ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΒΓΑΖΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ! “Όμηρος” το ΚΚΕ και η Αριστερά για να συνεχίζουν να είναι το δεκανίκι των υποχρεωτικών εμβολιασμών [ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]

Κοινοποίηση:
αρχείο λήψης (16)

Στην άθλια και ολοκληρωτική τακτική του για την υπόθεση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και των υπολοίπων μέτρων που ακολουθούν για την υποταγή της ελληνικής κοινωνίας ο Κούλης Μητσοτάκης βρίσκει σύμμαχο και δεκανίκι τους αριστερούς και τους κομμουνιστές. Τουλάχιστον στα ηγετικά επίπεδα των βολεμένων στελεχών και επαγγελματιών της πολιτικής. Αυτή είναι καθαρά πλέον μια πραγματικότητα που την βλέπουν όλοι και κανείς δεν μπορεί να την αποκρύψει. Ορισμένοι κάνουν απλώς ότι …παραβλέπουν και άλλοι βήχουν αμήχανα όταν χρειαστεί να έρθουν αντιμέτωποι με αυτό το θέμα. Λίγοι είναι αυτοί πάντως που ψάχνουν να βρουν “γιατί συμβαίνει” αυτό…

Βεβαίως η πρώτη και πιο εύκολη εξήγηση έχει να κάνει με λόγους είτε ιδεολογικούς, είτε ιδεοληπτικούς. Είναι για παράδειγμα αυτοί που πιάνουν την καραμέλα της “επιστήμης” έστω και αν τα επιχειρήματά τους πολλές φορές είναι αντίθετα με τις ίδιες τις βασικές επιστημονικές αρχές. Είναι κι αυτοί που κατά βάθος γοητεύονται από τις πρακτικές του Κούλη γιατί το μοντέλο που πάει να εφαρμόσει έχει σταλινικά πρότυπα. Τα πρότυπα του κόκκινου φασισμού!

Εκτός από τις εξηγήσεις αυτές υπάρχουν όμως και οι πιο …πεζές και ρεαλιστικές. Οι πιο άμεσες. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, αυτό που βλέπουμε είναι ότι το πιο “νομοταγές” κόμμα -παρά τα κάποια φραστικά πυροτεχνήματα που εξαπολύει κατά διαστήματα για την τιμή των όπλων και για τα προσχήματα- στην υπόθεση των εμβολιασμών δεν είναι άλλο από το Κομμουνιστικό Κόμμα. Η στάση του αυτή μάλιστα “τραβάει” κι άλλο προς την πλευρά του και τον ΣΥΡΙΖΑ που -ως πιο μεγάλο κόμμα- κάνει μεν περισσότερη φασαρία για την υποχρεωτικότητα αλλά λέει ανοικτά και επίσημα Ναι στο εμβόλιο, ώστε να βρίσκεται πιο κοντά στην “αριστερή ορθοδοξία”.

Σας αποκαλύπτουμε λοιπόν ότι όπως “κρατάει” ανοικτά το ΚΙΝΑΛ με τα χρέη του -όπως χρέη έχει και η ίδια η ΝΔ που τώρα κυβερνά- ο Κούλης “παίζει” και με τον Περισσό λόγω των μεγάλων χρεών και των τεράστιων ανοικτών οικονομικών υποχρεώσεων.

Για να είμαστε λοιπόν σαφείς έχουμε και λέμε:

Την ερχόμενη εβδομάδα η Εθνική Τράπεζα βγάζει σε πλειστηριασμό τον “Ριζοσπάστη” μαζί με την εταιρεία του ΚΚΕ που τον εκδίδει, την γνωστή Τυποεκδοτική. Όπως βλέπετε από το έγγραφο που αποκαλύπτουμε ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 21 Ιουλίου και έχει ανακοινωθεί – δημοσιευθεί από τις 27 Απριλίου. Επισπεύδων όπως βλέπετε αναφέρεται η “ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ”. Από εκείνη την ημερομηνία μάλιστα -όπως και πιο πριν αλλά τους τελευταίους μήνες με μεγαλύτερη ακόμη ένταση- βρίσκονται σε εξέλιξη και ένταση τα πάρε δώσε ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τους γέροντες του Περισσού για να βρεθεί μια “λύση”. Πρόσφατα ως γνωστόν από την κυβέρνηση -διότι δική της είναι η επιλογή και η απόφαση- τοποθετήθηκε νέος διοικητής στην Εθνική Τράπεζα ο πρώην α΄νθρωπος του Σημίτη και υπουργός Οικονομικών μετά τον Στουρνάρα στην μνημονιακή κυβέρνηση του Σαμαρά και του Βενιζέλου Γκίκας Χαρδούβελης. Ο Σημιτάνθρωπος λοιπόν που έστελνε ….σπαστά και κρυφά τα λεφτά του στο εξωτερικό για να τα “σώσει” το 2012, είναι αυτός που ανέλαβε τις τελευταίες εβδομάδες σύμφωνα με τις πληροφορίες πιο ενεργό “ρόλο” για να βρεθεί κάποια “λύση” όσο πλησιάζει η ημέρα του πλειστηριασμού. Μια λύση η οποία θα μπορούσε όπως λένε ορισμένοι να είναι μια προσωρινή αναβολή, ένα πάγωμα της διαδικασίας. Και με αυτόν τον τρόπο ή κάποιο άλλο το ΚΚΕ να παραμένει “όμηρος” του Μητσοτάκη, να κάνει …λελογισμένη αντιπολίτευση και ταυτόχρονα να λειτουργεί ως “αμορτισέρ”, όπως το λένε, σε κρίσιμα και μεγάλα θέματα που η λαϊκή οργή απειλεί να γίνει ανεξέλεγκτη. Ήδη έχουμε δει ότι το ΚΚΕ κάνει “συστημική” αντιπολίτευση στα κοινωνικά και εργασιακά θέματα, κάνει πλάτες επί της ουσίας στην κυβέρνηση στα εθνικά θέματα τόσο με την Τουρκία όσο και με τα Σκόπια ενώ γίνεται τώρα απροκάλυπτα δεκανίκι στο νεοταξικό έγκλημα του “τρυπήματος” των ανθρώπων και της μαζικής γενοκτονίας του παγκόσμιου πληθυσμού.

