ΣΑΛΟΣ! «Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΕΡΤ προανήγγειλε στον πρέσβη της Κύπρου ότι θα “θάψει” τη συμμετοχή της στην Eurovision…»

Κοινοποίηση:
zoulas-scaled-1-1536x1022

Σε μια απίστευτη ενέργεια προχώρησε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας παραβιάζοντας κάθε κανόνα του διαγωνισμού, έχοντας μελλοντολογικό χάρισμα ενημέρωσε τον πρεσβευτή τη Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Σταύρο Αυγουστίδη, ότι «όσον αφορά τη φετινή συμμετοχή της Κύπρου στον διαγωνισμό της Eurovision, η ΕΡΤ δεν θα δώσει υψηλή βαθμολογία στην κυπριακή συμμετοχή». Πέρα από το προφανές ότι παραβιάζοντάς οι κανόνες του διαγωνισμού, πως είναι δυνατόν ο κ. Ζούλας να γνωρίζει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της επιτροπής; Αλλά δημιουργείται και ένα ζήτημα αν υπάρχει κάτι άλλο στην ατζέντα της Ελλάδας απέναντι στην Κύπρο.

Το θέμα αποκαλύπτει σαββατιάτικη εφημερίδα, η οποία γράφει:

«Εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα πια, έρχεται το επίσημο έγγραφο που υπογράφει ο πρεσβευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Σταύρος Αυγουστίδης, για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα, να σε αφήσει… ενεό. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για την επίσημη ενημέρωση του πρεσβευτή προς το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, τα υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και άλλους επίσημους φορείς, για την επίσκεψή του στις 21 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, σύμφωνα με τον πρεσβευτή, ο Ζούλας αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα της… Γιουροβίζιον, τονίζοντας ότι «όσον αφορά τη φετινή συμμετοχή της Κύπρου στον διαγωνισμό της Eurovision, η ΕΡΤ δεν θα δώσει υψηλή βαθμολογία στην κυπριακή συμμετοχή». Προανήγγειλε, δηλαδή, ξεκάθαρα, το αποτέλεσμα της ελληνικής κριτικής επιτροπής, η οποία τον Φεβρουάριο δεν είχε καν συσταθεί, για μια ψηφοφορία που θα γινόταν τρεις μήνες μετά.

Το θέμα δεν είναι ακριβώς ασήμαντο. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ευρωπαϊκής ένωσης ραδιοτηλεοπτικών φορέων (EBU) που διέπουν τον κανονισμό, δεν ψηφίζει η ΕΡΤ, όπως ανέφερε ο Ζούλας στον πρεσβευτή της Κύπρου, αλλά οφείλει να συστήσει μια ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, που απαγορεύεται ρητά να αποτελείται από εργαζομένους της κρατικής τηλεόρασης, προκειμένου να αξιολογήσει τις συμμετοχές με καλλιτεχνικά και μόνο κριτήρια, χωρίς να επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες. Οπότε απορεί κανείς πώς ακριβώς ήξερε ο Ζούλας από τότε το αποτέλεσμα μιας τέτοιας αξιολόγησης. Εκτός αν διαθέτει κάποιο ταλέντο στη μελλοντολογία ας πούμε ή μια μαγική κρυστάλλινη σφαίρα…

Η συγκεκριμένη ενέργεια του Κωνσταντίνου Ζούλα αποτελεί παραβίαση των κανόνων ηθικής (code of ethics) της ευρωπαϊκής ένωσης ραδιοτηλεοπτικών φορέων (EBU), της οποίας μέλος είναι η ΕΡΤ και οι οποίοι ξεκάθαρα αναφέρουν «ότι οι διοικήσεις των μελών της EBU οφείλουν να λειτουργούν με τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια, αποτελεσματικότητα, νομιμότητα και ουδετερότητα». Κι όλα αυτά επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη.»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Πριν πεις οτιδήποτε κρατικοδίαιτε χαλβά θρασκια ρώτησες τον Έλληνα φορολογούμενο που σε πληρώνει;

Comments are closed.