ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ – ΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ TAYFUN ΗΡΘΑΝ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ… ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ – «ΑΝ ΤΟΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΘΑ ΠΛΗΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»

Κοινοποίηση:
turki

Τα τουρκικά ΜΜΕ επανέφεραν στο προσκήνιο την συζήτηση για τις δυνατότητες και το βεληνεκές που έχουν οι πύραυλοι Tayfun. Ενδεικτική της επαναφοράς του ζητήματος είναι η συζήτηση μεταξύ του Τζοσκούν Μπασμπούχ και παρουσιάστριας του CNN Turk.

H αφορμή της επανέναρξης της συζήτησης αυτής είναι η υπογραφή των συμβάσεων για την παραγωγή των βαλλιστικών πυραύλων εδάφους-εδάφους TAYFUN, των αντιαεροπορικών πυραύλων πολύ μικρού βεληνεκούς SUNGUR, των αντιαρματικών πυραύλων KARAOK και των κατευθυνόμενων ρουκετών TRG-230.

Ο διάλογος
Καλεσμένος σε εκπομπή στο CNN Turk, ήταν ο στρατιωτικός αναλυτής, Τζοσκούν Μπασμπούγ, ο οποίος ανέλυσε τις δυνατότητες που έχει ο βαλλιστικός πύραυλος Tayfun, ενώ ανέφερε ότι ήδη γίνονται εργασίες για νέους πυραύλους και δοκιμαστικές βολές.

Η στιχομυθία μεταξύ αναλυτή και παρουσιάστριας εξελίχθηκε ως εξής:
Παρουσιάστρια CNN TURK: Θα μπορούσατε να μας πείτε το τι είναι ο Τayfun;

Τζοσκούν Μπασμπούγ, στρατιωτικός αναλυτής: «Αυτός είναι ο πρώτος μας βαλλιστικός πύραυλος για τον οποίο συνεχίζουμε να εργαζόμαστε. Όπως θυμάστε , και τότε πάλι κάναμε μαζί εκπομπή, είχαμε συζητήσει τον φόβο που είχε προκαλέσει στην Ελλάδα η πρώτη δοκιμαστική του βολή».

Δημοσιογράφος: Δηλαδή έχει βεληνεκές 480 χιλιόμετρα και προκαλεί καταστροφή.

Μπασμπούγ: Ναι είναι βαλλιστικός πύραυλος. Βλέπουμε και τις εικόνες απο την εκτόξευση τους. Αυτή είναι η εκτόξευση απο την Σινώπη. Σκεφτείτε κι αν η εκτόξευση γίνει απο την Αδριανούπολη.

Δημοσιογράφος: Θα πλήξουμε την απέναντι πλευρά.

Μπασμπούγ: Σκεφτείτε ποια σημεία θα πλήξουμε.

Δημοσιογράφος: Αν τον εκτοξεύσουμε απο τη Σμύρνη θα πλήξουμε την Αθήνα.

Μπασμπούγ: Nα υπενθυμίσουμε είναι ο πρώτος μας βαλλιστικός πύραυλος και ήδη γίνονται εργασίες για νέους πυραύλους και νέες δοκιμαστικές βολές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

  1. βρε καραβανα με τι θα πολεμησεις αφου ολα τα οπλα και συστηματα δοθηκαν στον τακουνακια ναζιστη και οσο αν ετρεχαν πανικοβλητοι οι τουρκοι στην κυπρο το ειδαμε με το που κατεχουν ολη την βορεια κυπρο εσυ φαινεται οτι εισαι καλος μονο στα game παιχνιδια οσο για τον Ελληνας πιο κατω αμα το θελησουν θα το κανουν τουλαχιστον ο ερντογαν εχει θρασος και μιλαει οι δικοι μας εδω το μονο που τους νοιαζει ειναι ο γαμος των ανωμαλων και πως θα καταστρεψουν μικρα παιδακια και σωστα γραφει καποιος οτι αυτοι θα την κοπανησουν μια ζωη δοσιλογοι και πουλημενα τομαρια ηταν και ειναι

  2. ΒΓΑΛΤΕ ΤΩΡΑ ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΑΦΑ

  3. Στη Βουλή όμως να γλιτώσουμε από τα ζώα εκεί μέσα… Με το 41% δε γλυτώνουμε είναι κολλημένοι..
    Αδειάζουν τα όπλα από τα νησιά εκεί θα χτυπήσουν άμα είναι Αθήνα δεν υπάρχει λόγος..

  4. Εμεις παντως φιλειρηνιστες οπως παντα προσπαθουμε να δημιουργησουμε κλιμα φιλιας και δε παν να μας πηδαν οι μογγολοι εμεις δειχνουμε την ανωτερότητα μας …οχι παίζουμε

  5. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι κανένας δεν παίζει με τα εθνικά συμφέροντα
    Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε σαν Αετοί.
    Είμαστε άρτια εκπαιδευμένοι και έτοιμοι .
    Αυτήν την φορά θα καταλάβουν τι εστί Έλληνας πολεμιστής και μάχιμος.
    Τρέμη η γη όταν περνάμε !
    Οι τουρκαλαδες έτρεχαν πανικόβλητοι στην Κύπρο !!
    Τους διαλυσαμε στην Κύπρο και στα Ίμια !!!
    Δεν μασάμε.

    1. Επειδή την Κύπρο την έχεις περπατήσει , στον ύπνο σου , σίγουρα θα ξέρεις γιατί τα τουρκάκια δεν πάτησαν τα βρωμοπόδαρά τους μέχρι και το 1973 , αλλά τον Ιούλιο του ’74 !

  6. Ο Ερντογάν με τον πύραυλο ταιφούν είναι το ανάλογο του Θανάση Βέγγου με το “Μεγάλο Κανόνι” δηλ. μια κωμωδία. Παρ’ όλα αυτά η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει αρκετά συστήματα να επιδείξει, πρωτόγονα μεν αλλά λειτουργικά και το ποιό σημαντικό ελεγχόμενα από τους ίδιους και με σημαντικά χαμηλό κόστος, αυτό ακριβώς που λείπει σε εμάς.

  7. Σημαδέψτε τουλάχιστον προς Μαξίμου μεριά……….

  8. Οι Τουρκοι εχουν αναπτυξει την αμυντικη τους βιομηχανια και κατασκευαζουν πλεον τα παντα , απο πυραυλους μεχρι δικο τους μαχητικο αεροπλανο και εδω οι μουροχαυλοι που κυβερνουν σφυριζουν…πετεινους και τους επιασε μονο πρεμουρα για τον γαμο των ομοφυλοφιλων και για τα δικαιωματα , λεει , των παιδιων των ανωμαλων οικογενειων!!!! Ποια δικαιωματα ρε ψευτες , που σας ενδιαφερει μονο το βουλευτιλικι σας , για να παιρνετε τους παχυλους μισθους;;;; Τα παιδια αυτα σκεφτηκατε τι μπουλινγκ θα εχουν στα σχολεια , οταν οι αλλοι μαθουν οτι εχουν για ….γονεις δυο ” αντρες ” η δυο λεσβιες;;; Ψαχνετε για δικαιολογιες , για το εκτρωμα που εχετε σκοπο να ψηφησετε , γελοιοι!!!

  9. Εδώ έχουμε πιο σημαντικά πράγματα να διευθετήσουμε, σύμφωνα πάντα με τον άρχοντα τον Κούλη, δηλαδή αν θα παντρεύονται οι πούστηδες και αν θα υιοθετούν τα άτυχα ορφανά! Έτσι κι αλλιώς, ο Κούλης, ο Κασσελάκης, ο Τσίπρας, ο Ανδρουλάκης και η παρέα τους δεν θα μπορούν να νιώσουν απειλή πυραύλων από τις ΗΠΑ που θα βρεθούν όταν ξεσπάσει ο πόλεμος είτε με την Τουρκία, είτε με την Ρωσία (βλέπε αναλύσεις για μαζική εισβολή της Ρωσίας σε όλη την Α. Ευρώπη κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα 3 έτη)! Εμείς εδώ με μια χώρα γεμάτη λαθρομετανάστες (σίγουρα αποτελούν πλέον το 20% του συνολικού πληθυσμού) θα τρέχουμε να προλάβουμε να αμυνθούμε ακόμα και από τέτοιου είδους απειλές γιατί τους Patriot τους έδωσε η Κούλα στην Σ.Αραβία, λες και δεν έχουν λεφτά οι γύφτοι να αγοράσουν δικούς τους!

Comments are closed.