ΡΩΣΙΑ – ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ: ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΤΙΡΟΒΙΤΕΣ Ο ΦΗΜΙΣΜΕΝΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ WAGNER, RATΙBOR, ΜΑΖΙ ΜΕ 3.000 ΜΑΧΗΤΕΣ ΕΤΟΙΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Κοινοποίηση:
MAK

Η σχεδόν μυθική μορφή του διοικητή των Wagner, Ratibor εντάσσεται στους Τσετσένους μαχητές Akhmat – Μαζί με 3.000 μαχητές θα μεταβεί στο Kharkiv

Μία στρατηγική κίνηση για την οποία εργαζόταν συστηματικά και μεθοδικά πραγματοποίησε η Ρωσία.
Πρόκειται για μία κίνηση – ματ που θα την ενισχύσει σημαντικά στο πεδίο των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.
Ο επικεφαλής της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov ανακοίνωσε ότι ο σημαντικότερος διοικητής της oμάδας Wagner, ο φημισμένος Ratibor θα ενταχθεί στις ειδικές δυνάμεις των Akhmat και φέρνει μαζί του 3.000 εμπειροπόλεμους μαχητές.
Η συμφωνία επετεύχθη ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ του αναπληρωτή διοικητή του 2ου Σώματος Στρατού των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Apta Alaudinov, και του διοικητή των Wagner, Alexander Kuznetsov (Ratibor).
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας άναψε το πράσινο φως για την πρωτοβουλία.
Ο Kadyrov περιέγραψε για τον Ratibor ως

«έναν παλιό σύντροφο με τον οποίο είχε πολεμήσει δίπλα – δίπλα στο παρελθόν».

Δύο τάγματα Wagner στους Akhmat

Ο Τσετσένος διοικητής επιβεβαίωσε ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέθεσε κενές θέσεις των Akhmat στο σύνταγμα των Wagner.
Σύμφωνα με τον Alaudinov, οι Akhmat έχουν πλέον δύο τάγματα μαχητών από τους πρώην Wagner.
Ο Ratibor σημείωσε ότι δεν υπήρχε καμία προκατάληψη ως προς τους μαχητές Akhmat, είτε λόγω εθνικότητας, είτε εξαιτίας οποιουδήποτε άλλου κριτηρίου.
Θεωρεί μάλιστα ότι αυτή η ομάδα είναι η καλύτερη για τα υψηλά καθήκοντα που της έχουν ανατεθεί.
«Όπου μπορούμε θα πάμε με τους μαχητές μας για να αποδείξουμε την αποτελεσματικότητά μας στην εκτέλεση των καθηκόντων του κράτους».
wagenr_akhmat.jpeg
alaudinov.jpg
Όλα όπως στους Wagner

Σε ξεχωριστή δήλωσή του, ο Ratibor τόνισε ότι στο σύνταγμά του όλα θα είναι όπως στους Wagner και απηύθυνε προσκλητήριο και για άλλους μαχητές που θέλουν να συμμετάσχουν στην ειδική ομάδα.
Σύντροφος του Ratibor και παλιός διοικητής των Wagner με το κωδικό όνομα «Ο 13ος» τον χαρακτήρισε ως εξής: «Ο Ratibor είναι ένας ήρωας της Ρωσίας, με τον οποίο συμμετείχα σε πολλές επιθέσεις.
Κάποτε πήγα μαζί του με θύελλα στη Συρία και μόλις με ένα πολυβόλο!
Η Palmyra καταλήφθηκε υπό την ηγεσία του.
Όλοι οι μαχητές των Wagner απολαμβάνουν σεβασμό και ιδιαίτερη φιλοξενία στην Τσετσενία».
Ο Alaudinov αναδημοσίευσε τη γνώμη του Nikolai Dolgachev, στρατιωτικού ανταποκριτή του VGTRK, ο οποίος σημείωσε ότι πολλοί από τους μαχητές των Wagner έχουν ήδη επιστρέψει στο μέτωπο.
Σύμφωνα με τον Dolgachev, είναι σημαντικό να ξεπεραστεί το λεγόμενο «σύνδρομο της μίας τάφρου», όταν ο καθένας επαινεί μόνο τη δική του μονάδα και δεν είναι πολύ ευχαριστημένος με το πώς επιχειρούν οι άλλοι.
akhmat.jpeg

Το σύνταγμα του Ratibor στο Kharkiv

Το σύνταγμα του Ratibor πιθανότατα θα πάει για να πολεμήσει στο Kharkiv
Πρώην μαχητές Wagner πολεμούν τώρα στη Ρωσική Φρουρά και στο υπουργείο Άμυνας ως μέρος χωριστών μονάδων.
Ο αξιωματικός των Wagner Condottiero έγραψε στο Telegram ότι «ο Ratibor θα συγκεντρώσει περισσότερους ανθρώπους εάν χρειαστεί: Θα χρειαστεί πολύ σύντομα και δεν είναι ο μόνος που θα φέρει μαχητές».
Όλα δείχνουν ότι είναι θέμα εβδομάδων η μεγάλη ρωσική αντεπίθεση και οι 3.000 μαχητές υψηλής εξειδίκευσης θα φανούν εξαιρετικά χρήσιμοι.
Οι Akhmat βρίσκεται στις κατευθύνσεις Kramatorsk και Seversk ως μέρος του 2ου Σώματος Στρατού, αναφέρουν ουκρανικές πηγές.
wagner_b.jpg

Η μεγάλη συμβολή των Wagner στην κατάληψη του Bakhmut

Οι Wagner είχαν αναπτύξει 50.000 μαχητές κατά τη διάρκεια των μαχών για το Bakhmut (Artemovsk).
Ο ιδρυτής της PMC Wagner Yevgeny Prigozhin είχε πει τότε ότι οι μονάδες του έχασαν περίπου 20.000 ανθρώπους στις μάχες για την πόλη, οι μισοί από τους οποίους ήταν αιχμάλωτοι.
Το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2023, ο Prigozhin ανακοίνωσε στο κανάλι του στο Telegram ότι οι μονάδες του δέχθηκαν επίθεση.
Κατηγόρησε τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία για την επιδρομή και έστειλε τις μονάδες του με αυτοκινητοπομπή προς τη Μόσχα.
Το πρωί της 24ης Ιουνίου 2023, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σε διάγγελμά του, χαρακτήρισε αυτές τις ενέργειες ένοπλη εξέγερση και πράξη προδοσίας.
Η Ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών (FSB) άνοιξε ποινική υπόθεση εναντίον του Prigozhin.
Ο Prigozhin σταμάτησε την πορεία κοντά στο Serpukhov και επέστρεψε με τους μαχητές του στα στρατόπεδα.
Στις 27 Ιουνίου, η υπόθεση εναντίον του Prigozhin αποσύρθηκε λόγω σεβασμού για τις στρατιωτικές του ικανότητες.
Μερικοί από τους μαχητές Wagner μετέβησαν στη Λευκορωσία και μετά στην Αφρική.
Ο ίδιος ο Prigozhin σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στις 23 Αυγούστου 2023.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. ΡΙΞΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΠΟΥΤΙΝ

  2. Η ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΞΙΝΗ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΟΥΝ ΜΠΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ…. ΗΔΗ ΞΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΠΟΥ ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΡΩΣΟΙ…. ΚΑΙ ΘΑ ΞΙΝΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΟΤΙ ΟΟΟΟΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΑΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΑΙΖΑΝ ΦΙΔΙΑ ΣΤΟ ΚΟΡΦΟ ΤΟΥΣ…. ΦΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ…. ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΚΑΙ Ο ΠΙΣΤΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΧΤΟΝ ΕΞΑΠΑΤΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟ Η ΤΟΝ ΑΠΙΣΤΟ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ…. ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ…. ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…..

    1. Ρε συ Σαββατογεννημενε που σε γουσταρω κ ολας , η Ρωσια ειναι τεραστια κ οπως εχουμε εδω Ελληνες Μουσουλμανους ετσι εχουν κ αυτοι . Ρωσοι ειναι ολοι τους κ μεταξυ τους δεν εχουν προβληματα . Αν πας στο Καζαν συνυπαρχουν Ρωσοι με διαφορετικες θρησκειες ειρηνικα κ πολιτισμενα . Το προβλημα δεν ειναι οι Μουσουλμανοι ( δεν μιλαω για Τουρκους , Αζερους κλπ ουτε αυτοι τους πανε ) αλλα αυτοι που τους χρησιμοποιουν στην Ευρωπη κ στις ΗΠΑ , στην Δυση γενικοτερα για να περασει η Ατζεντα . Αυτα τα Καθαρματα θελουν σφαξιμο . Τελος η ΑΚΧΜΑΤ κ οι Νταγκεστανοι δεν εχουν πειραξει Ουκρανο Χριστιανο εκτος απο τους Ναζι που τους κρεμουν αναποδα . Η Ελλαδα γεμισε Μουσουλμανους γιατι τους εφεραν οι 300 Αργυρωνητοι Απατεωνες που εχουν γινει ζαμπλουτοι απο τα Αφεντικα τους , δεν ηρθαν μονοι τους . . .

Comments are closed.