ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ, 1Η ΜΑΡΤΙΟΥ! ΤΙ ΟΡΙΖΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ! ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ Ή ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ! ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ; ΚΟΥΛΗ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ;

Κοινοποίηση:
giatros-efka

«Αδειάζει» η κλεψύδρα για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, οι οποίοι έχουν οφειλές προς τον ΕΦΚΑ και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. Τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θέτει τίτλους τέλους στη δωρεάν ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη από αύριο, Παρασκευή 01 Μαρτίου 2024.

Οι εξαιρέσεις
Η τροπολογία θα εξαιρεί της αυτής υποχρέωσης:

Τα ανήλικα τέκνα των ατόμων με αναπηρία.
Τους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες που δραστηριοποιούνται στις περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.
Συγκεκριμένα, λόγω κορονοϊού τα προηγούμενα δύο χρόνια, είχε ψηφισθεί τροπολογία που έδινε το δικαίωμα σε όλους του ελεύθερους επαγγελματίες να μπορούν να πληρώνουν εισφορές υγείας (δηλαδή τα 60 ευρώ με 70 ευρώ μηνιαίως) μόνο για ασθένεια και όχι το σύνολο των εισφορών για σύνταξη, ενώ ως πρόσθετη διευκόλυνση δόθηκε ως επιλογή ακόμη και η πληρωμή με ρύθμιση, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να ανανεωθεί η ασφάλιση εκείνων.

Χωρίς κάλυψη σε ιδιώτες γιατρούς
Κανένας Έλληνας χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε δημόσια νοσοκομεία από την 1η Μαρτίου 2024, όπως υπογράμμισε η αρμόδια Υπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Όλοι οι Έλληνες θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη στα δημόσια νοσοκομεία και θα μπορούν να συνταγογραφούνται και για συνταγές εκτέλεσης στα ιδιωτικά φαρμακεία» τόνισε η κυρία Μιχαηλίδου μιλώντας στην ΕΡΤ, διευκρινίζοντας πως ανεξαρτήτως αν έχουν πληρώσει ή ρυθμίσει τα χρέη τους.

Ωστόσο, επιστρέφουμε «στην προ κορονοϊού εποχή, όπου οι συμπολίτες μας που δεν έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους ή που δεν πληρώνουν τελείως τα χρέη τους, δεν θα έχουν την κάλυψη σε ιδιώτες γιατρούς».

Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΕΦΚΑ
Σύμφωνα τον ΕΦΚΑ, από τους 1,2 εκατ. ελευθέρους επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, συνεπείς στην πληρωμή των εισφορών τους είναι περίπου οι 450.000.

Οι υπόλοιποι είτε πληρώνουν κατά διαστήματα, είτε όταν χρειάζεται να ασφαλιστική ενημερότητα ρυθμίζουν τις οφειλές, πληρώνοντας μία ή δύο δόσεις και στη συνέχεια την εγκαταλείπουν.

Σύμφωνα με το ΚΕΑΟ με οφειλές στον ΕΦΚΑ εμφανίζονται 860.916 μητρώα οφειλετών από την κατηγορία των μη μισθωτών (ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι).

Ποιοι θα μείνουν χωρίς ασφαλιστή κάλυψη
Όσοι δεν καταβάλουν τις εισφορές τους ή όσοι δεν κάνουν ρύθμιση, θα μείνουν χωρίς ασφαλιστικές καλύψεις, κοινώς δεν θα μπορούν να νοσηλευθούν σε όλες τις δομές υγείας, παρά μόνον στα δημόσια νοσοκομεία, ως ανασφάλιστοι.

Οι ασφαλιστικές καλύψεις θα μπορούν να ενεργοποιηθούν και σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα (μετά την 1η Μαρτίου) εφόσον πληρωθούν ή ρυθμιστούν οι οφειλόμενες εισφορές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Άραγε αυτή η τροπολογία θα συμπεριλάβει και τους χιλιάδες αιωνίως ….ευπαθείς κατοίκους Ζεφυρίου, Άνω Λιοσίων, Ασπροπύργου, Κάτω Αχαγιάς, Τυρνάβου κλπ, οι οποίοι – απ’ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου – ΔΕΝ εργάζονται, αλλά ακόμη και να κάνουν κάποια δουλειά, πόσοι από αυτούς εργάζονται επισήμως, δηλ. με ΦΠΑ, με βιβλία, με φόρους, με ένσημα, με εισφορές; Μπράβο στην Πολιτεία που τους βοηθά για κάποια στιγμή της ζωής τους, αλλά όχι για πάντα κυρία Πολιτεία. Αυτό είναι ξεκάθαρη διάκριση εις βάρος του λοιπού πληθυσμού. Οι παλιατζήδες κονομάνε, αλλά σε τι ωφελείται η Πολιτεία από αυτούς; Πώς συνεισφέρουν οικονομικώς στο κράτος μας; Γιατί μια ζωή μυξοκλαίνε και παριστάνουν τους ευπαθείς, ενώ είναι τεμπέληδες για τα κανονικά επαγγέλματα, αλλά τετραπέρατοι στο να κάνουν κλοπές, ληστείες, απατεωνιές, βιασμούς και τόσα άλλα; Πού βρίσκουν τα χρήματα και χτίζουν σπίτια; Αγρότες δεν είναι, ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι, δεν έχουν κατάστημα, πού στο καλό τα βρίσκουν; Μήπως είναι κανείς τους φούρναρης, τσαγκάρης, βιβλιοπώλης, καφετζής, γιατρός, φαρμακοποιός, οδηγός, δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος, αστυνομικός, σουβλατζής, εστιάτορας, μηχανικός αυτοκινήτων, δικηγόρος, οικοδόμος, αγρότης; Μια ζωή τους θυμάμαι να έχουν βιβλιάριο απορίας και τα παιδιά τους να μην πηγαίνουν σχολείο ούτε και φαντάροι. Αυτοκίνητα σαράβαλα, προφανώς χωρίς ΚΤΕΟ, και φορτωμένα με παιδιά, που δεν πάνε σχολείο και ούτε είναι δεμένα και γεμίζουν τα εξωτερικά ιατρεία από αυτούς, οι οποίοι δημιουργούν φασαρίες στα νοσοκομεία. Αυτοί, λοιπόν, θα συνεχίσουν να έχουν ασφάλιση Προνοίας; Θα την πληρώσουν και αυτοί, άραγε, όπως ο υπόλοιπος πληθυσμός ή θα παραμείνουν στο απυρόβλητο;

  2. Εντωμεταξύ καθε λαθροστοιχείο εχει πλήρη και δωρεάν.

  3. Αυτά έχουν τα “γούστα” με 41%, αυτούς ψηφίσατε, τώρα είναι αργά.

Comments are closed.