Ρόδος: ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για τον βιασμό της 8χρονης – Τι αναφέρει η πρόεδρος του ιδρύματος που φιλοξενείται η μικρή

Κοινοποίηση:
ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η υπόθεση βιασμού ενός 8χρονου κοριτσιού στην κοινωνία της Ρόδου. Σημειώνεται ότι το παιδί φιλοξενείται σε προνοιακή δομή της Ρόδου, ενώ με εισαγγελική διάταξη αφαιρείται προσωρινά η επιμέλεια από τους γονείς.

Την ίδια ώρα αναμένονται να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου οι εκθέσεις της δεύτερης εξέτασης του ιατροδικαστή και της παιδοψυχολόγου. Ακόμα αναμένεται η εξέταση και της κοινωνικής λειτουργού, η οποία θα αφορά τη διαβίωση των ανήλικων παιδιών.

«Το παιδί φιλοξενείται από την Τρίτη το απόγευμα στο παράρτημα παιδικής προστασίας σύμφωνα με την εισαγγελική διάταξη η οποία αναφέρει ότι αφαιρείται προσωρινά επιμέλεια της ανήλικης δύο γονείς. Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να γίνει εισαγωγή προκειμένου να υποβληθεί σε όλες εξετάσεις για τα μεταδιδόμενα νοσήματα και υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού. Στη συνέχεια ήρθε στην δομή μας, την είδα για 5 λεπτά χθες» σημείωσε σε αποκλειστικές δηλώσεις στο MEGA και στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» η Μαρία Κορακάκη, πρόεδρος των Προνοιακών Ιδρυμάτων της Ρόδου, όπου φιλοξενείται η 8χρονη.

Σύμφωνα με την ίδια, η κοινωνική υπηρεσία μετέφερε την ανήλικη στην δομή. Όσον αφορά την αφαίρεση της επιμέλειας της 8χρονης και από τους δύο γονείς, η κυρία Κορακάκη τόνισε ότι «ο εισαγγελέας έχει το δικαίωμα σε ξέρει και έχει περίπτωση να διατάξει μέτρα για την σωματική ψυχική υγεία ενός παιδιού υπάρχει βάση και να κρίνει και να εκδώσει την διάταξη αυτή».

«Μιλάμε για πολύ σοβαρή υπόθεση που αφορά ένα ανήλικο παιδί που σημαίνει πρέπει να προσεγγίζουμε την υπόθεση αυτή με πολύ μεγάλη προσοχή. Η κοινωνική υπηρεσία και ψυχολογικά και χειριστούν την κατάσταση. Μιλάμε για ένα παιδί οχτώ ετών που βρέθηκε σε ένα άγνωστο περιβάλλον δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί» πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε η κυρία Κορακάκη από τη στιγμή που υπάρχει αφαίρεση επιμέλειας από τους δύο γονείς, δεν έχει δικαίωμα επικοινωνίας με το παιδί κανένας συγγενής.

Το χρονικό της υπόθεσης
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται την προηγουμένη εβδομάδα, όταν η 8χρονη μεταφέρθηκε με αιμορραγία στο νοσοκομείο της Ρόδου. Φέρεται επίσης να είχε προηγηθεί ανώνυμη καταγγελία, μέσω επιστολής στην τοπική Αστυνομία.

Ο ιατροδικαστής αποφανθεί ότι στο σώμα και σε απόκρυφα σημεία του παιδιού υπάρχουν ενδείξεις κακοποίησης, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί ο τρόπος που προκλήθηκαν.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα, ενώ αφαιρέθηκε προσωρινά η επιμέλεια από την μητέρα της.

Ο σύντροφος της μητέρας της 8χρονης αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή. Η μητέρα του κοριτσιού αποκάλυψε ότι το παιδί παραπονιόταν ότι πονάει εδώ και περίπου έναν χρόνο. «Νόμιζα στην αρχή ότι ήταν της φαντασίας της… στην τελική δεν ήταν αυτό, ήταν κάτι άλλο» σημείωσε σε συνέντευξή της η μητέρα της 8χρονης.

Παράλληλα, ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτος για κατηγορούμενος, έδωσε ενώπιον αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο παππούς του 8χρονου παιδιού.

Ο παππούς του παιδιού δεν είχε καταθέσει στο πλαίσιο της προανάκρισης και ούτε υπήρχε παραγγελία για τη λήψη καταθέσεως από εκείνον. Ο παππούς στην ανωμοτί κατάθεσή του πιθανολόγησε ότι δράστης είναι ο σύντροφος τη κόρης του, αφήνοντας μάλιστα και υπονοούμενα για το ίδιο του το παιδί.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να εξεταστεί η 8χρονη και από γυναικολόγο, γιατί ακόμα δεν έχουν καταλήξει ποια είναι η κακοποίησή του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: