Ρωσία: Ουκρανός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για “κατασκοπεία”

Κοινοποίηση:
rosıajpg

Δικαστήριο της ρωσικής περιφέρειας Μπριάνσκ, στα σύνορα με την Ουκρανία, καταδίκασε σήμερα Ουκρανό σε κάθειρξη 12 ετών για “κατασκοπεία”, ανακοίνωσαν σήμερα οι ρωσικές αρχές.

Ο άνδρας αυτός ουκρανικής υπηκοότητας, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, κρίθηκε χθες, Τετάρτη, ένοχος ότι “μετέφερε” πληροφορίες που χαρακτηρίζονταν κρατικά απόρρητα στις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών, διευκρίνισε η υπηρεσία Τύπου των δικαστηρίων της περιφέρειας Μπριάνσκ σε ανάρτηση στον λογαριασμό της στο δίκτυο Telegram.

Οι πληροφορίες αυτές αφορούσαν “την παρουσία των ενόπλων δυνάμεων” της Ρωσίας στην περιφέρεια Μπριάνσκ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο κατηγορούμενος “δήλωσε ένοχος και μετανόησε” σε δίκη που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με το δικαστήριο. Ωστόσο μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου.

Η ρωσική δικαιοσύνη καταδικάζει συχνά Ρώσους ή ξένους πολίτες που κατηγορούνται ότι παρείχαν πληροφορίες στην Ουκρανία, στην οποία οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν πριν από λίγο περισσότερο από δύο χρόνια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: