ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ: «ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ» – ΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΤΩΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Κοινοποίηση:
farmaka-elleipseis

Ολοένα και αυξάνονται οι ελλείψεις των φαρμάκων το τελευταίο διάστημα, με τους φαρμακοποιούς να δίνουν αγώνα, ώστε να βρουν στους ασθενείς τα απαραίτητα σκευάσματα.

Ανάμεσα σε εκείνα που βρίσκονται σε έλλειψη είναι τα αναλγητικά, όπως Panadol, οι παιδικές αντιβιώσεις (Amoxil 500mg, Augmentin 475mg), τα παιδικά εμβόλια, τα αντιεπιληπτικά, η ενέσιμη ινσουλίνη (π.χ. Ozempic), φάρμακα για τη θεραπεία του θυροειδούς, αγχολυτικά, οφθαλμικές αλοιφές (Tobradex pom, Tobrex pom), κρέμες κορτιζόνης (Fucidin, Fucicort) και εισπνεόμενα.

«Κάθε μέρα ξυπνάμε και λέμε ποιο θα είναι το επόμενο ελλειπτικό που θα ψάχνουμε σαν κρυμμένο θησαυρό», εξηγεί η αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων Βανέσσα Λαζαροπούλου και συνεχίζει:

«Πολλά φάρμακα βρίσκονται σε έλλειψη. Ακόμα κι όταν τα παραλαμβάνουμε σε πολύ λίγα κομμάτια, κι αυτό έλλειψη είναι για εμάς. Δεν μπορούμε να καλύψουμε από τους 10 ασθενείς που θα έρθουν και τους 10, μπορεί να καλυφθεί μόνο ο ένας. Είναι δύσκολο να καλύψουμε τη φαρμακευτική πορεία του ασθενούς».

«Η αμοξικιλλίνη ήταν το πιο δυσεύρετο φάρμακο φέτος»
Πλέον, οι φαρμακοποιοί σε καθημερινή βάση προσπαθούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο, αφού όταν κάποιος έχει σε διάθεση ένα φάρμακο και δεν το χρειάζεται το δίνει σε συναδέλφους του.

Παράλληλα, σοβαρές είναι οι ελλείψεις στα παυσίπονα για ασθενείς που νοσούν από καρκίνο, αλλά και στις παιδικές αντιβιώσεις. «Πάνω σε όλες τις εξάρσεις ιώσεων που είχαμε τον χειμώνα, η αμοξικιλλίνη ήταν το πιο δυσεύρετο φάρμακο φέτος στα φαρμακεία μας», κατέληξε η κ. Λαζαροπούλου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ?
    ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ …ΟΠΩΣ Ο ΒΕΓΓΟΣ ΧΑ
    ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑ

  2. Oι γιατράκηδες με τις μίζες και με τα φακελάκια από την εκβίαση ασθενών και οι φαρμακάδες με το κλειστό επάγγελμα. Τι άλλο θέλετε ρε καλόπαιδα;
    Ο κούλης έλεγε πριν μια βδομάδα στη Βουλή για ισότητα. Ποια ισότητα; Κανένας νέος φαρμακοποιός δεν μπορεί να εργαστεί, οι παλιοί έχουν κλειστό επάγγελμα και έχουν μετατραπεί σε μπακάληδες και δεν θέλουν καμία επαφή με ευθύνες και με την επιστήμη, μόνο ταμείο. Ποια ισότητα; Κανένας δικηγόρος δεν επιτρέπεται να συντάξει συμβόλαια, μόνο μερικοί συμβολαιογράφοι (δικηγόροι με κλειστό επάγγελμα). Ποια ισότητα ρε κούλη; Μόνο ισότητα στους γκέιδες θέλει ο κούλης για να πάρουν ανήλικα.

  3. Χρυσές δουλειές έκαναν στην πανδημία με μάσκες και τεστ όπως ανέφεραν και άλλοι, καθόλου τυχαίο πάντως που υπάρχουν ελλείψεις σε βασικά φάρμακα, ο υπουργούλης υγείας τι κάνει? σφυράει αδιάφορα για να μας ξεκάνει και με αυτόν τον τρόπο?

