«Ρουκέτες» από Λουκασένκο – Έχουμε διαδηλωτές από Ολλανδία, Πολωνία και Ουκρανία

Κοινοποίηση:
loukasenko

 

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο κατηγόρησε εκ νέου ξένες χώρες για τις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που ακολούθησαν την επανεκλογή του, υποστηρίζοντας, χωρίς να παράσχει αποδείξεις, ότι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις προέρχονται από την Ολλανδία, την Πολωνία και την Ουκρανία, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Με ανακοίνωση χθες, ο 65χρονος πρόεδρος προειδοποίησε τους συμπατριώτες του να μην παίρνουν μέρος στις διαδηλώσεις και να μείνουν στα σπίτια τους.

Επέμεινε, επιπλέον, στους ισχυρισμούς του ότι εγκληματίες επανδρώνουν την πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων και θέλουν να χρησιμοποιήσουν παιδιά ως «τροφή για τα κανόνια».

«Μην βγαίνετε στους δρόμους. Πρέπει να κατανοήσετε ότι σας χρησιμοποιούν και τα παιδιά μας τα χρησιμοποιούν ως τροφή για τα κανόνια», τόνισε ο Λουκασένκο σε τηλεοπτική δήλωσή του.

«Σήμερα, άνθρωποι έχουν έρθει από την Πολωνία, την Ολλανδία, την Ουκρανία και τη Ρωσία. Η επίθεση εναντίον της πατρίδας μας έχει ήδη ξεκινήσει», υπογράμμισε, υπονοώντας ότι διαδηλωτές κατά του Κρεμλίνου προσπαθούν να προκαλέσουν φασαρίες.

Σήμερα, εξάλλου, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ρωσίας ανακοίνωσε πως η Λευκορωσία έστειλε πίσω μια ομάδα 32 Ρώσων υπηκόων, αφού τους είχε θέσει υπό κράτηση, κατηγορώντας τους ότι είναι μισθοφόροι που στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της Λευκορωσίας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας αστειεύτηκε ότι είναι ζωντανός και δεν έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Πρόσφατα, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο είχε περιγράψει τους διαδηλωτές ως άνεργους πρώην εγκληματίες, προκαλώντας τη λαϊκή οργή. Ο Λευκορώσος πρόεδρος δεν αναφέρθηκε στις βιαιοπραγίες της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους για έκτη συναπτή ημέρα σήμερα αξιώνοντας την παραίτηση Λουκασένκο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Εχει αρχίσει συστηματικά η βίαιη αλλαγή τής νόμιμης κυβέρνησης Λουκασένκο.Γίνεται ακριβώς τό ίδιο πού έγινε στήν κεντρική πλατεία τού Κιέβου Ουκρανίας τόν Μαιντάν στίς 31 Νοεμ.2013.Η Γερμανία είναι πάλι διοργανωτής τών επεισοδίων στήν Λευκορωσία.Αλλαξαν τό όνομα.Η γερμανική τηλεόραση λέι αντί γιά Weißrussland (Λευκορωσία) Belarus.Τό πρόεδρο Λουκασενκο λοιδορούν όλα τά γερμανικά κανάλια.Τόν ονομάζουν δικτάτορα.Απώτερος σκοπός είναι ο βίαιος εκδιωγμός τού προέδρου Λουκασένκο καί η εγκατάσταση νέας κυβέρνησης μέ πρωθυπουργό τήν Σβετλάνα Τιχανοσκάβια.Η Σβετλάνα πού αυτονομάστηκε νικήτρια τών εκλογών
    στήν Λευκορωσία,κατάφυγε στήν Λιθουανία.Πρωθυπουργός τής Λιθουανίας είναι η Ντάλια Γριμπαουσκάιτε φανατική μισέλλην.”ΟΙ έλληνες είναι τεμπέληδες” καί εχθρός τού Πούτιν.Ολα είναι προσχεδιασμένα.Θέλου νά χτυπήσουν καί τόν Πούτιν.
    Γιάννης Λάκων

  2. Ο τελευταίος δικτάτορας της Ευρώπης. Έχει τον λαό του να πεινάει, ενώ προετοιμάζει τον γιό του για διάδοχο.
    Γυναίκες από την Λευκορωσία εκδίδονται στην Ευρώπη για λίγα Ευρώ μόνο.

  3. ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΜΕΓΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΙΚ ΤΑ ΕΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΜΑΔ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙΣ

Leave a Response