ΣΟΚ! Εμβολιασμούς και παιδιών σχεδιάζει η ΕΛΙΤ: «Μόνο έτσι θα αρθούν τα μέτρα»

Κοινοποίηση:
ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΑΙΔΙΑ

Εμβολιασμούς παιδιών για να «επιστρέψουμε στην κανονικότητα» προανήγγειλε ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, ο οποίος υποστήριξε πως για να αρθούν τα μέτρα θα πρέπει στην Ελλάδα να εμβολιαστεί περίπου το 75% του γενικού πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένου και των παιδιών.

Ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας σε πόρταλ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι για να επιστρέψει η Ελλάδα στην κανονικότητα θα πρέπει να εμβολιαστεί το 75% του γενικού πληθυσμού συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών.

«Εάν εμβολιαστεί περίπου το 75% του συνόλου του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένου και των παιδιών, πιστεύω ότι τα πράγματα θα έρθουν σχεδόν στην πλήρη κανονικότητα» δήλωσε ο κ. Δερμιτζάκης προσθέτοντας ότι τα μέτρα τότε θα μπορούν να αρθούν.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «η διστακτικότητα κάποιων πολιτών» θα παραμείνει σε σχέση με ορισμένα μέτρα: «Οι νέοι θα πετάξουν τις μάσκες, οι μεγάλοι θα είναι πιο συντηρητικοί και θα τις φορούν μέχρι να δουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι με εμβολιασμένο το 75% του γενικού πληθυσμού «τα κρούσματα θα είναι ελάχιστα αν όχι μηδενικά».

Ο κ. Δερμιτζάκης σημειώνει ότι θα χρειαστεί μια δυναμική στρατηγική για να σπεύσει ο κόσμος που τώρα είναι επιφυλακτικός έναντι του εμβολιασμού και όταν γίνει αυτό και εμβολιαστεί το 75% του πληθυσμού που μπορεί να γίνει τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, «τότε τα πράγματα θα είναι κανονικά».

Ο ίδιος επισημαίνει πως «δεν συμμερίζεται» επιστημονικές απόψεις περί επιστροφής στην κανονικότητα το 2022 -όπως του κ. Σύψα- λέγοντας ότι η ουρά της πανδημίας αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς παιδιών αναφέρθηκε στις ΗΠΑ όπου ήδη όπως είπε «εμβολιάζονται τα παιδιά από 16 ετών και άνω» καθώς και ότι «ήδη έχουν τελειώσει οι κλινικές μελέτες από την Pfizer οι οποίες δείχνουν ότι μπορούν να εμβολιαστούν τα παιδιά από τα 12 έτη».

«Επομένως μπορεί να προκύψει αυτό το ερώτημα σύντομα και στην Ευρώπη και την Ελλάδα» σημείωσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Για τους ενήλικες ,στ’ αρχίδια μας. Ο καθένας παίρνει ό,τι του αξίζει. Αλλά τα καημένα τα παιδάκια τις σας φταίνε ρε άθλιοι δολοφόνοι;

Comments are closed.