Ρωσία: Επιστρέφει σήμερα στη Γη το κινηματογραφικό συνεργείο που έκανε γυρίσματα ταινίας στο διάστημα

Κοινοποίηση:
soyuz_ms18_launch

Επιστρέφει σήμερα στη Γη το κινηματογραφικό συνεργείο που έκανε γυρίσματα ταινίας στο διάστημα.
Ένα κινηματογραφικό συνεργείο, που αποτελείται από τον κοσμοναύτη Όλεγκ Νοβίτσκι, τον σκηνοθέτη Κλιμ Σιπένκο και την ηθοποιό Γιούλια Πέρεσιλντ μεταφέρθηκε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στο διαστημόπλοιο Soyuz MS-18 προκειμένου να επιστρέψει στη Γη, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (17/10).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της NASA, οι προαναφερθέντες αποχαιρέτησαν τους Ρώσους κοσμοναύτες Πιοτρ Ντουμπρόφ και Άντον Σκαπλέροφ, τους Αμερικανούς αστροναύτες Μαρκ Βάντε Χάι, Σέιν Κίμπροου και Μέγκαν ΜακΆρθουρ, τον Ιάπωνα Ακιχίκο Χοσίντε και τον Γάλλο Τομ Σαντ.

Πάντως, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Roscosmos, η επιστροφή του κινηματογραφικού συνεργείου στη Γη αναμένεται να γίνει στις 07:35 π.μ. (ώρα Ελλάδας), με το Soyuz MS-18 να προσγειώνεται περίπου 148 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Τζεζκαζγκάν, στο Καζακστάν.

Υπενθυμίζεται πως ο Κλιμ Σιπένκο και η Γιούλια Πέρεσιλντ πέταξαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με το διαστημόπλοιο Soyuz MS-19, συνοδευόμενοι από τον κοσμοναύτη Άντον Σκαπλέροφ, και για 12 ημέρες έκαναν τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας μεγάλου μήκους στο διάστημα που φέρει τον τίτλο «Challenge».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response