Ρωσία: Φωτιά σε αποθήκη καυσίμων μετά από επίθεση ουκρανικού drone

Κοινοποίηση:
russia.kremnlino

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Σμολένσκ στη δυτική Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι ουκρανικό drone έπληξε αποθήκη καυσίμων κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά, ενώ απωθήθηκε επίθεση με στόχο το κέντρο της περιοχής.

Από τις αρχές του έτους, η Ουκρανία έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις κατά διυλιστηρίων πετρελαίου στη Ρωσία, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα ενεργειακά έσοδα της Μόσχας και τα χρήματα που μπορεί να δαπανήσει για τον στρατό της.

Στην περιοχή του Σμολένσκ δεν υπάρχουν μεγάλα διυλιστήρια πετρελαίου.

Ο κυβερνήτης Βασίλι Ανόχιν δήλωσε μέσω της εφαρμογής Telegram ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) χτύπησε ενεργειακή μονάδα στην περιοχή Κάρντιμ στις 02.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), πλήττοντας δεξαμενή καυσίμων και λιπαντικών. Δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών των δυνάμεων αντιαεροπορικής άμυνας, το αεροσκάφος καταρρίφθηκε. Ωστόσο, λόγω των θραυσμάτων που έπεσαν, ξέσπασε φωτιά σε δεξαμενή με καύσιμα και λιπαντικά», δήλωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν είναι σαφές εάν υπάρχουν τραυματίες.

«Επί του παρόντος απωθήθηκε προσπάθεια για επίθεση κατά στόχου στο έδαφος του κέντρου της περιφέρειας. Παρακαλώ, παραμείνετε ψύχραιμοι και μην βιντεοσκοπείτε το έργο των δυνάμεων αντιαεροπορικής άμυνας. Οι υπηρεσίες διάσωσης και επιβολής του νόμου βρίσκονται επί τόπου για την ασφάλειά σας», έγραψε ο ίδιος σε ξεχωριστό μήνυμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: