Πώς μπαίνουν τα χαρτάκια μέσα στα μπισκότα της τύχης; [BINTEO]

Κοινοποίηση:
tromaktiko36298

Αν είσαι λάτρης της κινέζικης κουζίνας, σίγουρα θα γνωρίζεις τα μπισκοτάκια της τύχης (fortune cookies). Προσφέρονται ως επίλογος ενός γεύματος σε κινέζικο εστιατόριο ή συνοδεύουν το πακέτο κινέζικου φαγητού που παραγγέλνει κάποιος για το σπίτι. Ποιος είναι ο σκοπός αυτών των τραγανών, μικροσκοπικών επιδορπίων; Δεν προορίζονται μόνο για να σε γλυκάνουν. Όταν σπάσεις το διπλωμένο, κούφιο μπισκότο, θα ανακαλύψεις ότι μέσα του κρύβεται ένα χαρτάκι που έχει τυπωμένα σοφά λόγια, τυχερά νούμερα, προφητικά μηνύματα ή προβλέψεις για την (καλή ή κακή) τύχη του αποδέκτη του γλυκίσματος.

Τα χαρτάκια εννοείται ότι είναι μοιρασμένα τελείως τυχαία μέσα στα μπισκότα δημιουργώντας έτσι ένα είδος εθιστικής αγωνίας σε όσους πιστεύουν σε τυχερά σημάδια και οιωνούς.

Πόσα διαφορετικά «μηνύματα τύχης» κυκλοφορούν μέσα στα μπισκότα; Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι διαθέτουν μια… βιβλιοθήκη με περισσότερα από 10.000 διαφορετικά μηνύματα, με 1.500 από αυτά να έχουν επικρατήσει περισσότερο.

Δεν σερβίρονται στην Κίνα

Τα μπισκότα της τύχης λέγεται ότι επινοήθηκαν από Ιάπωνες, διαδόθηκαν από Κινέζους, αλλά τελικά καταναλώνονται από τους Δυτικούς (καθώς δεν σερβίρονται στην Κίνα). Σήμερα παράγονται μαζικά δισεκατομμύρια από αυτά.

Το σχετικό βίντεο λύνει κάθε απορία για το πώς παρασκευάζονται (με άφθονη ζάχαρη και μπόλικες χρωστικές ουσίες), αλλά και το πώς τα εργοστάσια παραγωγής γεμίζουν κάθε μπισκότο με το… μαγικό χαρτάκι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: