ΣΕ ΤΙ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΑΡΑΓΕ;;;; Συναγερμό κινδύνου κρούει ο ΕΟΔΥ – Έξαρση αναπνευστικών ιών καταγράφεται σε παιδιά – Τρίβουν τα χέρια τους τα ιδιωτικά θεραπευτήρια με τη νέα “πελατεία”

Κοινοποίηση:
nosokomeio-paidwn

«Αυτή τη στιγμή βλέπουμε έξαρση αναπνευστικών ιών, πέρα από τον Covid στα παιδιά. Όχι μόνο στην Ελλάδα είναι παντού. Τα νοσοκομεία σε Ευρώπη και Αμερική έχουν πίεση από αναπνευστικούς ιούς», ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Σαββατοκύριακο από τις 6» ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

Όπως εξήγησε: «ο ένας ιός ονομάζεται RSV. Είναι ο πιο συχνός ιός στα παιδιά και θα εξηγήσω γιατί βλέπουμε αυτή την έξαρση αυτή τη στιγμή. Μέχρι τα δύο έτη όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν έκθεση σε αυτόν τον ιό, δηλαδή δεν αποφεύγεται. Φανταστείτε όμως τα προηγούμενα δύο χρόνια είχαμε μέτρα, είχαμε μάσκες, είχαμε αποφυγή συνωστισμού και σχολείο και αυτά τα παιδιά από 0 έως 2 ετών δεν είχαν έκθεση σε αυτόν τον ιό. Τώρα έχουμε επιστρέψει σε μια κανονικότητα και όλα αυτά τα παιδιά συν τα άλλα παιδιά που γεννιούνται τώρα έχουν έκθεση στον ιό και έτσι έχουμε ένα μεγάλο αριθμό παιδιών που έχει έκθεση στον ιό RSV αλλά και άλλους αναπνευστικού ιούς. Αυτό βλέπουμε αυτή τη στιγμή. Δεν είναι η πίεση από Covid απαραίτητα. Είναι από όλους τους άλλους, τους ιούς και τη γρίπη να βάλουμε μέσα.

Παράλληλα σημείωσε ότι «αυτοί οι ιοί σε ελάχιστες περιπτώσεις είναι πολύ σοβαροί και λέω πάλι ότι όλα τα παιδιά τα μικρά περνούν αυτές τις ιώσεις». Σε ό,τι αφορά το τι μπορούμε να κάνουμε για την προστασία μας ο κ. Ζαούτης είπε ότι «κάνουμε αυτό που συζητούσαμε από την αρχή της πανδημίας. Πλένουμε τα χέρια μας και όταν είμαστε άρρωστοι δεν πάμε στο σχολείο και δεν πάμε στη δουλειά μας». «Μαθαίνουμε τα παιδιά πώς να βήχουν σωστά και όταν είναι άρρωστα να μην πλησιάζουν τους παππούδες και άτομα που έχουν υποκείμενα νοσήματα μέσα στο σπίτι. Τα βασικά της υγιεινής που παρακολουθούμε και συζητάμε από την αρχή της πανδημίας».

Βλέπουμε αύξηση των κρουσμάτων της γρίπης

«Βλέπουμε σιγά – σιγά να αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων γρίπης και στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Βέβαια το κύριο εργαλείο που έχουμε… πάλι επιστρέφουμε στη λέξη εμβόλιο. Είναι το εμβόλιο για τη γρίπη, για τους μεγάλους και αυτούς που είναι ευπαθείς. Το θεωρώ απαραίτητο. Το έχω κάνει και εγώ».

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σχολιάζοντας το θέμα της κατάργησης της συνταγογράφησης του εμβολίου της γρίπης είπε ότι θεωρεί θετικό ό,τι κάνει τον εμβολιασμό πιο εύκολο. Όπως είπε «το να κάνουμε τις διαδικασίες πιο εύκολες για να εμβολιάζεται ο κόσμος θα σώζει ζωές».

Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας πλέον δεν είναι τα κρούσματα

«Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας πλέον δεν είναι τα κρούσματα, νομίζω είναι κάτι που το έχουμε συζητήσει και στο παρελθόν. Είναι οι νοσηλείες και οι θάνατοι, σοβαρές νοσηλείες και αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε πίεση στο σύστημα υγείας. Ο αριθμός θανάτων ευτυχώς είναι χαμηλός εβδομαδιαία. Γιατί βιώνουμε αυτή την εικόνα αυτή τη στιγμή; Γιατί έχει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού ανοσία, έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει. Ένας σημαντικός αριθμός που νομίζω ότι το 25% την προηγούμενη εβδομάδα είναι επαναλοιμώξεις και έτσι πιο ήπιες και έχουμε και τα στελέχη Ο μικρών που η νόσος από Ο είναι πιο ήπια και δεν δημιουργεί σοβαρή νόσο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

