Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν χορηγήσαμε ποτέ διαζεπάμη στην Τζωρτζίνα» λέει ο διοικητής του Καραμανδάνειου

Κοινοποίηση:
tzortzina-patra-katagelia

Απαντήσεις σχετικά με την ουσία διαζεπάμη που φαίνεται να αναζητούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου λίγο μετά την εισαγωγή της μικρής Τζωρτζίνας στις 8 Απριλίου του 2021 επιχείρησε να δώσει τόσο ο διοικητής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου όσο και ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

Ο διοικητής Καραμανδανείου, Παύλος Αθανασόπουλος, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» και κατέρριψε τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι δόθηκε από το νοσοκομείο. Ο κ. Αθανασόπουλος είπε χαρακτηριστικά πως: «Όχι, όχι, δεν χορηγήθηκε ποτέ, καμία από τις 4 μέρες. Το παιδί απ΄όσο γνωρίζω δεν έκανε καθόλου σπασμούς εδώ πέρα, δεν έκανε καθόλου σπασμούς. Της κάναμε κάποιες εξετάσεις. Και ο νευρολόγος και ο καρδιολόγος την είδε. Ο δε νευρολόγος της είχε κάνει και ηλεκτροεγκεφαλογράφημα και τα λοιπά, και όλες οι εξετάσεις, και οι αιματολογικές, και τα πάντα. Δεν είχε φανεί κάτι, ήταν όλες αρνητικές».

Σημείωσε πως: «Το παιδί έμεινε μέσα 4 μέρες από όσο θυμάμαι. Όταν ήταν να πάρει εξιτήριο, ξαφνικά άρχισε να έχει συμπτώματα, πονόκοιλο, τάση προς έμετο, και μία ελαφρά δύσπνοια, στην οποία χορηγήθηκε ρινικό οξυγόνο και στη συνέχεια έπαθε ανακοπή, στην οποία έγινε ΚΑΡΠΑ περίπου στα 50 λεπτά και επανήλθε. Και πήγε στο Ρίο».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο αν του κινήθηκαν υποψίες μετά την ανακοπή, λέγοντας πως «εννοείται. Εννοείται αυτό. Χωρίς να υπάρχουν προβλήματα σε θέματα υγείας, και τα λοιπά, και όλα αυτά στο παιδί, εννοείται. Και απ΄τη στιγμή που είχε μείνει μέσα τις πρώτες μέρες και από το ότι τα συμπτώματα που μας έλεγε η μητέρα ήταν συγκεκριμένα, και εμείς δεν βρήκαμε κάτι, ε βέβαια και μας κινήθηκαν υποψίες. Γι΄αυτόν τον λόγο, ενημερώσαμε στη συνέχεια και τον κ. Ηλιάδη από το Ρίο, που το παιδί θα συνέχιζε την νοσηλεία του».

Για το εάν ενημερώθηκαν οι Αρχές, δήλωσε πως: «Όχι δεν ενημερώθηκαν οι Αρχές. Με τί αποδείξεις να ενημερώσουμε τις αρμόδιες αρχές; Τί να πούμε; Εάν υποψιαστούμε κάτι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, τότε παίρνουμε τις αρχές. Δηλαδή σε ξυλοδαρμούς, σε εγκαύματα σε τέτοια».

«Τώρα εάν ένα παιδί έπαθε ανακοπή, θα ψάξουμε να βρούμε την αιτία που έπαθε ανακοπή. Είχαμε κάνει καρδιολογική εκτίμηση στο Ρίο, γιατί στο Ρίο είναι ο καρδιολόγος που κάνει τις εκτιμήσεις τις παιδιατρικές, και μας είχε πει ότι δεν έχει δει κάτι, του είχε κάνει και υπέρηχους και τα πάντα, δεν έβλεπε κάτι στο παιδί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κάτι δεν πρέπει να ψαχτεί, υπάρχουν πολλές αιτίες που προκαλούν ανακοπή».

«Το παιδί έπαθε ανακοπή, και προσπάθησε πάρα πολύ ο αναισθησιολόγος και όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω του να το επαναφέρουν. Το κατόρθωσαν μετά από 50 λεπτά και μετά μεταφέρθηκε στο Ρίο. Μας είχε κινηθεί η περιέργεια γιατί ήταν το 3ο παιδί. Κάτι συνέβαινε, δεν ήταν τυχαίο», πρόσθεσε.

Επεσήμανε πως: «Ιδίως η Τζωρτζίνα που ήταν το μεγαλύτερο παιδί και μέχρι τώρα δεν είχε ενδείξεις από πλευράς υγείας ότι είχε προβλήματα. Είχε ξανανοσηλευτεί το παιδί και δεν είχε διαπιστωθεί ποτέ κάποιο πρόβλημα».

Τι είπε ο Λέων για τη διαζεπάμη
«Με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης Μπουζιάνη γνωρίζουμε το τέλος της Τζωρτζίνας, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα να μάθουμε» ανέφερε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων και σημείωσε πως:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πρέπει να υπάρξει μελέτη των καταθέσεων των γιατρών και των ισχυρισμών της κατηγορουμένης, ώστε να αντιληφθούμε τι έχει συμβεί στη Τζωρτζίνα. Με την κατάθεση της ιατροδικαστικής έκθεσης της Τζωρτζίνας, γνωρίζουμε το τέλος του κοριτσιού, αλλά έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμα. Η Τζωρτζίνα είχε πλούσιο ιατρικό φάκελο που θα πρέπει να συναξιολογηθεί και να δούμε αν οι ισχυρισμοί της κατηγορουμένης συμβαδίζουν με τα ιατρικά δεδομένα», σημείωσε ο κ. Λέων.

«Μια ουσία που αίρει τις αντιστάσεις του θύματος»
«Οι ουσίες όπως η διαζεπάμη είναι ουσίες που χρησιμοποιούνται έχοντας υπνωτική δράση. Θα πρέπει να δούμε αν όντως υπάρχει αυτή η ουσία στη Τζωρτζίνα. Έχουμε χάσει τη δυνατότητα να διερευνήσουμε ουσίες από τη νεκροψία – νεκροτομή, αλλά δεν έχουμε χάσει αυτή τη δυνατότητα σε ό,τι αφορά στην εργαστηριακή διερεύνηση που μπορεί να γίνει από τις τρίχες της Τζωρτζίνας. Έτσι θα μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το αν έχουν χορηγηθεί διάφορες ουσίες», εξήγησε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «Η διαζεπάμη είναι μια ουσία που αίρει τις αντιστάσεις του θύματος».

«Η Τζωρτζίνα έφερε βηματοδότη – απινιδωτή. Οι ιατροδικαστές το αφαιρούμε πριν την ταφή και μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες. Εκτιμώ, αν δεν έχει γίνει, ότι θα πρέπει να ανασυρθεί το μηχάνημα αυτό», τόνισε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: