ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ! Ο ΕΦΕΤ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ “ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ”! ΛΟΥΚΕΤΟ; ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ;

Κοινοποίηση:
εργοστασιο

Συγχρόνως ο ΟΠΕΚΑ αναστέλλει τη διανομή των σχολικών γευμάτων. Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με τα σχολικά γεύματα που προκάλεσαν τροφική δηλητηρίαση στους μαθητές…

Φρένο βάζει ο ΕΦΕΤ σε οποιοδήποτε σενάριο άμεσης επαναλειτουργίας του καμένου εργοστασίου της «Γιαννίτσης Group», καθώς όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του LamiaReport, αναστέλλει τη λειτουργία του μέχρι νεοτέρας.

Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, έκριναν σκόπιμο να αναστείλει τη λειτουργία εωσότου διαμορφωθούν κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέπουν την ασφαλή παραγωγή ειδών τροφίμων και ο ΕΦΕΤ εξέδωσε την υπ’ αριθ. 5862/22.05.2024 Απόφαση του.

Αμέσως μετά ακολούθησε η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ για «Αναστολή διανομής σχολικών γευμάτων στο Δήμο Λαμιέων».

Ειδικότερα ο φορέας που είχε διεκπεραιώσει το διαγωνισμό για τα σχολικά γεύματα σε όλη τη χώρα αναφέρει τα παρακάτω:

«Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ ανακοινώνουν την αναστολή της διανομής των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων μετά την απόφαση του ΕΦΕΤ να αναστείλει τη λειτουργία της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.»

Ο ΟΠΕΚΑ, φορέας υλοποίησης του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, μετά τις καταγγελίες των γονέων, ζήτησε άμεσα από τον ΕΦΕΤ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τον έλεγχο στη μονάδα παραγωγής της επιχείρησης.

Σήμερα εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 5862/22.05.2024 Απόφαση του ΕΦΕΤ περί αναστολής έγκρισης της εγκατάστασης παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών της επιχείρησης με την επωνυμία «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.».

Κατόπιν της απόφασης αυτής αναστέλλεται και η διάθεση των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα».

Οι εξελίξεις στην υπόθεση είναι ραγδαίες, καθώς το ρεπορτάζ του LamiaReport, κάνει λόγο για την εύρεση εντεροπαθογόνου κολοβακτηρίδιου στο δείγμα του 9χρονου παιδιού που νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας από τα ξημερώματα της Παρασκευής (17/5). Το παιδί είχε παραμείνει λόγω των συμπτωμάτων του μέχρι το πρωί στο Νοσοκομείο και όταν ξέσπασε ο θόρυβος και  διαπιστώθηκε υπόνοια συρροής, τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια του ΓΝ Λαμίας ξεκίνησαν μοριακούς ελέγχους.

Αναμένονται τις επόμενες ώρες απαντήσεις από τα δείγματα που εστάλησαν από 19 ακόμη παιδιά, καθώς και από πέντε εργαζομένους στο Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία. Ο Εθνικός Οργανισμός είναι υπεύθυνος για την περαιτέρω ανάλυση και ερμηνεία των ευρημάτων στο πλαίσιο και της εισαγγελικής έρευνας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΑΛΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

  2. Αυτός ο απατεώνας/εγκληματίας, μετά την αποκάλυψη για σκουλήκια, πούπουλα, τρίχες, πλημμελή επεξεργασία στο προϊόν του κ. ά., δήλωσε ότι σκοπεύει να επανέλθει στο ευαγές “έργο” του και δεν τον έχουν ξηλώσει, τουλάχιστον ο ΕΦΕΤ, μέχρι τετάρτης γενεάς;;;

  3. * Δεν καταλαβα! Αναστολη της διανομης, μονον στον Δημο Λαμιεων;

    * “αναστολή της διανομής των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων”!

  4. Το πιο πιθανό είναι να γίνει και εδώ συγκάλυψη όπως και στα Τέμπη. ΤΑ χέρια των ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ της ΝΔ που ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΉ ΕΊΝΑΙ ΒΑΜΜΈΝΑ ΜΕ ΑΊΜΑ ΑΘΏΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. Οποίος τους ΨΗΦΙΖΕΙ ΛΕΡΏΝΕΙ και τα δικά του.

  5. “Διέκοψε την διανομή” εδώ γελάμε μα έβαλαν το εργοστάσιο φωτιά για να κρύψουν τα στοιχεία.

  6. Με 75.000.000€ αναθέσεις και διαγωνισμούς….. χέστηκε ο εργοστασιάρχης για την άδεια λειτουργίας…..

Comments are closed.