγίσει τα 90 δολάρια το βαρέλι. Στην προσπάθειά του να αναλύσει το φαινόμενο, ανέφερε, στη συνέχεια, ότι αιτία για αυτή την άνοδο ενδέχεται να είναι το γεγονός ότι τα διυλιστήρια τιμολογούν με βάση την ανασφάλεια που υπάρχει, σε πεδίο τεσσάρων ημερών, για να μπορούν να καλύψουν οποιουσδήποτε κινδύνους παρουσιαστούν. Ένας δεύτερος λόγος, όπως είπε είναι και το ότι έχουν αυξηθεί πάρα πολύ τα κόστη των άλλων προϊόντων που χρησιμοποιούνται στη διύλιση.

«Η τιμή της αμόλυβδης πλησιάζει τα δύο ευρώ το λίτρο. Εδώ και δέκα μέρες καταγράφεται στην ελληνική αγορά μια αύξηση, η οποία έχει φτάσει πια τα εννέα με δέκα λεπτά το λίτρο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή. Το Σάββατο, ενδεχομένως να δούμε ένα δυο λεπτά ακόμη περισσότερο», είπε κατόπιν ο πρόεδρος του ΣΑΠΕΚ και πρόσθεσε: «Μια μέση τιμή σήμερα που μιλάμε είναι το 1,93 ευρώ το λίτρο για όλη η χώρα, ενδεχομένως να το βρούμε και 1,89 ευρώ το λίτρο στις μεγάλες αστικές πόλεις, αλλά και 2,12 ευρώ το λίτρο στα πιο απομακρυσμένα νησιά».

Παράλληλα, ο κ. Παπαγεωργίου επισημαίνει ότι οι καταναλωτές πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν βλέπουν ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, καθώς, όπως σημείωσε «σήμερα τα ελληνικά διυλιστήρια δίνουν το βυτίο με 1,81 ευρώ το λίτρο τη βενζίνη. Καταλαβαίνουμε λοιπόν όλοι ότι από το 1,81 και πάνω πρέπει να κερδίσει η εταιρεία χονδρικής πώλησης, το βυτίο το κόστος μεταφοράς, και ο πρατηριούχος. Ας αναλογιστεί ο καθένας πόσο μπορεί να είναι αυτό το κέρδος, 9 λεπτά, 10 λεπτά, 12 λεπτά, 15 λεπτά. Άρα πρέπει να υπολογίσει σε αυτό το 1,81 και άλλα 10, 12, 14 λεπτά, στην τελική τιμή, για να είναι ασφαλής η εκτίμησή μου».

«Αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση, ενδεχομένως να δούμε, πλησιάζοντας το Πάσχα, η τιμή της βενζίνης να φτάνει και τα 2 ευρώ το λίτρο», κατέληξε ο κ. Παπαγεωργίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΟΙΒΗ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΤΖΙΝΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΟΘΕΥΜΕΝΗ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΤΗΡΑΙΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΑΠΛΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΓΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΕΝΩ ΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΣΤΙΝ ΑΝΤΛΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΓΕΜΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΔΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ…..

  2. Στα Σκόπια η τιμή στο ντίζελ συνεχώς πέφτει εδώ και δύο εβδομάδες. Σήμερα έχει 1.22 ευρώ το λίτρο. Στην Ελλάδα ανεβαίνει την τελευταία εβδομάδα. Για αυτό πάω στα ρώσικα Luk Oil στα Σκόπια και φουλάρω από Θεσσαλονίκη. Κι αφήνω χωρίς ευρώ τους καλούς μας λαθρέμπορους. Τα δίνω στους Ρώσους τα ευρώ μου.

  3. Καθόλου ακριβή δεν είναι, από την στιγμή που το 3ήμερο θα γίνει ο χαμόςτου χαμού και όλοι θα την κάψουν για την πλάκα τους την βενζίνη. Αν ήταν ακριβή, δεν θα την έβαζαν, αυτό λέει η κοινή λογική.

  4. 1.35 ευρώ το πουλάει η θυγατρική της ΕΚΟ, ΟΚΤΑ στη Γευγελή. Ποιοι Χούθι και τι μαλακίες μας λένε τα παπαγαλάκια! Το ίδιο ακριβώς (και ακόμα καλύτερο) καύσιμο από τη Θεσσαλονίκη πάει επάνω… Εμείς όμως πρέπει να πληρώνουμε τους δημόσιους κηφήνες και τις μίζες των κηφήνων του Κοινοβουλίου και των Δημοτικών Μεγάρων! Όσο για ποιότητα και ποσότητα καυσίμου. Εμπειρίκος κανόνας: Μακριά από Aegean, Eteka, Revoil και Silk. Ευχαριστήστε με αργότερα!

  5. Και τι ποιοτης? Το ξεχνατε αυτο! Λειψανε και τα βελτιωτικα απ τα Τεμπη!

  6. ΛΟΓΙΚΟ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΛΛΟΣΤΕ ΤΑ ΠΑΧΥΛΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΡΟΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΜΟΙΣΘΑ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΩΝ……????????ΦΟΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ

Comments are closed.