ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΛΙΘΑΡΙ – ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΤΩΠΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ- ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ – ΚΑΗΚΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΕΜΗ – ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΤΩΠΑ

Κοινοποίηση:
fotia

Πρίν λίγα λεπτά, νέο μέτωπο ξέσπασε στην Ερμιόνη, έξω από το Κρανίδι

Οριοθετήθηκε η φωτιά Σαρωνίδα, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται πως αρχικιά, το 112 «ήχησε» για την πυρκαγιά στην Σαρωνίδα Αττικής και καλούσε τους πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Η φωτιά ξέσπασε στο Μαύρο Λιθάρι, σε δασική έκταση βρίσκεται κοντά σε οικισμό.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη ξανά, σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Μαύρο Λιθάρι Αναβύσσου προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτήν και να κατευθυνθούν προς Γλυφάδα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή Σαρωνίδα Αττικής. Αν βρίσκεστε στις περιοχή Μαύρο Λιθάρι, απομακρυνθείτε προς Γλυφάδα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Η κινητοποίηση είναι μεγάλη και στο σημείο επιχειρούν 39 πυροσβέστες, 16 οχήματα, 2 πεζοπόρα, 3 ελικόπτερα, αλλά και 3 οχήματα του Δήμου.

Φωτιά στην Κερατέα
Τριάντα πέντε πυροσβέστες με 10 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο έχουν κινητοποιηθεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε λίγο μετά την μία το μεσημέρι σε οικοπεδικούς χώρους στην περιοχή Φέριζα Κερατέας.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στις πυρκαγιές της Μεγαλόπολης Αρκαδίας και της Λύρκειας Αργολίδας

Παράλληλα, νέο μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των οικισμών Δούκα Βρύση και Κεφαλόβρυσο Αργολίδας, καλώντας τους να απομακρυνθούν από αυτούς και να κατευθυνθούν προς Λύρκεια. Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Δούκα Βρύση και Κεφαλόβρυσο Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Λύρκεια. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σχετικά με την πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, ξεκίνησε κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ. Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων ώστε να σβήσει το μέτωπο.

Στο χωριό Χωρέμη δυστυχώς όμως κάηκαν σπίτια, καθώς η φωτιά πέρασε μέσα από αυτό.

Αναφορικά με την πυρκαγιά στην Λύρκεια Αργολίδας, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Λύρκειο όρος που βρίσκεται πάνω από τον οικισμό. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και από αέρος 1 αεροσκάφος και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Δόθηκε εντολή μάλιστα να απελευθερωθούν και τα αιγοπρόβατα καθώς είναι περιοχή με πολλούς κτηνοτρόφους.

Μεσσηνία: Φωτιές σε Κορυφάσιο και Πετροχώρι
Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 σήμερα το μεσημέρι κοντά στο Κορυφάσιο του δήμου Πύλου Νέστορος ενώ λίγη ώρα αργότερα μια νέα εστία ξέσπασε στο Πετροχώρι σε κοντινή απόσταση.

Ήδη στην περιοχή σπεύδουν 7 οχήματα και 14 πυροσβέστες ενώ να σημειωθεί ότι πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι στην ευρύτερη περιοχή.

Αχαΐα: Φωτιά στην περιοχή Μαστραντώνη
Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή Μαστραντώνη, του δήμου Ερυμάνθου, στην Αχαΐα. Επί τόπου σπεύδει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής. Μέχρι αυτή την ώρα δεν κινδυνεύει κάποιος οικισμός.

Κεφαλονιά: Πυρκαγιά σε δασική έκταση πάνω από τον Μύρτο
Πυρκαγά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε δασική έκταση στον Μύρτο και συγκεκριμένα στο βουνό πάνω από τον δρόμο. Την πυροσβεστική ειδοποίησαν κάτοικοι της περιοχής που είδαν τον καπνό. Η πυρκαγιά είναι δασική και μακρυά από κατοικημένες περιοχές.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 21 πυροσβέστες και έξι οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροσκάφη.

Θήβα: Δύο φωτιές σε αγροτικές περιοχές, κοντά σε βιομηχανίες
Δυο φωτιές είναι σε εξέλιξη σε αγροτικές περιοχές της Θήβας. Οι πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών, καίνε ξερά χόρτα ωστόσο αν επεκταθούν υπάρχει κίνδυνος για επιχειρήσεις και εργοστάσια που λειτουργούν στο σημείο.

Ειδικότερα, μία από αυτές ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας καίγοντας χαμηλή βλάστηση, ενώ οι φλόγες απείλησαν να μπουν σε επιχείρηση κουφωμάτων αλουμινίου.

Επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται και στα δύο σημεία ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν μηχανήματά και υδροφόρες των ΟΤΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.