ΣΟΚ! Δείτε τι λέει ο εθνικός ύμνος των Σκοπιανών

Κοινοποίηση:
skopia-1-1021x576

Ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του, ως πρωθυπουργός της «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», είπε με… υπερηφάνεια ότι θα είναι επικεφαλής μιας κυβέρνησης που θα ακούει εθνικό ύμνο για μια χώρα η οποία δεν υπάρχει πια!

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Alsat m. «είναι πιθανόν να είμαι ο πρώτος που θα αποκτήσει δίγλωσσο διαβατήριο, σύμφωνα με τον Νόμο για τη Χρήση των Γλωσσών, που θα φέρει το νέο όνομα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Ο σχολιαστής Π. Ντιμίτροφσκι ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ θα έχει αριθμό διαβατηρίου 001 και, ίσως, θα είναι ο πρώτος στον κόσμο και για κάτι άλλο.
Ως πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, όπως είπε με υπερηφάνεια στη συνέντευξή του, θα είναι επικεφαλής κυβέρνησης που θα ακούει εθνικό ύμνο για μια χώρα που δεν υπάρχει πια!
Το ερώτημα είναι εάν κάτι τέτοιο παγκοσμίως έχει ξαναγίνει!

Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν προβλέπει την αλλαγή του «μακεδονικού» ύμνου. Όμως, σύμφωνα με αυτήν έγιναν οι συνταγματικές τροπολογίες, με την εξαίρεση του άρθρου 36 που για λόγους ιστορικούς παραμένει ως «Μακεδονία».
Οπουδήποτε αλλού η λέξη «Μακεδονία» αντικαθίσταται με τις λέξεις «Βόρεια Μακεδονία».
Ο εθνικός μας ύμνος – συνέχισε ο σχολιαστής – περιέχει τη λέξη Μακεδονία ως χώρα, τέσσερις φορές:

Δείτε παρακάτω τι λέει ο εθνικός ύμνος των Σκοπίων!

Σήμερα πάνω απ’ τη Μακεδονία γεννιέται,
νέος ήλιος της ελευθερίας!
Οι Μακεδόνες επαναστατούν,
για τα δικαιώματά τους!
Οι Μακεδόνες επαναστατούν,
για τα δικαιώματά τους!
Απ’την αρχή τώρα η σημαία κυματίζει,
της Δημοκρατίας του Κρουσέβου!
Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι,
Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι!
Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι,
Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι!
Τα Μακεδονικά όρη τραγουδούν δυνατά,
νέα τραγούδια, νέες ειδήσεις!
Η Μακεδονία ελεύθερη,
Ελεύθερη ζει!
Η Μακεδονία ελεύθερη,
Ελεύθερη ζει!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Άρες μάρες κουκουνάρες, σαν τα μυαλά τους σκέτη βλακεία εθνικός ύμνος. Κλεμμένο σήμα, ο ήλιος της Βεργίνας, κλεμμένο όνομα, κλεμμένη ιστορία. Δεν παραδέχονται πως ζούνε μέσα στο ψέμα γιατί τότε θα καταλάβουν πόσο δυστυχισμένοι είναι. Ζούμε την απόλυτη τρέλα, επειδή αυτούς τους παραμύθιασαν ο Τίτο και οι άλλοι συμφεροντολόγοι ως δήθεν μακεδόνες πρέπει εμείς να κάνουμε πίσω και να δεχτούμε την διαστρέβλωση της αλήθειας. ΟΧΙ ΡΕ! Η αλήθεια μπορεί να τους πονάει αλλά επιβάλλεται να την κοιτάξεις κατάματα και να προχωρήσεις παρακάτω.

Comments are closed.