Πώς να γλιτώσετε από τις άσχημες σκέψεις

Κοινοποίηση:
oi-skepseis-se-kanoyn-na-niotheis-opos-niotheis-oxi-ta-gegonota

Για τον έναν λόγο ή τον άλλο, πολλοί από εμάς όταν ξεκινάμε να κάνουμε άσχημες σκέψεις, δεν μπορούμε να γλυτώσουμε ποτέ.

 Το ζήτημα είναι πώς θα καταφέρεις να μην επηρεάζεσαι σε τόσο μεγάλο βαθμό από αυτά που σκέφτεσαι, καθώς και πώς να κάνεις εκείνη την ενοχλητική φωνή στον εγκέφαλό σου να σταματήσει.

Μερικοί τρόποι για να διώξουμε, ή έστω να κάνουμε αυτές τις εμμονικές σκέψεις να σωπάσουν:

*Εστιάζουμε την προσοχή μας σε πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε
, όπως το πώς αντιδρούμε σε ερεθίσματα στο παρόν, ή πώς διαχειριζόμαστε τωρινά μας προβλήματα.

*Προσπαθούμε να έχουμε μια καλή προοπτική, και να μην βλέπουμε τα πράγματα από την (περιορισμένη) οπτική γωνία που μας αφήνει το άγχος μας.

 *Κάνουμε ενεργή προσπάθεια αντί για τα χειρότερα δυνατά σενάρια, να σκεφτόμαστε μια θετική έκβαση των γεγονότων, αλλά και μία εντελώς ουδέτερη, για να αποκτήσουμε πιο σφαιρική γνώμη.

*Πολύ απλά, μερικές φορές το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να απασχολήσουμε το μυαλό μας με κάτι άλλο. Η εργασιοθεραπεία πάντα βοηθάει, όπως και το να παίρνουμε μία ημέρα για τον εαυτό μας και να χαλαρώνουμε.

*Μια πρακτική λύση: Ξεκινήστε να κάνετε μαθηματικές ασκήσεις. Όταν αναγκάζουμε τον εγκέφαλό μας να κάνει κάτι τόσο πρακτικό όσο τα μαθηματικά, η προσοχή μας αποσπάται από τις υπερβολικές σκέψεις.

*Και ακόμα μία πολύ πρακτική λύση, που είναι εν μέρει και ο λόγος που η γιόγκα είναι τόσο αποτελεσματική: Σταθείτε για λίγη ώρα στο ένα πόδι. Το μέρος του εγκεφάλου που ασχολείται με την ισορροπία μας, όπως είναι λογικό, θα αναλάβει την σαφώς πιο σημαντική δράση να μας κρατήσει όρθιους, και οι σκέψεις φεύγουν. Τώρα, αυτό ακούγεται σαν κίνηση πανικού, και είναι. Αυτό που δεν είναι κίνηση πανικού, όμως, είναι όντως να κάνουμε δέκα λεπτά μερικές πόζες γιόγκα και μερικά σετ διατάσεις κάθε πρωί. Για να ξεκινάμε την ημέρα μας με πιο καθαρό μυαλό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.