Πύρινη κόλαση στην Βόρεια Εύβοια: Πάνω από 150 σπίτια και 20.000 στρέμματα γης κάηκαν – Εκκενώνονται τρεις ακόμα οικισμοί

Κοινοποίηση:
skepasti-evoia

Συνεχίζει να καίει η φωτιά στην Εύβοια, όπου με λίγο μετά τις 10 ξεκίνησαν να επιχειρούν συνολικά 5 εναέρια μέσα, 4 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο. Υπενθυμίζεται πως μέχρι εκείνη την ώρα τα αεροσκάφη δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού εξαιτίας της περιορισμένης ορατότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς στην Εύβοια είναι τρία. Το ένα μέτωπο κινείται προς το χωριό Καλαμούδι, το άλλο προς Κουρκουλοί και Σκεπαστή, ενώ υπάρχει ένα ακόμα μέτωπο στη Δαμιά, όπου αρκετά σπίτια έχουν καεί…

Σε άμεση εκκένωση προχώρησαν πριν από λίγη ώρα οι αρχές του χωριού Καλαμούδι αλλά και ακόμη 3 οικισμών κοντά σε αυτό λόγω έντονης αναζωπύρωσης της φωτιάς.

Πάνω από 150 πυροσβέστες επιχειρούν στα ενεργά σημεία της φωτιάς, αρκετές εθελοντικές ομάδες αλλά και πολίτες που προσπαθούν να βοηθήσουν όπως μπορούν. Σημαντική είναι και η συνδρομή της Αστυνομίας.

Λίγο μετά της 12 σε νέα σύσκεψη προχώρησαν ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης – Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης, οι Βουλευτές Μίλτος Χατζηγιαννάκης και Σπύρος Πνευματικός, ο Αντιπεριφερεια΄ρχης Κώστας Γαλάνης, Αντιδήμαρχοι, ο Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής για τις επόμενες ενέργειες, ενώ άμεσως μετά μεταβήκαν κοντά στο χωριό Καλαμούδι.

skepasti-evoia

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: