ΣΚΑΝΔΑΛΟ!! Η κυβέρνηση αθωώνει το Χριστοφοράκο και χαρίζει 100 εκατομμύρια στη SIEMENS

Κοινοποίηση:
91501

Τίτλοι τέλους λοιπόν για την υπόθεση που συχνά αποκαλείται το δεύτερο μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στην Ελλάδα μετά από αυτό του Κοσκωτά. Όχι ακριβώς. Γνωρίζουμε ποιοι ήταν οι ένοχοι. 22 που καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό όσο κι αν οι περισσότεροι φυγοδικούν στο εξωτερικό. Γνωρίζουμε επίσης το ύψος των μείζον σε ό,τι αφορά την υπόθεση του ΟΤΕ 69 εκατομμύρια

Ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα από συστάσεως του ελληνικού κράτους, οι μίζες της γερμανικής Siemens, που δικάζεται αυτή την περίοδο σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας κινδυνεύει να αποδειχθεί ως το μεγαλύτερο φιάσκο στα δικαστικά χρονικά της χώρας.

Η αρχή είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ξεκίνησε με καθυστέρηση ετών η δίκη στην οδό Λουκάρεως όταν με το Καλημέρα αρρώστησε η Εισαγγελέας της Έδρας για περίπου ένα μήνα.ακολούθησαν σειρά αναβολών με το πρόσχημα του Covid-19 ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες το σώμα με συνοπτικες διαδικασιες απέβαλε από πολιτική αγωγή τόσο το ελληνικο δημόσιο όσο και τον ΟΤΕ (!)

Η αποβολή ειδικά του ΟΤΕ αποτελεί έκπληξη μεγατόνων δεδομένου ότι το αντικείμενο της δίκης είναι η Προγραμμτικη Συμφωνία της γερμανικής εταιριας με τον ΟΤΕ και η κίνηση αυτή θεωρήθηκε ότι αποσκοπεί ουσιαστικά στην αποδυνάμωση της δίκης
Από την άλλη πλευρά οι καταθέσεις των μαρτύρων γίνονται με συνοπτικές διαδικασίες και μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς να υπάρχει ουδεμία διάθεση για ερωτήσεις τόσο εκ μέρους του προέδρου όσο και της εισαγγελέως…

ήδη ολοκλήρωσαν μέσα σε λίγες μέρες την κατάθεση τους όλα τα πρώην και νυν διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ ,μεταξύ άλλων οι πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι Παναγής Βουρλούμης ,Ράπανος κλπ .

Ακολούθησε το πρώην στελεχος της Siemens Κυριάκος Μικές η γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου Αικατερίνη Τσάκαλου και ο πρώην γενικος διευθυντης της εταιρίας Πάνος Ξυνης.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της κυρίας Τσάκαλου υπήρξε μία ένταση στο ακροατήριο όταν ο πρόεδρος απείλησε την μάρτυρα πως κινδυνεύει να υποστεί τις συνέπειες της ψευδορκίας και το δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά και επανήλθε αμέσως μετά χωρίς ουσιαστικά να δοθεί κάποια συνέχεια.(ειναι φανερό πως και σε αυτή την περίπτωση έγινε προσπάθεια απαξίωσης και αποδυνάμωσης της πρώην γραμματεως του ισχυρού άνδρα της σημενς Μ Χ

Απομένει η κατάθεση του εν ενέργεια στελέχους της γερμανικής πολυεθνικής Ευαγγελου Σέκερη τις επόμενες ημέρες οπότε και ο κύκλος των βασικών μαρτύρων της δίκης κλείνει

Έγκυροι νομικοι κύκλοι που παρακολουθούν από κοντά και από την αρχή τη δίκη αυτή πιστεύουν ότι υπάρχει πλήρης μεθόδευση και χειραγώγηση εκ μέρους της κυβέρνησης ώστε με το πρόσχημα της οριστικής πλέον παραγραφής να αποδοθεί πλήρης αθώωση σε όλους τους κατηγορούμενους με πρώτο και καλύτερο το μόνιμο κάτοικο του Μονάχου Μιχάλη Χριστοφοράκο(!!)

Γίνεται προσπάθεια από όλες τις πλευρές να υποβαθμιστεί η δίκη αυτή που διεξάγεται στο εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας όπως επίσης να μην υπάρξει καμιά δημοσιοποίηση προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Τέλος να προσθέσουμε ότι εκκρεμούν δύο αστικές αγωγές του ΟΤΕ κατα της σημενς μία στα ελληνικά δικαστήρια και μία στο εφετείο του Μονάχου με αξιωσεις έναντι του γερμανικού κολοσσού συνολικής αξίας 100 εκατομμυρίων € περίπου.

Ή μία υπόθεση σέρνεται από το 1996 και αφορά απαίτηση του Ο.Τ.Ε. από τη Siemens ποσού που ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια (από την περίοδο που ο πρεσβύτερος Μητσοτακης ανέθετε τις προμήθειες στον κοκκαλη και στη Σημενς και επεφτε από το Σαμαρά)

Αντίστοιχη αξίωση υπάρχει και απο πλευρας ΟΤΕ έναντι της Ιντρακόμ.

Η άλλη υπόθεση που επισης σέρνεται αφορά το εφετείο του Μονάχου και αφορά αξίωση 68 εκατομ ευρώ του ΟΤΕ από τη Σημενς για ζημιά από τις μίζες που δόθηκαν στα στελέχη του για την υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας το 1997 (σύμβαση που υπέγραψε και ενέκρινε και ο τότε υπουργος της κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη Τάσος Μαντέλης όπου και αυτός τελικά αθωώθηκε…)

Και για τις δύο αυτές υποθέσεις η εφημερίδα μας από 2018 θέτει συνεχή ερωτήματα στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ χωρίς ποτέ να έχουμε λάβει κάποια συγκεκριμένη απάντηση…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Αυτή είναι δικαιοσύνη για τους ημετερους τέκτονες.
    Οι υπόλοιποι κρυφτείτε έρχεται ο μπογιας.

  2. ΧΡΟΟΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΓΚΡΟΒΕΡ ΜΠΑΤΣΟΥ ΚΡΕΤΑΣ

Comments are closed.