ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ: ΕΠI ΔEΚΑ ΧΡOΝΙΑ Η ΜΟΣAΝΤ ΧΑΚAΡΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚA ΚΑΙ ΕΚΒΙAΖΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝEΣ ΠΟΙΝΙΚO ΔΙΚΑΣΤHΡΙΟ: ΚΟΙΝH EΡΕΥΝΑ ΤΟΥ GUARDIAN ΜΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝA ΜΜΕ

Κοινοποίηση:
Karim-Khan-International-Criminal

Έρευνα από τον Guardian και τα περιοδικά +972 και Local Call με έδρα το Ισραήλ αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο η Μοσάντ διεξήγαγε έναν σχεδόν δεκαετή «κρυφό«πόλεμο» εναντίον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Στο δημοσίευμα που υπογράφουν στον The Guardian οι Harry Davies, Bethan McKernan, Yuval Abraham: 

Σημειώνεται συγκεκριμένα ότι το Ισραήλ ανέπτυξε τις υπηρεσίες πληροφοριών του για να παρακολουθεί, να χακάρει, να πιέζει, και να απειλεί φερόμενα ανώτερα στελέχη του ΔΠΔ σε μια προσπάθεια να εκτροχιάσει τις έρευνες του δικαστηρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες υπέκλεψαν τηλεφωνήματα, μηνύματα, email και έγγραφα πολλών αξιωματούχων του ΔΠΔ, συμπεριλαμβανομένου του γενικού εισαγγελέα του ΔΠΔ Khan και της προκατόχου του, εισαγγελέως Fatou Bensouda.

Η παρακολούθηση ήταν σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες, παρέχοντας στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu εκ των προτέρων γνώση των προθέσεων του εισαγγελέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μια πρόσφατη υποκλαπείσα επικοινωνία έδειξε ότι ο Khan ήθελε να εκδώσει εντάλματα σύλληψης εναντίον Ισραηλινών, αλλά βρισκόταν υπό «τεράστια πίεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες», σύμφωνα με μια πηγή που γνωρίζει το περιεχόμενό της.

Η Μπενσούντα, η οποία ως γενικός εισαγγελέας άνοιξε την έρευνα του ΔΠΔ το 2021, ανοίγοντας το δρόμο για την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας, κατασκοπεύτηκε επίσης και φέρεται να απειλήθηκε.

Ο Νετανιάχου έχει ενδιαφερθεί στενά για τις επιχειρήσεις πληροφοριών κατά του ΔΠΔ και χαρακτηρίστηκε από μια πηγή πληροφοριών ως «εμμονή» με υποκλοπές σχετικά με την υπόθεση. Υπό την επίβλεψη των συμβούλων του εθνικής ασφάλειας, οι προσπάθειες αφορούσαν την εγχώρια υπηρεσία κατασκοπείας, τη Shin Bet, καθώς και τη στρατιωτική διεύθυνση πληροφοριών, Aman, και το τμήμα κυβερνο-πληροφοριών, Unit 8200. Οι πληροφορίες που προέκυψαν από υποκλοπές μεταφέρθηκαν, ανέφεραν πηγές, στην κυβέρνηση, στα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Εξωτερικών και Στρατηγικών Υποθέσεων.

Μια μυστική επιχείρηση εναντίον της Μπενσούντα, που αποκαλύφθηκε την Τρίτη από τον Guardian, διηύθυνε προσωπικά ο στενός σύμμαχος του Νετανιάχου, Γιόσι Κοέν, ο οποίος ήταν τότε διευθυντής της υπηρεσίας ξένων πληροφοριών του Ισραήλ, της Μοσάντ. Σε αρχικό στάδιο, ο αρχηγός κατασκόπων ζήτησε ακόμη και τη βοήθεια του τότε προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, Τζόζεφ Καμπίλα.

Η κοινή έρευνα βασίζεται σε συνεντεύξεις με περισσότερους από δύο δωδεκάδες νυν και πρώην ισραηλινούς αξιωματούχους πληροφοριών και κυβερνητικούς αξιωματούχους, ανώτερα στελέχη του ΔΠΔ, διπλωμάτες και δικηγόρους που γνωρίζουν την υπόθεση του ΔΠΔ και τις προσπάθειες του Ισραήλ να την υπονομεύσει.

Σε επαφή με τον Guardian, εκπρόσωπος του ΔΠΔ είπε ότι γνώριζε «προληπτικές δραστηριότητες συλλογής πληροφοριών που αναλαμβάνονται από μια σειρά από εθνικές υπηρεσίες που είναι εχθρικές προς το δικαστήριο». Είπαν ότι το ΔΠΔ εφαρμόζει διαρκώς αντίμετρα κατά αυτής της δραστηριότητας και ότι «καμία από τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του από εθνικές υπηρεσίες πληροφοριών» δεν είχε διεισδύσει στις βασικές αποδείξεις του δικαστηρίου, οι οποίες είχαν παραμείνει ασφαλείς.

Ένας εκπρόσωπος του γραφείου του πρωθυπουργού του Ισραήλ δήλωσε: «Οι ερωτήσεις που μας διαβιβάστηκαν είναι γεμάτες με πολλούς ψευδείς και αβάσιμους ισχυρισμούς που σκοπό έχουν να βλάψουν το κράτος του Ισραήλ».

Ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Οι IDF [Ισραηλινές Άμυνας] δεν διεξήγαγαν και δεν διεξάγουν επιτήρηση ή άλλες επιχειρήσεις πληροφοριών κατά του ΔΠΔ».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Χεστικαμε… εδω ο Μητσοτάκης τα ιδια σκατα κανει σε μια χωρα μπάχαλο…

  2. Πολυ σατανικοι ανθρωποι ,σιγα σιγα χανουν την κυριαρχια τους .

  3. ΑΠΛΩΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΣΑΠΟΥΝΙ?

  4. ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΒΡΑΙΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ

  5. Απλα κωλοφαρα που μαζι με τους γιουσουφηδες του Ερντοκλαν πρεπει να εξαφανιστουνε στα βαθη της απω ανατολης για να ηρεμησει ο πλανητης! Ακους εντολοδοχε νεοταξιτη σαψαλο των ΗΠΑ? Ο Θεος να σε συγχωρησει και να βαλει μυαλο στον Τραμπ που εχει εναν ερωτα με τους σιωνιστες! Οσο για τον δικο μας Μωυση ειναι ανιατη η κατασταση του!

  6. Εδω μας φορεσαν τον Ιουδαιο Μητσοτακη τους με το Predator για αλλα 4 χρονια κ ο πιο μαλακας ανθρωπος του πλανητη δλδ ο Ελληναρας , στηριζει τους Ιουδαιους κ τους θαυμαζει . Μια ειναι η λυση για το Ισραηλ : Απομακρυνση ολων των Παλαιστινιων κ στην συνεχεια Πυρηνικα κ μετα αλλη μια δοση για να ειμαστε σιγουροι οτι οι Αρουραιοι Ιουδαιοι θα εχουν εξαφανιστει απο προσωπου Γης . Μετα συλληψη ολων των Ιουδαιων Παγκοσμιως κ μεταφορα τους στα Γκουλαγκ στην Σιβηρια χψρις νερο κ φαι μεχρι να φαει ο ενας τον αλλον κ να ησυχασουμε .

Comments are closed.