«Η σύσταση είναι για εκεί που υπάρχει μεγάλος συνωστισμός, όπως είναι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Όταν είναι κάποιος σε υψηλό κίνδυνο, η σύσταση είναι να φοράει τη μάσκα είναι ένα εργαλείο που λειτουργεί και προστατεύει» σημείωσε και πρόσθεσε ερωτηθείς για τις παραλλαγές ότι «αυτές που βλέπουμε αυτή τη στιγμή -που κυκλοφορούν στην Ευρώπη και στην Αμερική και παγκοσμίως- είναι οι παραλλαγές της Ο. Μέχρι στιγμής όλες αυτές οι παραλλαγές δεν έχουν αυξήσει τη νοσηρότητα. Παραμένουν πιο ήπιες από τις παραλλαγές του ιού που είχαμε στην αρχή της πανδημίας».

Για τη στελέχωση και τη λειτουργία των νοσοκομείων ανέφερε ότι « έχουμε μπει σε μια πιο καλή κανονικότητα, δηλαδή έχει μειωθεί η πίεση από Covid και έτσι έχουν ελευθερωθεί οι νοσηλευτές και οι γιατροί να ασχοληθούν με τα άλλα νοσήματα που είχαν μείνει λίγο πίσω παγκοσμίως, όχι μόνο εδώ».

«Πρέπει να τονίσουμε πως πρέπει όλα τα εμβόλια στα παιδιά να γίνονται. Έχουμε δει τώρα κάποιες αναφορές από την Αγγλία πως έχουν βρει σε λύματα πολιομυελίτιδα. Εάν χαλαρώσουμε, θα ξεκινήσουμε να βλέπουμε αυτά τα νοσήματα του παρελθόντος να επηρεάζουν τα παιδιά μας. Και δεν νομίζω είναι μια εικόνα που θα θέλαμε να τη δούμε» επισήμανε.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

 1. ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΕΡΤΙΚΟ ΣΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ. ΕΙΣΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΡΕΤΙΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ

  1. Πιο κάπνισμα ρε συ; Το κάπνισμα υπάρχει αιώνες τώρα. Μεγάλωσα σε σπίτι που ο καπνός ήταν μόνιμος λόγο του πατέρα μου, και εκτός των παιδικών νοσημάτων (ιλαρά, ανεμοβλογιά, μαγουλάδες, ερυθρά), δεν πέρασα ούτε γρίπη. Άντε κανένα κρύωμα κάθε δύο χρόνια στα 47 χρόνια μου.

   Μπολιάσατε τα παιδιά με ένα δηλητήριο για ένα βαρύ κρύωμα (κορονοϊό) που μέχρι και η ίδια η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί ότι είναι έτσι. Αφού αποδέχτηκε την μελέτη των Ελλήνων γενετιστών και μοριακών βιολόγων που περιγράφουν τον δολοφονικό μηχανισμό των σκευασμάτων αυτών. Και που είσαι ακόμα όταν τα παιδιά θα αρχίσουν να πέφτουν κάτω από καρκίνους σε κανά χρόνο.

 2. Εμείς πρίν 50 χρόνια περάσαμε ότι εποχιακή γρίπη υπήρχε, ιλαρά, κωκιτη, ανεμοβλογιά, παρωτιτηδα, κρυώματα και τα ξεπεράσαμε όλα με τη φροντίδα της μάνας και ενός γιατρού παθολόγου. Και βέβαια είναι καλό που υπάρχουν τα εμβόλια για όλες αυτές τις αρρώστιες αλλά κάπου το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών έχει γίνει ευάλωτο πάρα πολύ. Πλέον φυσάει και βήχουν μια βδομάδα.

 3. ναι κ. τα γιατροπολιτικά καθάρματα θέλουν να βάλουν το μ@@@@νο πάλι στα πρόσωπα ΜΑΘΗΤΩΝ. ΚΛΕΊΣΙΜΟ ΜΥΤΗΣ, ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΚΆΣΟΥΝ. ΟΙ. ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΡΕΡΝΟΥΝ ΛΥΣΣΑΞΑΝΕ ΝΑ ΞΕΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΝΕΟΛΑΊΑ. 8 ρομα, λαθροπιθηκια ουτε φόλες, ούτε μάσκα.
  θανατοςστουςγιατροπολιτικουςδολοφονους.

 4. Αποστειρωσαν οι εγκληματίες τα παιδιά με τις γαμω-μασκες δύο χρόνια, και που να αναπτύξουν τα παιδιά αντισώματα. Και τώρα, ότι κυκλοφορεί το κολλάνε.

 5. Τα μισά είναι μπολιασμένα χωρίς ανοσοποιητικό πλέον, αναμενόμενο απλό κρύωμα να τα τελειώνει.

Comments are closed.