Ραφήνα: Έκρηξη σε ΑΤΜ τράπεζας – Γιατί οι διαρρήκτες έφυγαν με βαμμένα και άχρηστα χαρτονομίσματα

Κοινοποίηση:
σ σδφβφδ

Έκρηξη σε ΑΤΜ τράπεζας προκάλεσαν άγνωστοι διαρρήκτες τα ξημερώματα στη Ραφήνα και έκλεψαν τις κασετίνες με άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό.
Το περιστατικό συνέβη στις 03.45 σε ΑΤΜ που βρίσκεται εγκατεστημένο στο ΚΕΠ του δήμου Ραφήνας -Πικερμίου.

Ωστόσο, οι διαρρήκτες του ΑΤΜ έφυγαν με βαμμένα και άχρηστα χαρτονομίσματα, σύμφωνα με ενημέρωση της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς η λεία τους ήταν πράσινα, μοβ, κόκκινα 50ευρα και 20ευρα…

Αυτό οφείλεται στο Intelligent Banknote Neutralisation System, το λεγόμενο έξυπνο σύστημα αχρήστευσης τραπεζογραμματίων, με το οποίο εφοδιάζει τα ATM η Τράπεζα Πειραιώς. Έτσι οι απόπειρες των ληστών είναι εκ των πραγμάτων καταδικασμένες σε αποτυχία, καθώς η παραβίαση ενός ΑΤΜ με οποιοδήποτε τρόπο, θέτει σε λειτουργία το μηχανισμό και τα χαρτονομίσματα βάφονται, γίνονται άχρηστα και δεν «περνάνε» πουθενά. Μωβ, πράσινο, μπλε, κόκκινο ή μαύρο, είναι το έντονο μελάνι που χρησιμοποιείται και καλύπτει μεγάλη επιφάνεια, ενώ δεν καθαρίζεται. Με αυτό το έξυπνο σύστημα η τράπεζα εξουδετερώνει την αξία της λείας και άρα το κίνητρο για την κλοπή.

Το ΑΤΜ στο ΚΕΠ του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου ήταν εξοπλισμένο με το συγκεκριμένο σύστημα και έτσι οι δράστες έφυγαν στην ουσία με άδεια χέρια, αφού τα χαρτονομίσματα ήταν βαμμένα και επομένως άχρηστα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ψεματα η διαρηκτες δεν εχου παρει τιποτα απολητος τα χρηματα εχουν γινει σκονι

  2. ΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑΝΑ ΤΕΦΑΛ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ

Leave a Response