Πώς να «κόψεις» το ροχαλητό του συντρόφου σου με 5 φυσικούς τρόπους

Κοινοποίηση:
tromaktiko34782-696x468

Αγαπάμε πολύ τον ύπνο και η ώρα του κρεβατιού είναι ιερή.

Μπορεί να υπάρξουν όμως μερικά… μικροπροβλήματα.

Το ροχαλητό κάποιου, ας πούμε. Είτε είναι του συντρόφου μας δίπλα μας ή κάποιου άλλου μέσα στο σπίτι.

Μπορεί να τον αγαπάμε, μπορεί να τον εκτιμάμε, αλλά το να ροχαλίζει κάποιος ενώ προσπαθείς να κοιμηθείς είναι dealbreaker.

Τι κάνεις τότε; Το να τον σκουντάς όλη τη νύχτα ή να του γκρινιάζεις το πρωί δεν βοήθησε ποτέ κανέναν.

Η Daily Mail αποκαλύπτει μερικούς απλούς και φυσικούς τρόπους για να σταματήσεις το ροχαλητό του άλλου και να απολαύσεις ήρεμα τον ύπνο σου.
Στην περίπτωση που αυτός που ροχαλίζει είναι άρρωστος και έχει βουλωμένη μύτη, μπορεί να πιει ένα ζεστό ρόφημα ή να κάνει ένα ζεστό μπάνιο πριν τον ύπνο. Θα τον βοηθήσουν να καθαρίσει τις ρινικές διόδους πριν τον ύπνο.

Το να κοιμάται κάποιος ανάσκελα είναι ένας από τους λόγους του ροχαλητού. Η βάση της γλώσσας και ο μαλακός ουρανίσκος πάνε προς τα πίσω στο λαιμό, όταν ξαπλώνουμε ανάσκελα. Αντίθετα, στα πλάγια αυτό δεν συμβαίνει και το ροχαλητό σταματά.

Η κούραση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο ροχαλητό, καθώς οι μύες χαλαρώνουν όταν κάποιος βρίσκεται σε βαθύ ύπνο. Αν κάποιος ροχαλίζει δυνατά, ίσως είναι πιο κουρασμένος από ότι νομίζεις. Μην είσαι πολύ αυστηρή μαζί του το πρωί.

Το αλκοόλ είναι ακόμη ένας παράγοντας που χειροτερεύει το ροχαλητό. Ακόμη και αυτοί που δεν ροχαλίζουν, μπορεί να το κάνουν αν πιουν πολύ.

Τέλος, το σωματικό βάρος συνδέεται με το ροχαλητό, καθώς πιέζει την διάμετρο του λαιμού.

Η μείωση του αλκοόλ και του βάρους μπορεί να βοηθήσουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: