ΣΟΚ με τους ανεμβολίαστους! Μεγάλη ανακάλυψη έκαναν πάλι τα τσακάλια του Κούλη! Ανοίγουν τα internet cafe για να δουλέψουν… άδεια!

Κοινοποίηση:
internet-business

Κάθε μέρα και μια έκπληξη για τους επιχειρηματίες αυτής της χώρας από την κυβέρνηση. Σε δύο ημέρες ανοίγουν τα internet cafe, αλλά όπως φαίνεται δεν θα μπει κανένας μέσα σε αυτά! Θα δουλεύουν δηλαδή… άδεια! Και αυτό γιατί θα πρέπει να δέχονται μόνο εμβολιασμένους, κάτι που είναι θεωρητικά δύσκολο, αφού  τα internet cafe απευθύνονται σε ηλικίες που δεν έχουν αρχίσει να εμβολιάζονται.

Συγκεκριμένα οι ηλικίες 18-24, ηλικίες που πιο εύκολα θα πάνε σε ένα κατάστημα με internet και gaming, το ποσοστό του εμβολιασμού είναι εξαιρετικά χαμηλό, αφού αγγίζει μόλις το 9.4%.

Δείτε την επιστολή που έστειλε στο onlarissa, ένας επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης internet cafe.

“Θα δουλεύουν χωρίς πελάτες!!! Η νέα πρωτοποριακή ανακάλυψη της Ελλάδας θα είναι γεγονός σε λίγες μέρες.  Καταστήματα που θα έχουν πανέτοιμο και πλήρως εκπαιδευμένο προσωπικό ,υπερσύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ειδικά σχεδιασμένες θέσεις με καθίσματα bucket αλλά που δεν θα επιτρέπεται να έχουν πελάτες !!!