kke1

Η εκδοτική εταιρεία του ΚΚΕ, άλλοτε κραταιά, το 2012 είχε υποβάλλει πρώτη φορά αίτηση υπαγωγής της στον Πτωχευτικό Κώδικα (άρθρο 99), ενώ το 2014 έφτασε ένα βήμα πριν την κατάθεση αίτησης πτώχευσης, αφού ήδη είχε προχωρήσει σε κύματα απολύσεων των εργαζομένων της. Έτσι ο Ριζοσπάστης ως εφημερίδα τυπωνόταν στο μεταξύ αλλού, αλλά και οι δύο τίτλοι -της εφημερίδας και της εταιρείας- είναι εμβληματικοί για το Κομμουνιστικό κόμμα και άρρηκτα συνδεδεμένοι με την ιστορία και την παράδοσή του.

Σημειώνουμε ότι αρχικά η Εθνική Τράπεζα έβγαλε στο σφυρί τις εγκαταστάσεις και τις εκτυπωτικές μονάδες της Τυποεκδοτικής στο Κρυονέρι, η οποία ανήκει στον ΚΚΕ και εκτύπωνε –μεταξύ άλλων– τον «Ριζοσπάστη» στις 7 Ιουνίου του 2019. Ο πλειστηριασμός εγινε για οφειλή ύψους 250.000 ευρώ, η οποία αποτελεί μέρος της συνολικής απαίτησης της Εθνικής Τράπεζας που ανέρχεται σε 3.100.681,93 ευρώ. Σύμφωνα με την έκθεση κατάσχεσης, είναι 11 κτιριακά συγκροτήματα με συνολικό εμβαδό 19.581,90 τ.μ. σε οικόπεδο 33,3 στρεμμάτων με δεντροφύτευση για να υπάρχει ιδιωτικότητα και εκτεταμένη ασφαλτόστρωση. Ο εν λόγω χώρος διαθέτει συστήματα ασφαλείας, ράμπες, γεφυροπλάστιγγα, γεώτρηση, 146 θέσεις στάθμευσης και πέντε για φορτηγά, ενώ έχει δημιουργηθεί και γήπεδο μπάσκετ. Η τιμή της πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στα 7.607.000 ευρώ. Παράλληλα την ίδια μέρα σε πλειστηριασμό βγήκαν και οι εκτυπωτικές μονάδες, οι οποίες βρίσκονται εκτός λειτουργίας εδώ και χρόνια, αντί 1.538.880 ευρώ. Από τότε όμως η διαδικασία παίρνει κάθε φορά αναβολή…

Από την εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Πριν μερικά χρόνια έγιανα απολύσεις στον Ριζοσπάστη. Τότε προσπαθούσαν αυτοί που απολύθηκαν να πάρουν αποζημίωση, γνωρίζει κάποιος να μας πει αν τελικά έχουν πάρει την αποζημίωση ?
    Για του ιδιώτες οι σύντροφοι λένε να γίνει αύξηση των μισθών, όσοι εργάζονται τους ομίλους των συντρόφων έχουν αυξημένες αποδοχές ?…………………

  2. Δηλαδή το Οικονομικό μοντέλο των συντρόφων τους έφερε χρεωκοπία ?
    Από τη στιγμή που τα κόμματα δεν μπορούν να διαχειριστούν τα οικονομικά τους πως θα διαχειριστούν τα οικονομικά της Χώρας ? ……………….

  3. Ας κλείσει το κωλομαγαζο. Να κλείσει και το άχρηστο κι επιζήμιο ΚΚΕ. Δεν θα λείψουν σε κανέναν.

Leave a Response