  4. Κλειστό επάγγελμα, πουλάμε μαύρα κρατικές Άδειες, κληρονομούμε στα παιδιά μας την κρατική Άδεια, αγοραστά.. πτυχία… από ιταλοβουλγαρορουμανίες ώστε να μπορούμε να πάρουμε την κληρονομιά… και αντισυνταγματικά πληθυσμιακά κριτήρια για όλους τους άλλους φαρμακοποιούς. Και μιλάτε;

  5. Ρε βλάκα Έλληνα τούβλο εδώ και δύο ημέρες εγώ δεν πήρα την θεραπεία μου για την καρδιά ασθενής άνθρωπος γιατί δεν υπάρxει η αγωγή.Τα φαρμακεία εσύ τα πληρώνεις και οφείλουν να διαθέτουν τα πάντα για την υγεία σου.Τα άρπαξαν από τον Covid – 19 δεν αμφιβάλλει κανένας αλλά τι θα πει αυτό όμως ότι πρέπει να πεθάνουμε από έλλειψη φαρμακευτικής αγωγής;Η μήπως επειδή εσύ είσαι καλά δεν σε ενδιαφέρουν οι άλλοι Έλληνες που διαθέτουν προβλήματα υγείας.

  6. Οι φαρμακοπώλες κλαίγονται γιατί σταμάτησε το πάρτυ με τον κόβιντ που πλούτισαν από το τίποτα…. Η πιο άχρηστη και χρυσοπληρωμένη κάστα της χώρας, κλειστό επάγγελμα που είναι απλά μερικά ράφια και κανά ψυγείο να πουλάνε προϊόντα άλλων, με συνταγή άλλων, οι ίδιοι δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για τίποτα, απλά πωλητές είναι. Και παρόλα αυτά τους πληρώνουμε χρυσούς ακόμα….

  7. Συμφωνώ με το σχόλιο που λέει για τα φράγκα που έβγαλαν με τις μάσκες και τα τεστ για την ψευτοπανδημία. Εκεί κάνανε μόκο και συνέπραξαν με την καθεστωτική κυβέρνηση του λοατκι Κούλη. Τώρα είναι αργά για δάκρυα. Υστ. Ταμπον να έχουν διαθέσιμα γιατί τώρα με το νέο νόμο ξαφνικά οι “γυναίκες” αυξήθηκαν στον πληθυσμό. Ποιός ξέρει, μπορεί κανένας κουλης να τη δει κουλα και να ζητήσει ταμπον και σερβιέτα.

  8. με τα τεστ κοροϊδοιού, εμβόλια και μάσκες μια χαρά σας χρηματοδότησε το καθεστώς, τώρα τελειώνει η μάσα σας μάλλον, να ζήσετε με τις καταθέσεις σας….

  9. Πεταει ο καθε εμπιρας τι φουμαρο του και νομιζει οτι ειμαστε ολοι ζομπι εμβολιασμενα.Ποσα εκατομμυρια βγαλατε απο τις μασκες και τα τεστ της απατης…ουτε σεις οι ιδιοι δε γνωριζετε. Ναι,για τους ασθενεις ζειτε και σεις,γι αυτους πονατε… Αλλα εχετε δικιο, οσο υπαρχουν αστοιχειωτοι ,που χαφτουν τα ψεμματα του καθε βασιλακοπουλου,εσεις θα κανετε παρτυ

    1. ακριβώς, +1000, πέφτανε τα 10ευρα και 5ευρα βροχή στο ταμείο τους. και κάνανε και κήρυγμα.
      και σιγά μην σκοτίζονται τάχα για τις ελείψεις, έχουν καβάντζα και όπου είναι να βαρέσουν θα βαράνε οι φαρμακοτρίφτες. πραιτωριανοί κι αυτοί, και χειρότεροι κι από τους γιατρούς.

Comments are closed.