Ναι καλά διαβάσατε θα απαγορεύεται να έχουν πελάτες.
Ο λόγος για τα περίπου 500 internet cafe της Ελλάδας που θα ανοίξουν τις πόρτες τους σε δύο μέρες αλλά χωρίς να επιτρέπουν την είσοδο σχεδόν σε όλους τους πελάτες τους .
Οι ιδιοκτήτες τους μετά από έναν πολύ δύσκολο ενάμιση χρόνο με τα μαγαζιά τους να είναι κλειστά ή να δουλεύουν βάσει νόμου με 50% πληρότητα ,με το βασικό τους προιόν, τους υπολογιστές, να έχει απαξιωθεί, έχοντας οικονομικά και ψυχολογικά αιμορραγίσει ,καλούνται τώρα να γίνουν πρωταγωνιστές και μιας παρωδίας .
Να ανοίξουν καταστήματα φαντάσματα που θα πρέπει να διώχνουν τους 9 στους 10 πελάτες τους.
Και αυτό γιατί το πελατολόγιο τους είναι μεταξύ των ηλικιών 18-30 .
Ηλικίες που σύμφωνα με τον νόμο για την εστίαση εσωτερικών χώρων απαγορεύεται να εισέλθουν στα internet cafe αν δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία εμβολιαστικής κάλυψης στην Ελλάδα μόλις το 10% των ηλικιών 18-30 διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού .
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα internet cafe θα πρέπει να λειτουργούν  άδεια με μόνο το 10% της πελατείας τους.
Παράλληλα , τα έξοδα τους θα είναι τα μέγιστα αφού θα πρέπει να απασχολούν το μάξιμουμ του προσωπικού τους και να διατηρήσουν όλες τις βάρδιες αλλά και να πληρώνουν ενοίκια ,δεή κτλ
Το πως θα  πληρώνονται τα έξοδα λειτουργίας ενός μαγαζιού με μόλις το 10% των εσόδων του είναι μια εξίσωση που δεν φαίνεται να απασχόλησε καθόλου την κυβέρνηση.
Οι ιδιοκτήτες όμως των internet cafe είναι οργισμένοι και σε απόγνωση και ζητούν λύσεις.
Ζητούν από την κυβέρνηση να τους επιτρέψει να παραμείνουν κλειστοί μέχρι τέλος Αυγούστου και ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που οδηγηθούν στο άνοιγμα.
Οι ιδιοκτήτες των ίντερνετ καφέ τονίζουν ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να μετακυλήσει το βάρος της εμβολιαστικής προσπάθειας στον ιδιωτικό τομέα και πρωτίστως στην εστίαση  και μάλιστα ανισομερώς στην εστίαση εσωτερικού χώρου που τόσο έχει ήδη πληγεί , οδηγεί τα καταστήματά τους στα λουκέτα και στο μαρασμό .
Όλα αυτά ενώ ήδη στο κέντρο της Λάρισας έχουν κλείσει λόγω της καραντίνας 2 από τα 6 internet cafe .
Οι ιδιοκτήτες των υπόλοιπων 4αρων καταστημάτων νιώθουν ότι οδηγούνται στο εκτελεστικό απόσπασμα υποχρεωμένοι να ανοίξουν χωρίς πελάτες.
Προτιμούν να παραμείνουν κλειστοί .
Για αυτούς το άνοιγμα έχει γίνει ο εφιάλτης τους , είναι η καταστροφή τους .
 Άλλη μια παγκόσμια πρωτοτυπία ,καταστήματα που να προτιμούν να παραμείνουν κλειστά  συμβαίνει με αρνητικό πρωταγωνιστή την Ελλάδα.
Στα internet cafe λόγω της φύσης τους (κάθε πελάτης έχει απέναντί του μια οθόνη που λειτουργεί σαν τείχος προστασίας ) αλλά και λόγω της μειωμένης κινητικότητας των πελατών αφού οι πελάτες είναι υποχρεωτικά καθήμενοι και ακίνητοι ,η εύκολη μετάδοση του covid αποτρέπεται  .Επιπλέον διαθέτουν σύγχρονο εξαερισμό και κλιματισμό λόγω των αυξημένων αναγκών εξαερισμού και ψύξης των ηλεκτρονικών υπολογιστών τους.
Την ίδια στιγμή στην εστίαση εξωτερικού χώρου τα πρόσωπα των πελατών βρίσκονται κυριολεκτικά το ένα απέναντι στο άλλο αποτελώντας εύκολους στόχους μετάδοσης του covid, ενώ παράλληλα τα ροφήματά ή τα φαγητά τους είναι εκτεθειμένα στο συνολικό ιικό φορτίο
Φυσικά αυτά τα πολύ σοβαρά δεδομένα δεν στάθηκαν ικανά να  αποτρέψουν  το άνοιγμα τα εστίασης εξωτερικού χώρου, κυρίως λόγω του τουρισμού, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε στην σημερινή  εκτόξευση των κρουσμάτων .
Έχοντας η κυβέρνηση την καυτή πατάτα της αύξησης των κρουσμάτων στα χέρια της και αδυνατώντας να ξαναπάρει μέτρα αντιδρά με σπασμωδικές και άστοχες κινήσεις.
Το οξύμωρο ότι ενώ οι εξωτερικοί χώροι εστίασης ήταν ανοιχτοί και οι εσωτερικοί χώροι εστίασης ήταν κλειστοί με το γνωστό αποτέλεσμα τα κρούσματα να αυξάνονται εκθετικά και η διασπορά του covid να έχει εκτοξευτεί , η κυβέρνηση εθελοτυφλεί και μη θέλοντας λόγω τουρισμού να περιορίσει τους εξωτερικούς χώρους εστίασης που αποτελούν αποδεδειγμένα  τον πυλώνα της διάδοσης του covid αντ αυτού σπασμοδικά και για λόγους εντυπώσεων δημιουργεί στρεβλώσεις στην εστίαση”.
εμβολιαστική κάλυψη 13-07-2021 ειδήσεις σκαι
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Respect στην “ΙΔΙΟΦΥΪ́Α” που λέγεται Άδωνις Μπαφογεωργιαδης…κάτι ήξερες Κόντε κι έψαχνες το Καρανικα. Προσεχτικά όμως γιατί βλέπω σε τσιμπάει…λίγο.

  2. Γιατί μου θύμισε επεισόδιο του Α.Μ.Α.Ν. με το περιβόητο “Πωλείται γάιδαρος που ζευγαρώνει μόνος του”;

  3. Ανοίξτε τα ίντερνετ καφέ να πάμε για κανένα πακ μαν και για κανένα Πίου Πίου ον λαϊν Γκαϊμ!

Leave a Response