ΣΟΚ! H ΔΕΗ έδωσε 430.000 εντολές για διακοπή ρεύματος

Κοινοποίηση:
ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΕΣ

Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου έλεγε το πόσο “άριστος” είναι στην κυβέρνηση αυτού του τόπου, η ΔΕΗ αποστέλλει 430.000 εντολές για διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος!

Το αστρονομικό νούμερο των 430.000 έφτασαν μόνο για το 2022 οι εντολές προς τον ΔΕΔΔΗΕ για διακοπές ρεύματος στη χώρα μας.

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε στο neakriti.gr το στέλεχος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιάννης Βρέντζος.

Την ίδια ώρα, ο ΔΕΔΔΗΕ καλεί τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί δεν έχουν τελειωμό τα κρούσματα εξαπάτησης από απατεώνες που παριστάνουν τους δικούς του υπαλλήλους, για να αποσπάσουν στοιχεία προσωπικών λογαριασμών ανυποψίαστων καταναλωτών με αφορμή τις κρατικές επιδοτήσεις!

«Είναι λανθασμένη η πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας, με αποτέλεσμα να πληρώνουν τα “σπασμένα” οι πολίτες», καταγγέλλει στο neakriti.gr το στέλεχος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιάννης Βρέντζος.

«Την ώρα δηλαδή που πέφτει παγκοσμίως η τιμή του φυσικού αερίου, η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει τη μεγαλύτερη τιμή στη Μεγαλοβατώρα», σύμφωνα με τον συνδικαλιστή, που επιμένει ότι «ήταν και αποτελεί μονόδρομο για να σταματήσει η κατάσταση αυτή, να μπει πλαφόν στην τιμή της Κιλοβατώρας και όχι της Μεγαβατώρας. Με τις επιδοτήσεις στο ρεύμα δεν υπάρχει πραγματική στήριξη στα ελληνικά νοικοκυριά, διότι οι επιδοτήσεις δίνονται από τον κρατικό κορβανά. Δηλαδή, η κυβέρνηση σού τα βγάζει από την αριστερή τσέπη και σου τα βάζει στη δεξιά», όπως χαρακτηριστικά μας είπε.

Μάλιστα, η Ελλάδα συνεχίζει κυρίως να εισάγει ρεύμα και μόνο χθες, λόγω των ανέμων και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ήμασταν εξαγωγική χώρα στην ηλεκτρική ενέργεια κατά 260 Μεγαβάτ κατά τις μεσημεριανές ώρες.

«Μπορεί πιο βράδυ, σταματώντας ο αέρας, να έχουμε και πάλι έλλειμμα και να εισάγουμε ενέργεια».

Στο μεταξύ, όχι τόσο στην Κρήτη όσο στην υπόλοιπη Ελλάδα το ενδεχόμενο ενός μπλακ-άουτ παραμένει ορατό, σύμφωνα με τον συνδικαλιστή.

Πάντως, ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ στο Ηράκλειο, Παύλος Βαρδουλάκης, είπε στο neakriti.gr: «Εμείς την ημέρα μπορεί να κάνουμε 50 με 60 διακοπές, αλλά δε γίνονται μόνο για οφειλές. Μπορεί δηλαδή κάποιος πελάτης να ζητάει μόνος του τη διακοπή, γιατί έληξε το συμβόλαιό του με την εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν.

Σε σχέση με πέρυσι, δεν είναι αυξημένες οι περιπτώσεις. Είμαστε στα ίδια περίπου επίπεδα. Θεωρώ ότι η κατάσταση είναι σταθεροποιημένη».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

 1. Σου κόψανε το Ρεύμα;

  Κάνε μήνυση στον τεχνικό που το έκοψε, και στον διευθυντή του,
  που του έδωσε την εντολή να σου το κόψει.

                              Διότι:!
  1) Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι Δημόσιο Αγαθό, (άρθρο 947 του Αστικού Κώδικα), και δεν μπορεί κανείς να σου το αφαιρέση.

  2) Η διακοπή, ή η αφαίρεση του ηλεκτρικού ρεύματος από ιδιωτικό χώρο, θεωρείται κλοπή (άρθρο 372 του Ποινικού Κώδικα)

  3) Δεν μπορεί κανείς να πράξει οτιδήποτε, ακόμα κι αν έχει δίκαιο, χωρίς δικαστική απόφαση (άρθρο 331 του Ποινικού κώδικα)

  4) Δεν μπορεί κανείς να εισέρχεται στον ιδιωτικό σου χώρο χωρίς την συναίνεσή σου (άρθρο 9 του Συντάγματος)

  5)   Μπορείτε επίσης να τους κάνετε μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας, (πχ γιατί μέσα στο σπίτι υπάρχει άτομο με μηχανική ιατρική
         υποστήριξη, ή γιατί δεν μπορείτε να έχετε τρόφιμα σε ψυγείο, δεν μπορείτε να μαγειρέψετε και θα λιμοκτονήσετε κλπ).
  Μην σας ανησυχεί ότι η σύμβαση με την ΔΕΗ λέει ότι μπορεί να σας κόψει το ρεύμα, διότι είναι εξ’ ορισμού άκυρη ως “Λεόντειος σύμβαση”, και δεν μπορεί να υπερισχύσει του άρθρου 331 του Ποινικού κώδικα.

  ΥΓ.  Η παροχή πρέπει να είναι στο όνομά σου, για να μπορείς να ενεργήσεις νομικά.
         Προσωπική μου εκτίμηση είναι να μην πάτε σε δικηγόρο, αλλά να το κάνετε μόνοι σας. Εκτός αν έχετε κάποιον αντισυστημικό δικηγόρο.

  1. Τζαμπατζήδες και κοπρόσκυλα είναι ΟΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί όχι ο κόσμος που στενάζει βρωμόπουστα …!

 2. Για ταβέρνες και διακοπές και βενζίνη για χαβαλέ έχουν οι ελληνάρες όμως, για το ρεύμα θα… δούμε…

Leave a Response