ΣΚΑΝΔΑΛΟ: «ΠΑΡΑΔΟΧΗ» ΜΑΞΙΜΟΥ ΟΤΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ… ΣΑΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

Κοινοποίηση:
Mitsotakis-stournaras

Σε πανικό ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, καθώς σε ερώτηση για τη νέα τροπολογία που δίνει στην Τράπεζα της Ελλάδος τον ρόλο του εισαγγελέα, με σκοπό να μη λογοδοτούν τραπεζικά στελέχη σε περιπτώσεις  αναδιάρθρωσης ή διαγραφής χρεών, οφειλών ή χρεών, προσπάθησε να κάνει το άσπρο μαύρο.

Συγκεκριμένα, για την επαναφορά της ακαταδίωκτου και της ασυλίας των τραπεζιτών, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «δεν υπάρχει επαναφορά της ασυλίας. Είναι λάθος αυτή η εκτίμηση και αυτή η διατύπωση. Ενισχύουμε τη διάταξη που ψηφίσαμε και ισχύει από 1 Ιουλίου με έναν επιπλέον διαδικαστικό στάδιο στην προκαταρκτική εξέταση που ζητεί ουσιαστικά πραγματογνωμοσύνη από ειδικούς της τράπεζας της Ελλάδας. Με αυτή τη πραγματογνωμοσύνη θα διαπιστώνεται από τα πλέον αρμόδια χείλη εάν τηρήθηκαν ή όχι οι κανόνες της Τράπεζας της Ελλάδας, εάν υπήρχε ζημία και ποιο είναι το ακριβές ποσό της ζημίας, ώστε να μπορούν στη συνέχεια οι δικαστικοί λειτουργοί που τρέχουν μία προκαταρκτική εξέταση να προχωρήσουν στα περαιτέρω. Είναι εντελώς διαφορετική αυτή η ρύθμιση, είναι ενισχυτική ρύθμιση. Είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ που καθιέρωνε στην πραγματικότητα το ακαταδίωκτο».

Από τα πιο επίσημα χείλη υπάρχει η παραδοχή ότι η Τράπεζα της Ελλάδας αποκτάει ρόλο εισαγγελέα, καθώς θα της ζητείται έκθεση για να προχωρήσει προκαταρκτική εξέταση για απιστία η οποία στρέφεται κατά πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος και αφορά σε αναδιάρθρωση ή διαγραφή δανείων, οφειλών ή χρεών. Οι δηλώσεις του Γιώργου Φλωρίδη περί άρσης του τραπεζικού ακαταδίωκτου, όχι μόνο τηρήθηκαν, αλλά θεμελιώνεται ακόμη περισσότερο η προστασία των τραπεζικών στελεχών και η ασυλία τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

 1. Φίλοι μου, αποθηκεύσετε ονόματα και διευθύνσεις τραπεζιτών που σας έβλαψαν. Με ή χωρίς το σκύλο της ΤΤΕ.
  Θα χρειαστούν για το ελικόπτερο.

 2. Δηλαδή η Τραπεζα της Ελλάδος θα κάνει έκθεση που θα ξεπλένει τα τραπεζικά στελέχη για την διαγραφή χρεών. Ούτε στην υποσαχάρια Αφρική τέτοιοι νόμοι δεν υπάρχουν

 3. Έκθεση για να προχωρήσει η προκαταρκτική εξέταση;;;;;;

 4. Ελλαδα 10.0 μπραβο κουλαρα που βαφτισες το κρεας ψαρι που λεγε κι ο μακαριστος Γλεζος! Αλι το τι εχουνε να ξεπληρωνουνε τα παιδια μας, τα εγγονια μας, τα δισεγγονα μας αυτιστικε δοσιλογε!

 5. Ρε εσύ Στέφανέ πως λέγατε εσείς οι δημοσιογράφοι το Στουρνάρα επι κυβέρνηση Παπανδρέου που ήταν υπουργός οικονομικών τρομάρα του Ο κηπουρός μέγαρο Μαξίμου Έτσι δεν το λέγατε Ε λοιπόν ούτε και για κηπουρός κάνει

 6. Τι θα γίνει με τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ φοροαπατεώνες και τους λογαριασμούς τους στον Παράδεισο;

 7. τι ψηφίσατε ρε τηγανοκέφαλα αλβαναριά του 28 τακατό ; (!) 🤮🤮

 8. Πολύ σωστά, φωνάζουν οι κλέφτες για να φύγουν οι νοικοκύρηδες, μιλούν οι οικονομικοί δολοφόνοι και να είχα δεν πλήρωνα μια για τα τρώνε αυτοί….

 9. Ας πληρώσουν τα κλεφτοκόμματα τα δάνειά τους που δεν τα πήραν για θαλασσοδάνεια και μετά να νομοθετουν και να ψηφίζουν ο,τι οι εκπρόσωποί τους.
  Πόσο ηθικό είναι να ψηφίζουν νόμους σαν παπατζήδες ή νε αλλαγμένα αφμ;

Comments are closed.