“Πύρινος” ο Δρ. Χρήστος Κολοβός: «Την ακρίβεια του πολέμου θα την δούμε το καλοκαίρι – Αυτό που έρχεται είναι Αρμαγεδώνας»

Κοινοποίηση:
kolovos-505x400

«Δεν υπάρχει σωτηρία στην παρούσα φάση. Αυτό που έρχεται είναι Αρμαγεδώνας. Αυτή η ακρίβεια δεν έχει καμιά σχέση με την Ουκρανία. Την ακρίβεια του πολέμου θα την δούμε τους επόμενους μήνες μέσα στο καλοκαίρι. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας και αυτό που έρχεται είναι Αρμαγεδώνας» Αυτά δήλωσε μιλώντας στον Focus FM και στην δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο Χρήστος Κολοβός, Δρ Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ τ. Διευθυντής Κλάδου Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ ΑΕ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως είπε ο κ. Κολοβός «Αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι η κατάληξη μιας ενεργειακής πολιτικής που ασκείται τα τελευταία 20 χρόνια. Οι κυβερνήσεις έβαλαν όλα τα αυγά σε ένα καλάθι, αυτό του φυσικού αερίου και δεν φρόντισαν να βγάλουμε το δικό μας φυσικό αέριο που υπάρχει νότια της Κρήτης σε τεράστιες ποσότητες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκλεισε και τα ορυχεία, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η αύξηση της παραγωγής. Φρόντισε επίσης να βγάλει σε εθελούσια το εξειδικευμένο προσωπικό όποτε είναι δύσκολο, είναι αργά να κάνουμε οτιδήποτε τώρα. Σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια, οι δήθεν επιδοτήσεις είναι δικά μας, λεφτά τα οποία κάνουν κύκλο. Η κυβέρνηση δεν ανακάλυψε το θησαυρό του Αλή Πασά» επεσήμανε.

Αναφερόμενος στις ΑΠΕ εκτίμησε πως με τις ανεμογεννήτριες δεν θα βγει τίποτα. «Ο άνεμος είναι αναξιόπιστος ως πηγή. Δεν εξυπηρετούν παρά μόνο τους κατασκευαστές και τα συμφέροντα αυτών που τις τοποθετούν. Δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες της χώρας. Τις ανάγκες μας θα μπορούσαμε να τις εξυπηρετήσουμε με φωτοβολταϊκά στις στέγες . Η Ελλάδα είναι μια χώρα ευλογημένη, έχει ήλιο αλλά τα συμφέροντα επιβάλλουν τις ανεμογεννήτριες”.

Ακούστε την συνέντευξη εδώ:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.