Ρεσιτάλ τουρκικής προκλητικότητας: Στις 37 ανήλθαν οι παραβιάσεις

Κοινοποίηση:
f16

Σε ακόμη ένα κρεσέντο προκλητικότητας προχώρησε η Άγκυρα λίγο προτού το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας ανακοινώσει την απόφαση που ανοίγει τον δρόμο για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο καταγράφηκαν, συγκεκριμένα, την Πέμπτη, 37 παραβιάσεις από τρία τουρκικά αεροσκάφη. Στις τέσσερις ανήλθαν, την ίδια στιγμή, οι παραβάσεις.

Μεμονωμένα πέταξαν τρία κατασκοπευτικά CN-235, ενώ δεν σημειώθηκε κάποια εμπλοκή.

Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Νωρίτερα, την έντονη ανησυχία της Ουάσιγκτον για τις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ, τονίζοντας ότι η αμερικανική διπλωματία έχει καταστήσει απόλυτα σαφές τις θέσεις της στην Άγκυρα.

Όπως εξήγησε, οι γεωτρητικές δραστηριότητες της Τουρκίας σε συνδυασμό με την υπογραφή του μνημονίου κατανόησης με την κυβέρνηση της Τρίπολης αποτελούν αντιπαραγωγικές ενέργειες που δεν συμβάλουν στην σταθερότητα και στην ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου.

«Ήμασταν σαφείς για τις προσδοκίες μας στα ιδιωτικά μας μηνύματα και δημόσια, για το πώς θα περιμέναμε όλοι στην Ανατολική Μεσόγειο να συμπεριφέρονται και να υποστηρίζουν το Διεθνές Δίκαιο και να ενεργούν με τρόπο που να ευνοεί την ασφάλεια. Είμαστε αρκετά σαφείς στις συζητήσεις μας με τους Τούρκους εταίρους μας για τις ανησυχίες μας», σημείωσε ο Μάθιου Πάλμερ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με Έλληνες ανταποκριτές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Μας έχετε ζαλίσει κάθε μέρα με τις παραβιάσεις και τις αναχαιτίσεις.Ρίξτε τα λοιπόν τα γαμημενα τα μεμετια να τελειώνουμε!!!!!!! Τι παπαριτσες αναχαιτίσεις και μαλακίες. Πλάκωστε τους και ρίξτε τους. …….Αλλά τι να λέμε τωρα αφού παίρνετε διαταγές από το σταθμαρχείο του ΝΑΤΟ . Οπότε συνεχίστε να παιζετε το καθημερινό σας παιχνιδάκι.

Leave a Response